跳至

首頁
23456...14

尾頁

子爵府

今日照左, BB有4磅重! 不過個頭大左2週-___-

男爵府

畀面勳章

原帖由 shirleyying 於 11-1-28 12:22 發表
今日照左, BB有4磅重! 不過個頭大左2週-___-

你 30w 有4 lbs... 咁即係咩size呀?

子爵府

回覆 62# 依媽媽 的文章

唔知呢...中碼卦? 有冇媽媽又係30週架?

大宅

你地個個阿B都甘大粒, 太好啦~

我聽日終於可以見阿B啦, (有4WK多冇見過啦) 好掛住佢呀, 希望佢都好似你地個個哥哥姐姐甘大粒同健康啦^^

子爵府

回覆 64# bbmelodycc 的文章

我醫生又冇講佢大定唔大WOR, 不過話佢個頭大, 腳短囉...(似佢DADDY)

大宅

回覆 1# shirleyying 的文章

今天去了贊育lu...姑娘說肚size ok....
初八飲糖水....有咩注意呀各位.......

大宅

我係27w5d check了...

bb有2lb14oz...醫生話係大碼wor...

我一個月重左8lbs... 痴線架 ><(我之前6個月先係重左8lbs咋, 即依家total重了16lbs啦!!!), 醫生話都ok既, 不過叫我都係食少d carbohydrates 同sweet既野.....

子爵府

回復 67# bbmelodycc 的帖子

你唔好講...我而家已經重左30幾磅, 都唔知點算...生完到底瘦唔瘦得返...

男爵府

畀面勳章

原帖由 bbmelodycc 於 11-1-30 17:27 發表
我係27w5d check了...

bb有2lb14oz...醫生話係大碼wor...

我一個月重左8lbs... 痴線架 >

wowow.... bb 好健康呢~

咁你唔洗擔心了~

大宅

原帖由 依媽媽 於 31-1-2011 11:34 發表

wowow.... bb 好健康呢~

咁你唔洗擔心了~

係就係大左...不過醫生check到阿b條直腸好脹..又冇野可以做到 :( 佢話佢甘係消化系統出現左問題...出世時可能唔可以即刻食野,會消化唔到, 真係又有樣野擔心...我終於明白大細size唔係甘重要, 正常健康先係 :(

複式洋房

今日產檢bb有4lb2oz.....31週1.....頭仔大咗小小....

複式洋房

前曰產檢27w1d bb重2bls多 醫生話正常

複式洋房

我而家28w5d.BB 有3.01lbs. 中size.

子爵府

我想問你地最後一次CHECK BB磅數會係幾時呀? 因為我係政府醫院生, 平時產檢時冇得CHECK, 要自己出去搵私家. 諗緊37週時照最後一次, 但諗緊好唔好34週都去一次呢?

複式洋房

BB :
Week 28 : 2.7 pounds
Mid size BB~~

別墅

上星期五診檢, BB 28WEEK1DAY, 2.85磅
醫生無講無咩SIZE!!

複式洋房

回復 74# shirleyying 的帖子

Dr. said 28 weeks 後可以measure
之前都唔準~

子爵府

回覆 77# Joannevv 的文章

打算37週照最後一次超聲波睇bb體重, 但諗緊好唔好之前都照一次, 可以等我根據佢體重調節自己既飲食

複式洋房

我27w3d去照咗4d, bb已經有3lbs la!!
佢比我睇個圖表, 阿b責住大size b條curve, 佢話如果keep住咁大, 阿b足月出世會有成4~4.5kg!! 我一聽到就好驚, 咪成8磅幾-9磅幾?! 我真係驚會生死我wo!

之前見過舊同事生咗個8磅幾b, 我已經第二日先去睇佢, 佢都好似成個人虛脫咗咁...mouth:

子爵府

回覆 79# Hazelling76 的文章

我o係屯醫生, 到時都驚生唔到呀, 我BB而家4磅, 我想佢重多3磅就算喇, 7磅應該岩岩好! (不過講真邊有咁易可以控制到...)

你o係邊度生? 如果政府醫院生, 佢地唔會輕易同你開刀, 唔好谷到個bb咁大呀!!

首頁
23456...14

尾頁

跳至