想生BB

跳至

首頁
23456...54

尾頁

大宅

zarara188 發表於 11-4-2 18:03
點解你地咁遲先可以覆診? 我去威院, 4月12日可以覆診啦! 不過, 我打算5/4 去私家照一照先. 安心d.

其實, ...

瑪麗要等你嚟咗第一次M先同你覆診嘛!唔嚟或者未嚟都唔知點算!不過我都諗住6/4去私家照下
5號係清明假期呀!你醫生開咩?

大宅

cpy1112 發表於 11-4-1 21:20
回覆 zarara188 的帖子

我已經四次小X了,政府醫院係咁,我好明白,所以第二次去咗私家,第三次佢自己流出 ...

你好勁呀!4次都仲有勇氣再試!
我諗我下次唔得就放棄啦~身心都掟唔住

大宅

novel07 發表於 11-4-2 18:12
回覆 winiy 的帖子

24號個lady係day case手術, 26號個女仔先係塞藥, 不過個日太傷心, 無乜留意到你地對面 ...

我離島人,愉景灣得一個中醫,獨市,好唔好都唔知
不過我爸爸話佢同事睇過一個上環中醫﹣簡家豪,唔知好唔好,但佢都係小產之後睇佢,兩三個月之後就有咗仲生埋。
我都諗住下個星期出得街就去試下,起碼平過愉景灣中醫

公爵府

畀面勳章

fongkpk 發表於 11-3-28 23:30
Ivy,
我今天見醫生...醫生話照到個胎囊有胎心, 但無心跳, 唔樂觀 .又比多一星期再睇奇蹟....下星期一再照.. ...

你唔好咁啦
我呢輪都流啡
已經食左安胎藥都流
已經成日訓床除左出房食野
每次出房都流
我要等兩星期先照得超聲
最慘唔可以放個攝錄機落子宮度觀察
真係唔知亞B響入面點
真係好令人擔心呀

希望你BB乖乖地啦

各位服用任何中藥前,應先向中醫師請教為宜!

大宅

siutreasure 發表於 11-4-2 21:15
你唔好咁啦
我呢輪都流啡
已經食左安胎藥都流

加油呀!我朋友作小產咗兩次,勁流血唔停入急症,兩次都瞓床兩星期就冇事,佢而家都16W啦!瞓床WORK㗎!心情輕鬆啲就冇事啦!

公爵府

畀面勳章

winiy 發表於 11-4-2 21:21
加油呀!我朋友作小產咗兩次,勁流血唔停入急症,兩次都瞓床兩星期就冇事,佢而家都16W啦!瞓床WORK㗎! ...

多謝你呀
我會訓多D床
不過麻鬼煩下星期一要考試
呢幾日又溫書

我流啡試過有時抹尿見一絲啡色薄膜物體
前幾日肚勁痛同痾左四次
醫生話如果見紅同肚痛都要即刻睇醫生或入院喇
各位服用任何中藥前,應先向中醫師請教為宜!

禁止訪問

子爵府

winiy 發表於 11-4-2 20:52
瑪麗要等你嚟咗第一次M先同你覆診嘛!唔嚟或者未嚟都唔知點算!不過我都諗住6/4去私家照下
5號係清明假 ...

我係去仁安的急症. 佢24HRS 都有婦科DR standby.

希望流清晒, 唔駛刮宮啦!

你有冇痛? 唔知點解, 我呢2日仲痛得好犀利呀! 唔知係咪因為飲得太多木耳湯?
I just want to have healthy babies!

男爵府

陪月勳章

回覆 winiy 的帖子

我同你一樣... 如果touch wood再有"下次", 我就會放棄架喇... 我怕我會精神崩潰~
感謝有"你"~

大宅

siutreasure 發表於 11-4-2 21:28
多謝你呀
我會訓多D床
不過麻鬼煩下星期一要考試

溫書好傷神喎~小心啲!坐床溫書都唔好坐咁高~個肚平啲,B B都可以瞓得好啲

我朋友係連食飯都喺床食,除咗去厠所之外,佢堅持唔落床!
你都可以試下,不過老公就會辛苦啲要服侍你
ROOM SERVICE

子爵府

winiy 發表於 11-4-2 20:45
我都係睇中醫教,自己都唔識我出院第二日就已經睇咗中醫開藥俾我清瘀血,係唔係生化湯都唔知

好多謝你呀! 等我明天又試吓做炒米水來飲先!!!

我成日都坐..... 坐咗5日囉! 今日先知唔坐得. 我有時仲行來行去, 等d血氣運行得好d.

好驚呀!!!! 我要快d 瞓低先得!!!

thanks again!
I just want to have healthy babies!

大宅

zarara188 發表於 11-4-2 21:36
我係去仁安的急症. 佢24HRS 都有婦科DR standby.

希望流清晒, 唔駛刮宮啦!

痛呀!媽咪話可能開始縮宮移位所以痛,我仲左腳震咗成日!做咗成日貓王!
煮飯企得耐又見頭暈,仲慘過有咗嗰陣呀!

子爵府

GremlinsYY 發表於 11-4-2 19:11
吓... zarara! 點解會係呢度見到你... 咁多11月jm黎左呢度... 好唔開心呀... 平復既心情又再好想喊... :cry ...

係呀!!!! 除咗你同我, 仲有邊個11月mama? 我唔知ge.

我今日, 終於都冇喊啦! 係第一日唔喊呀! 我日日都大叫, 大喊, 號啕大哭......
d 街坊可以都以為我mad 咗呀!!! (我平時好好笑容, 好温柔ga)

你99對你真好!

我99 咩都冇呀!! only said " 唔駛唔開心, 再來過就得啦!"

佢又唔知我d 卵子唔好. 佢個仔d 精子又問題多多. 我做iui 佢都唔知.......

自從佢知我有咗, 流啡, 我sickleave 咗 幾個week.
lunch, 佢叫工人攞飯比我食. 竟然係有sausages, 午餐肉, 鴨, 鵝,
燒肉, 白菜, ...... 全部唔食得, 佢唔知我唔食得咩?????

佢可能太多新抱, ..... i am the last one, 佢都唔會care 啦!

子爵府

winiy 發表於 11-4-2 21:45
痛呀!媽咪話可能開始縮宮移位所以痛,我仲左腳震咗成日!做咗成日貓王!
煮飯企得耐又見頭暈,仲慘過有 ...

我都係日日暈.

第一日塞藥, 1 hour 後已經開始痛到震啦!!! 陰公!! 等咗一個小時先有粒藥, 哎.......
public hospital 就係慢d...

我今日都痛. 唔係少少痛. 係好痛果隻呀!!!!

我已經唔駛煑飯, 好好彩. 又係99 嗰邊煮好, lunch 工人攞比我食. dinner 老公攞比我食.

今日流咗5日, 頭先去vv, 仲係紅色. 今朝明明係brown 架....!

子爵府

GremlinsYY 發表於 11-4-2 19:11
吓... zarara! 點解會係呢度見到你... 咁多11月jm黎左呢度... 好唔開心呀... 平復既心情又再好想喊... :cry ...

<<之後兩日99有煲生化湯我飲... 之後仲飲了紅棗水, 烏雞湯, 魚頭湯, 花膠... 我都唔知係咪食呢d,
99煮咩我食咩, 唔想再查來查去... 心力交瘁~ >>

我聽有jm 講, 話開頭d 惡露未清, 唔好食咁補嘅嘢.
生化湯我打算明天買.

但係紅早, 花膠..... 我可能會過多十日左右先試呀!

你d 分泌係咩色? brown or red now? 多嗎? 痛嗎? 我好痛呀!! yesterday and this morning 係
brown, now is red.

男爵府

陪月勳章

zarara188 發表於 11-4-2 21:48
係呀!!!! 除咗你同我, 仲有邊個11月mama? 我唔知ge.

我今日, 終於都冇喊啦! 係第一日唔喊呀! 我日日都 ...

我心情都平復得七七八八了... 雖然有時都會偷偷地喊~

但c6, 99, 我娘家, 真係全部都好鍚我. 所以我唔可以再令佢地擔心了, 要從新開始!

大家都唔好再傷心喇. 在天上既BB都唔希望我地終日以淚洗面... 我地快快調理好身子, 迎接未來既弟弟/妹妹吧~
感謝有"你"~

大宅

zarara188 發表於 11-4-2 21:52
我都係日日暈.

第一日塞藥, 1 hour 後已經開始痛到震啦!!! 陰公!! 等咗一個小時先有粒藥, 哎.......

所以我唔敢塞藥,我怕痛~但刮宮都痛,不過係麻醉過咗之後先痛,瑪麗都幾OK,我一話痛就即刻有止痛針,跟住止痛藥就食飯時間一定跟埋。

我都想唔洗煮,自己住得遠,媽咪又唔可以日日嚟,老公唔係中國人唔識煮惟有自己去煮!不過我都TRAIN緊佢幫我煲炒米水!

仲暈緊,我諗我下星期都係繼績SICK LEAVE~喺屋企休養~你打算幾時返工?

男爵府

陪月勳章

zarara188 發表於 11-4-2 21:56
我聽有jm 講, 話開頭d 惡露未清, 唔好食咁補嘅嘢.
生化湯我打算明天買.

瑪嘉烈雖然都係政府, 但安排上都ok喎... 我星期日入急症, 不過產科無開, 就安排我星期一早上照, 即日已經比我上病房. 我選擇食藥, 下午2點多就有藥了. 醫生仲要求我排出組織先出院, 唔會急住趕我出院. 我初時仲驚要我在家中排出.

我排出之後, 已經無再痛. 第2日流紅, 第3日暗紅, 第4日已經變啡, 而且開始好少... 不過每次食左99既補野, 就會流多少少.
感謝有"你"~

複式洋房

之前都小產過,其實一直有個疑問:
早期少少流紅作小產,應該即刻訓床休息定睇醫生呢?
搵醫生點都要行又照陰超又緊張會唔會仲衰?有無安胎野可以自己買黎食嘅呢?
不過流得多就去醫院隱陣.

男爵府

19/3,我係在22週做人工引產的,因為個b心臟有問題,在瑪麗婦產科住了四日出院,要好似生咁催生出來,想不到我第一次入產房是不是接新生命。其間我都是喊同問自己點解會咁的???都5個半月大了!點解要咁對我呢!!現在看到買左的bb衫同用品都好心痛!!惡露仲未清哂,好在個個家人都好支持我!這一刻是要調理好身體,我在醫院大量出血後就日日都頭暈,中醫話我唔夠血,日日飲薑煲南早水、炒薑飯、薑醋、鹿茸(一星期二次)、花膠湯....我都同樣好怕,我會否再有/再小產呢?

首頁
23456...54

尾頁

跳至