夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

子爵府

月師奶 發表於 11-6-14 21:05
至怕到頭來要兩老出錢, 跟住你6299又同你老公呻無錢用, 最後咪又係去番你度, 俾零用錢佢地

唉! 有D咁唔要 ...
咁我62,99暫時有工作有收入應該都唔會咁做. 我地其實又唔係富有我62,99都明白既. 加上我同老公開始努力造人, 如果真係有咩依郁唯有達BB出黎, (有錢我地要留返比BB呀)我99聽到有孫抱更加唔會采佢2公婆. 不過最驚我無得生...

子爵府

月希 發表於 11-6-14 21:30
佢2個SHORT上腦...

其實你6299點睇先?鍚到叔仔燶既?老公會唔會6299有乜事都攬上身. ...
我99真係當叔仔如珠如寶架, 由細縱到大. 不過好在我老公唔係愚孝仔果隻, 我老公應該唔會幫手啦.
99咁鍚叔仔其實我99都想佢地搬返去同住啦, 只係叔仔女友唔想同住+無能力姐(所以先向我地層樓落手)99點會睇住叔仔死丫, 同埋講真婚後大家一齊住如果62,99今次唔肯幫佢埋單米即係之後大家心中有條刺.. 無計架啦, 個女仔食硬62,99..

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

豬C9 發表於 11-6-14 21:57
我99真係當叔仔如珠如寶架, 由細縱到大. 不過好在我老公唔係愚孝仔果隻, 我老公應該唔會幫手啦.
99咁鍚叔 ...

咁冇啦...唔好理..求自保算囉..
家家都有D咁既人...真係睇大家點諗..
唔理佢..佢總要自己搞掂..
有人理...當然乜都比人搞掂啦..

珍珠宮

畀面勳章

廢柴一條

fafacat  正!  發表於 11-6-14 23:19

又呃一個POST, "叮" 兩分入袋

子爵府

回覆:結婚結到咁不如唔好結

一口氣睇咗7版...........
真係一樣米養百樣人

佢地係咪shot ga人地層樓都想要

伯爵府

比我就講唔出
請盡量唔好點評我,因為我通常用手機版,睇唔到ga!!!

大宅

妳叔仔充有錢,但個女仔又信? 個女仔唔知自己未來老公搵幾錢架? 一陣婚後知道真相咪離婚?

子爵府

wxxyxn 發表於 11-6-15 08:24
妳叔仔充有錢,但個女仔又信? 個女仔唔知自己未來老公搵幾錢架? 一陣婚後知道真相咪離婚? ...
我叔仔成日換呢樣換個樣又成日去旅行目的都係想充姐...:;pppp:個女仔梗係知叔仔搵幾千蚊一個月啦, 但係個女仔係好醒目話頭醒尾個隻, 佢都睇得出99最鍚係佢未來老公, 我62,99經濟都叫幾好. 佢可能都會諗實有野益佢未來老公既. 最好就全家人都有野塞比佢老公添. 呢個諗法有D陰謀論.
不過我就聽叔仔親口講過叫佢女友結左婚之後唔洗做野, 留起屋企做少99喎. O嘴...幾千蚊就可以做少99, 香港地無女人洗返工啦.

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

豬C9 發表於 11-6-14 21:57
99咁鍚叔 ...

呢樣完全估到呀 

既然你老公唔係愚孝仔果隻,不如你用想生小朋友做借口, 同你老公/99 話想儲多 d $$, 比少d家用佢地, 如果唔係, 睇怕你地比幾多佢地, 都會去晒叔仔度

大宅

腎腎地!兩兄弟都唔得啦!80後D神經想法!!

用戶要求終止服務

回覆 豬C9 的帖子

你個個案同我7 年前我"阿大佬"差唔多

阿大佬搵個 "萬多元"一個月..要買港灣豪庭...得10幾萬saving...聚個大陸老婆

同其餘4 弟妹講 : 夾錢比佢買樓.....最好笑叫我比4 千.....最精竟個句 "最多我嘔10幾萬出黎"..你夾4 千月供...d 管理費都係幾佰蚊姊,我比------>

最終無錢買---->出來大叫------>無論點都好,我要搬...04年3 月結婚後2 人白食白住---->09年10月--->搬出父家------11 年2 月頂唔順----->去返老豆處繼續白食白住

白痴

大宅

睇完都O哂咀,婚後大把好戲睇,二位老人家有排受。

子爵府

標.清 發表於 11-6-15 10:31
呢樣完全估到呀 

既然你老公唔係愚孝仔果隻,不如你用想生小朋友做借口, 同你老公/99 話想儲多 d ...
其實要供樓呢一年我老公都比得唔多我99, 其實係我99唔肯收, 佢話佢同62仲有野做有收入層樓又供完經濟OK所以唔想收我地咁多家用. 等佢地退左休先收返我地多D.
如果係叔仔佢地2公婆開到口問借錢, 我就一定會用生BB黎打發佢地走. 因為呢招就算佢之後話返比99聽我都唔怕

男爵府

BK猜猜猜慶中秋

恩爸爸 發表於 11-6-15 10:33

original comment deleted...

------
都係豬c9 心水清

唔好意思呀, 恩爸爸

子爵府

恩爸爸 發表於 11-6-15 10:33
我諗呢位爸爸意思係: 就算係2兄弟咁親都無理由送左層樓比個細佬...係米呀

男爵府

你個叔仔甘都問得出口既, 有冇病呀佢...

男爵府

你送144 粒鈕比佢就有,成層樓呀! sort 架呢的人

子爵府

mok239 發表於 11-6-15 10:47
回覆 豬C9 的帖子

你個個案同我7 年前我"阿大佬"差唔多
層樓會唔會寫埋妳個名先?如果會都可以諗下既.
真係辛苦佢啦要佢嘔10幾萬出黎, 但係家下無人話要買喎, 佢自己想買米佢自己攪掂羅, 低低地.

子爵府

其實都唔係好關80後/90後既事既(雖然我唔係80後同90後)我身邊都好多80後, 人地米又係2公婆攪掂哂結婚+買樓唔洗屋企人幫.
呢件事提醒我, 如果第日有機會做人阿媽真係唔好太緃D仔女 (除非我到時可以好有錢有錢到養埋D仔女/ D孫/ D失....) 如果唔係其實真係害左佢地.
我老公以前有同我講過話細細個果時見到99明顯鍚佢細佬多D, 不過我心諗好在99最鍚係叔仔, 唔係我依家就慘.

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至