自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

大宅

唔知佢做過乜同冇做乜,只知佢在任呢幾年失業率都好低,董建華同佢,點都會揀佢 (有得揀嘅話)

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

以前的港督沒有受太多制肘,
所以可以做得幾好;
現在的特首處處受到天朝或「西環」指東劃西,
所以無可能放手去做,
先天缺陷,
很難全怪責他!

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

佢最大穫唔係做得好唔好
係佢個樣喎:;pppp::;pppp:

大宅

回覆:其實我很喜歡曾特首!

我唔喜歡曾特首。佢俾我既感覺係打份工。比起董建華,佢無抱負,無關係,無愛心,無骨氣,但佢比董生處事手腕圓滑。但是正因為咁,他唔會令到地產大跌,無一些有挑戰性既政策。
但,批評者請反思,你要一個有理想,但會有危機既特首,定要一個冇大志,順勢而行既特首?

PCMW  agree,佢純粹打份工,夠鐘就鬆人.  發表於 11-7-19 15:46

珍珠宮

特九, 有名你叫, 九流處事手法, 對香港市民無承擔! 呢幾年佢做嘅只係一個 "賣港賊"

別墅

佢個人就唔評論啦!

不過講真呀~邊個做特首/高官都係俾人插,
我相信就算係陳太陳方安生做/ 范x麗泰做, 都係擺上台俾人插!

董伯伯在位, 全地怒插, 個個都推donald 曾!
到donald曾上位, 又俾人插

跟本特首個位係俾人插

c6同我講, 其實唐唐個樣, 都feel到佢唔想做特首架!因為俾大陸推佢出黎"做"
有邊個鍾意俾全城人圍插, 前車可鑑!

男爵府

畀面勳章

我個人覺得只係當年董先生被強烈要求下台,而交接部份未夠完善,將d蘇周屎拿拿淋甩手,一代一代咁將d蘇周屎傳落去,錯不盡在曾特首

珍珠宮

laing0722 發表於 11-7-19 09:58
我個人覺得只係當年董先生被強烈要求下台,而交接部份未夠完善,將d蘇周屎拿拿淋甩手,一代一代咁將d蘇周屎傳 ...

最衰都係d咩都反嘅政黨, 其實香港已經去到無黨可信嘅地步, 唔係佢地攪攪震, 香港又點會咁亂, 咁多分歧!

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

不在其位,不知其苦.好多野唔係你話想點就可以點.

alphabetagamma  agree  發表於 11-7-19 15:51
[img]http://www.baby-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=212624&do=album&picid=839365[/img]

侯爵府

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

其實問心, 我都好中意佢, 但...........只限於"港英時代"個財政司囉.
佢當年做財政司都幾好的.
但E+就..........不願至評:;pppp:

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

樓主確實係睇得開, 定係日行一善?

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

tokyobaby 發表於 11-7-19 07:50
donald tsang is so fake .
係......又膠又假, 不過太多人唔會知.

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

水晶宮

應該學泰國
橫掂大家預左邊個做特首都唔會有乜做為
不如選個俊男美女出黎
唔做得起碼睇得
收幾十萬人工一個月
主要負責比市民&反對派侮辱
應該有人肯食哩只死貓
少奶奶的身份,丫頭的命...

大宅

亞樓主,當年2003年係沙C,都冇人肯出街,關負資產乜事
小人長戚戚,君子坦蕩蕩

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

下 !?!? 哦....
lee 幾年我唯一一樣覺得呀當奴真係有做過野...做得好既係舊年菲律賓事件咋 wo......
死吾死丫....
應當一無掛慮,只要凡事藉着禱告、祈求和感謝,將你們所要的告訴上帝。
上帝所賜那超越人所能了解的平安(註),必在基督耶穌裏,保守你們的心懷意念。

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

亞凸首係好勤力 , 但眼高手低 , 一間公司 唔係個個職員 肯24小時不停工作 就一定sure win , 係要 d 有質素既人 做管理先得嫁

一個好既 ceo 係唔洗一日做18個鍾 , 只要佢搵到好既下屬就可以

一個鍾意人刷鞋 /一言堂既人 , 會唔會係一個好既 ceo ? (話知你一日做 24 hr唔瞓)

珍珠宮

好媽媽勳章

好多人對樣樣野要求都高,唯獨對特首要求咁低,死未!

珊瑚宮

環保接龍勳章

我只係知邊個都做唔好這個位....香港真係慘.
人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

大宅

其實換邊個做都係一樣, 你而家選個新O既香港都唔會突然變好, 佢都好慘O既, 成日畀人插, 我覺得樓主幾有勇氣, 明知D人會鬧都去讚, 我對曾生無咩評價, 問心佢都係打工, 佢又唔係皇帝相點改就點改, 同美國一樣, 好多野都唔係OBAMA 話事, 經濟要攪好, 又唔可靠佢地一個. 換左佢又點..........
經濟好壞都有高低, 生活難但都要過, 鬧呢鬧去又影響自己心情,
我就唔會
睇下日本九年換6個首相啦, 又唔見佢地好左....

曾生幾可憐,又唔係殺人放火, 日日畀人鬧, 日日畀人問候,
日日畀人插, 唉

第時仔女, 寫我的志願時真係唔好畀佢地做官......

ellawyc  like!  發表於 11-7-19 16:26

首頁

尾頁

跳至