美容扮靚

跳至

首頁
23456...12

尾頁

複式洋房

ylevelyn 發表於 11-10-19 18:43
回覆 loveloveangel 的帖子

應該無負分就可以 bid

我尋日先買左, 依家我睇下佢點對我.....
不過我都有預感收唔到貨.....(因為睇佢回覆 D 態度)
岩岩我同老公講左, 佢話等佢番黎睇下先....

複式洋房

ylevelyn 發表於 11-10-19 18:43

應該無負分就可以 bid

依? 唔係喎......我見到佢評分度有 D 人負分都 bid 到既?

別墅

我有買過,佢有寄比我,但佢D野冇好以係自己買个樽入(樂)去咁,樽面貼左張label,我都唔敢用.

複式洋房

Yahoo 的回應 :

"多謝您的查詢,很抱歉得悉您於交易上出現問題。不過,關於您的投訴問題,由於該宗交易在未有成功競投的情況下進行,經我們了解後無法確認有關交易的情況。

我們建議您與對方詳細了解有關問題。而我們亦會對您所提供的資料保留在案,如發現有任何違規情況時,將會給予適當的處分。此外,如果您發現有欺詐或違法行為,可聯絡香港警務處提供協助。若我們收到警方要求提供協助,我們會盡量配合。"

原來不能成功競投Yahoo就不會處理, 怪不得個衰人要取消別人的bid啦, 看來Yahoo所謂的適當處分都不過是取消佢幾個拍賣, 根本無阻嚇作用. 我們還是最好報警吧!

複式洋房

回覆 momotam168 的帖子

我是新用戶, PM唔倒你, 點聯絡?

複式洋房

可能那些是自己人, 調整過至bid啩!

複式洋房

你應該等等先, 因為我第一次買時佢有寄比我, 只不過等了好耐, 希望你係幸運兒啦!

大宅

經過我很多個單方面寄出的EMAIL, 說我仲未收到貨品, 之後2.5個WEEK 收到了, 但又要再EMAIL 說我收到貨品但寄少了貨品....

佢reply: 如買家不相信本店收款後發貨,請 不 要 購 買,本 店 不 設 任 何 退 款 服 務 或 二 次 發 貨 之 要 求,以免日後有任何爭呦。

我:言下之意是說我呃你? 我連你寄給我的A5公文袋也未掉, 而A5公文袋放減肥膏都已經岩岩好, 沒有多餘位置再放另一支, 跟本冇可能放第2件貨品, 如不相信我可以SEND PHOTO 給你看.
希望我會得到回覆, 否則我會將此不公平交易放到消費者委員會及我有所懷疑的海關部門.
我不是想生事, 我只想交易公平而已, 請明白

佢:漏了貨不容許?

我: 不是不容許, 只是我寄少了一件貨品( 瘦身油) 時, 你的email reply 是說不會再發第二次資, 如不相信就不要再買, 那我以為你的意思是即使漏發了也不補發, 如果真是這樣我會認為是不公平交易, 如有誤會請見諒.
請問你需要我影公文袋, e-banking 單, 公文袋中的一件貨品給你嗎?
請問漏了貨的話, 我可以怎樣取回瘦身油呢?

佢:小姐,不會作二次發貨的意思是,郵寄寄失了不會再發貨,唔該你check清楚,你喜歡亦可以報警的,但只會給警方拒之門外

我:對不起, 我語言水平低所以誤會了, 現在沒有寄失, 只是少了一件瘦身油, 我已check 清楚.
如果是公平交易我當然不會去消委會.言詞上有誤會不好意思. 所以我一直想電話上溝通的, 但我明白你比較忙..
我可以怎樣取回瘦身油呢?

結果我都拎返支野, 但要咁既態度先拎到....ai....其實我係消費者, 係佢寄少左野畀我, 但我仲要受氣, email 問d 貨寄左未又好理直氣壯咁唔答人.....
先唔好話佢既product work 唔work, 又唔好研究係咪假野, 佢咁既態度我就唔會再買, 大家小心

複式洋房

回覆 charmmykk 的帖子

你最後收到貨品已經好好彩! 我無$$又無貨呢!

子爵府

loveloveangel 發表於 11-10-19 18:06
我諗到個方法了......佢到臨尾就取消左我個 bid....
以往都試過有個賣家咁對我.....
我去到最尾幾秒落 bid. ...
我又係試過比佢臨尾搵第二個a/c bid 左我樣野,
我已經set到$500,你話會唔會有可能有人會5百幾蚊買支野吖~
佢個pk唔會有機會比人劣評佢架

子爵府

我都同過呢條pk買野,
我買8樣野,入左$4xx,
好遲先寄到來,仲係得4樣好似sample咁嘅貨比我,
講真d咁嘅貨,見到之後真係唔想用
但又唔甘心比佢扼
要佢退錢實唔肯喇~
跟住係email叫佢打比我又唔打
卒之周旋左好耐,
要我鬧到話要報警同上網唱衰佢
先死得寄返餘下嗰d比我,
仲要d cream流哂出來

複式洋房

回覆 豬仔mama 的帖子

但我

複式洋房

ylevelyn 發表於 11-10-20 11:20

可能那些是自己人, 調整過至bid啩!

我岩岩見到有個負分既人 bid 左.....嘩....做馬做得好緊要.....

複式洋房

豬仔mama 發表於 11-10-20 13:09
我又係試過比佢臨尾搵第二個a/c bid 左我樣野,
我已經set到$500,你話會唔會有可能有人會5百幾蚊買支野吖~
...

你係咪到最尾果幾秒 BID? 照計佢唔夠你快架喎....

尋晚我同老公講話覺得比人呃左錢唔開心.....佢叫我唔好搞要多 D 休息....佢話蝕左幾多佢比番我.....今朝放左 2 百蚊係枱面

但其實我唔係為左果 2 百蚊......係覺得自己好蠢, 所以唔開心

複式洋房

既然你都未肯定比佢呃咗, 就唔好咁勞氣, 休息多d啦!

複式洋房

但我話報警佢都唔理我, 可能而家話報警已經再嚇唔倒佢!

子爵府

ylevelyn 發表於 11-10-20 18:07

但我話報警佢都唔理我, 可能而家話報警已經再嚇唔倒佢! ...

係呀,佢知道報警d警察都唔多想理
咁佢未更加得戚lor~
第一句就叫人報警,跟住嘈多兩嘈就話告人誹謗
我話我好驚呀,你未來lor~
係搞大佢先好呀~
得把死人聲,叫佢慳d啦

子爵府

loveloveangel 發表於 11-10-20 15:57
你係咪到最尾果幾秒 BID? 照計佢唔夠你快架喎....

如果你 set 直接叫價 $500....佢就有可能超越到你... ...
係lor~唔係錢問題
係唔抵得佢扼d妹妹仔/c9錢,
又咁Q寸,
我唔係最尾果幾秒 BID,
我一早落BID,SET 自動叫價,
但佢係最後幾分鐘尾不停加錢,
超越我少少,所以叫價次數好多,
所以嗰時我先好肯定佢係存心扼人
你休息下先啦~
呢D人上得山多終遇虎
遲早出事

男爵府

回覆:有無幫襯過YAHOO拍賣既日x妹?

負責我單case既policeman 已經查梗呢間野,你地快D去報,等可以多D料charge 佢
有個部門專門負責拍賣網架,佢地係會理你既!!

複式洋房

本來已打算明天去報警, 今朝突然收到佢email話我的貨品退回,叫我面交取回!!! 其實我唔相信佢有寄出, 佢一直都無提供過掛號no., 我比的是公司地址, 郵差不會找不到.

而家我好矛盾, 同佢嘈成咁, 假如我去面交, 唔知佢會唔會點我相, 始終佢唔係善類, 而且仲蝕埋掛號費; 假如叫佢重新再寄掛號給我, 又唔知佢會唔會重蹈覆轍; 其實我最想佢退錢, 因為收到貨我都未必敢用, 點知佢有無加料? 但係我覺得佢實唔肯退錢lor!

你地認為我應該點做?

首頁
23456...12

尾頁

跳至