自由講場

跳至

首頁
23456...10

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:人權組織質疑:一定要開六槍?咁叻你去空手入白刃呀笨

妖,最拿憎呢啲人權組織,成Q日馬後炮:;pppp::;pppp:

瑪瑙宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

milk323 發表於 11-9-7 10:47
條友發晒癲攞住把菜刀殺到黎, 當時人唔係保命要緊? 大佬人地做差佬都係打份工, 上有高堂下有妻兒, 保住條命 ...

痴線架 以為個個差人都有葉問咁好身手咩 你去呀笨

瑪瑙宮

moonychan 發表於 11-9-7 10:50
我老公都係咁話, 換轉劈既係佢, 佢仲會唔會咁有理智去分柝....

係啦 無一槍打瓜佢已經好好啦 仲講人權 妖

大宅

畀面勳章 環保接龍勳章

依家d人讀書多咗, 覺得自己好有學識. 咩都要批評&比意見.....
如果係理性討論, 我覺得ok. 但係依家有好多人都一開口都就話係政府做錯, 紀律部隊唔應該咁做, 又話警權過大等等.... (好煩!)
我只係覺得"外行人管or批評內行人"係好唔公平嘅事.

公爵府

jocat102 發表於 11-9-7 11:50
回覆 milk323 的帖子

呢d索左野既人....都唔知痛既, 直情好似喪屍咁....

你呢個形容都幾貼切.... 好似bio hazard D喪屍咁, 打幾槍係唔會死架, 要打到佢爆晒散晒先會停止活動....

瑪瑙宮

rabbit75 發表於 11-9-7 11:13
我意思係警隊槍械係咪太過落後,火力太過弱雞?單拖中足六飛仲活躍,可能正如樓上有人講食咗啲嘢會唔痛啩? ...

呢d情況我覺得應該要 shoot to kill

伯爵府

支持警員, 因為要視符當時情況, 相信他們訓練有數才會作出相對的反應!

伯爵府

+3金熱血 畀面勳章 睛靈勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

都話左實有人抽水, 咁叻就佢地去做警察, 我o既人權唔使佢地維護

公爵府

回覆 liuju 的帖子

而家D電槍係可以作遠程攻擊架喇, 好似手槍咁, 會飛兩粒野出O黎去個目標度電佢, 好似都有幾米射程架, 美國加拿大都有用. 你有冇睇"醉爆伴郎團"? 入面有一段班主角比差佬玩, 叫D學生用佢地做目標試玩電槍, 就係個隻.

liuju  哦!原來如此,多謝指點!!  發表於 11-9-7 13:20

子爵府

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

嘿~ 唔開槍, 咪用殺牠死囉...... 廣告都有話啦: 唔使用刀唔使用劍o既, 用殺牠死囉~:;pppp::;pppp::;pppp:

兔仔得媽  好好笑!不過要叫人權組織條友仔去至得。  發表於 11-9-7 16:24

珍珠宮

熱血金章

yan511229 發表於 11-9-7 10:53
我知我咁講一定會比人插...
但我覺得開6槍好似多左d囉...如果誤中他人咁點算... ...

唔係插你, 大家都係討論下啫.

如果有隻飛蟑螂向你迎面飛樸過來, 你手上只得一個蒼蠅拍, 你仲會唔會只拍一下, 就收手呢?
希望唔會嚇親你.

兔仔得媽  有道理!呢個比喻相當貼切  發表於 11-9-7 16:25
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.
唔係好緊要既野, 咁! 唔記得都唔緊要!!!

子爵府

叻叻勳章 畀面勳章 親子達人勳章

而家D警察做乜都好,D人都有野講
假如琴日件事,警察唔開槍,條友真係斬死咗人,d人又會話點解唔開槍,
如果開槍打到致命位置,又會話駛唔駛咁郎呀?乜冇指引教警察開槍打邊度咩?
D人咁叻唔去加入警隊
警察做野要搵命博ga,我十分支持香港警隊

男爵府

回覆:szszwa 的帖子

我地都仲話可以坐下來,吹下水可以用甚麽工具制止他;人地警察是接獲求助,指有人自殺咋。他們不是漁農署,不會有成車捕獸工具任由選擇。如果call得飛虎隊,也會是shoot to kill.

Carmen is Mama and Beta is Papa

珍珠宮

熱血金章

Nie 發表於 11-9-7 12:02
依家d人讀書多咗, 覺得自己好有學識. 咩都要批評&比意見.....
如果係理性討論, 我覺得ok. 但係依家有好多人 ...

同意!
佢地個個坐係冷氣房. 邊度知道外面有幾熱. 淨係得個講字.

人地警察, 大熱天時係度行必, 真係有血有汗, 仲要攞命搏, 根本唔知民間疾苦.
我的格言:  冇記性, 唔緊要. 可以唔記得的, 即係--唔係好緊要既野.

水晶宮

hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

嗱.....講開又講
朱振國當年咪趕唔切開槍自衛囉
咁佢有咩下場吖?
有無人理佢吖
講就易啫
但到真係有事時....邊個可憐呀?
嗰班傳媒同所謂人權D人
口巷巷得個講
超~~~~~~~~~~~~~

兔仔得媽  想起朱生又一陴心酸  發表於 11-9-7 16:27
Sumyeema1  咪系  發表於 11-9-7 12:47

珍珠宮

熱血金章

黃二少奶 發表於 11-9-7 11:44
根本唔駛開六槍,學外國咁對住個頭開一槍,搞掂哂,咪唔駛俾人嘈囉

...

可能就係想彈警察, 眼界咁差, 開6鎗都打唔中個頭, 又唔敢講出嚟.

男爵府

畀面勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

人權監察組織, 是什麼來的. 警察都是人呀, 也有人權呀. 為什不說一些安慰的話.反而說一些非人說的話.
麻煩搵人告訴我人權監察組織的人是不是人.

男爵府

2011精緻種植勳章

支持警方!!!
http://hk.myblog.yahoo.com/shing_kwong

侯爵府

畀面勳章

heichunmum 發表於 11-9-7 11:23
對、他們覺得警察只是一件工具,97前警察好有威嚴,現在卻像過街老鼠,香港人發生什麼事了

...
我細個志願係話要做警察, 以前真係覺得佢地好有威嚴, 而屋企人聽見我咁講都唔覺得有問題既

但依家?! 真係唔望自己仔女做警察囉~

水晶宮

ARGEE。

今日行過見到生果報頭條又話差佬滕雞.....真係慘,差佬點做都唔啱,唔通要一槍中頭先得咩?到時又話差佬KILL人...又唔通任得個吸毒既斬自己咩??

D傳媒真係太離譜了!!

首頁
23456...10

尾頁

跳至