美容扮靚

跳至

首頁
23456...7

尾頁

子爵府

想買一部導出導入美容儀, 請大家比比意見, 謝!!

啱啱係日本買左呢部$800港幣

複式洋房

回覆 leanna~ 的帖子

Really?! I introduced to many friends! They all like it a lot. Are u sure u use the right way? My frd teach me the technique. Maybe u need to ask ur frd to teach u again! It works! don't waste it!

禁止訪問

引用:回覆+leanna~+的帖子 Really?!+I+introduc

禁止訪問

回覆 回覆:TaTa83的帖子

大宅

好媽媽勳章

apsm 發表於 12-2-1 11:15
sk 2神仙水....mode 4?

mode 1 : Bioxxx (紅水)/無印導入水
mode 2 : 白潤toner/無印導入水
mode 3 : skII神仙水

男爵府

TaTa83 發表於 12-2-1 11:38
mode 1 : Bioxxx (紅水)/無印導入水
mode 2 : 白潤toner/無印導入水
mode 3 : skII神仙水
唔明呀.... 係咪係無印買既導入水? 甘 mode 用乜精華呢? 係咪要水狀呢?

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

MonMonLam 發表於 12-2-1 11:47
唔明呀.... 係咪係無印買既導入水? 甘 mode 用乜精華呢? 係咪要水狀呢?

係,無印有支toner上面有中文寫"導入水",粉紅色,我試過用佢做導出皮膚無咁乾,我用紅水做完mode 1好乾.....

大宅

好媽媽勳章

apsm 發表於 12-2-1 11:49
how about mode 4?

mode 4我用精華素,上次做facial果陣美容師俾左包sample我試,我試左兩次(每星期一次),幾好,諗緊買唔買,但又心多多想試其它牌子,仲做緊research...之前試過用bb mask + mode 4,效果麻麻地....

禁止訪問

大宅

sindyhkhk 發表於 12-2-1 13:01
La Mente大家用咩導入呢?

我用handybio的暗瘡精華和haba的lifting serum作導入。

男爵府

TaTa83 發表於 12-2-1 12:47
係,無印有支toner上面有中文寫"導入水",粉紅色,我試過用佢做導出皮膚無咁乾,我用紅水做完mode 1好乾.. ...
甘其實說明書話 toner 用於 mode 1-3, 係咪可以用晒同一隻爽膚水就得啦.... 只係 mode 4 用精華素?

大宅

好媽媽勳章

MonMonLam 發表於 12-2-1 15:16
甘其實說明書話 toner 用於 mode 1-3, 係咪可以用晒同一隻爽膚水就得啦.... 只係 mode 4 用精華素?
...

其實係可以ga,我d朋友都係用同一個牌子ge toner做mode 1-3, 不過我自己就覺得用紅水ge導出效果係最睇得到~
而我又我覺得mode 2要用好多toner至碌到,所以mode 2我用普通d, mode 3就用神仙水~

男爵府

TaTa83 發表於 12-2-1 15:46
其實係可以ga,我d朋友都係用同一個牌子ge toner做mode 1-3, 不過我自己就覺得用紅水ge導出效果係最睇得到 ...
甘你點樣一邊淥, 一邊加 toner? 用手拍上塊臉....

大宅

好媽媽勳章

MonMonLam 發表於 12-2-1 15:49
甘你點樣一邊淥, 一邊加 toner? 用手拍上塊臉....

我響無印買左個噴噴噴上面,一唔夠就噴,未買噴噴前用手滴到手又係面又係,又要放低部機倒toner, 好輪盡.....

溫馨提示,唔好貪平去卓記sasa果d買噴噴,成支箭咁射出黎唔夠散,無印d噴噴好d,似噴霧咁散開~

別墅

睇完你地SHARE又做過RESEARCH最後我都加入戰團訂左部HITACHI,分享一下我見喺丫烏訂平D,各位有興趣買既話可以去SEARCH下~

好期待個效果呀~

TaTa83  記得上黎share下心得呀~  發表於 12-2-1 16:33

男爵府

TaTa83 發表於 12-2-1 16:04
我響無印買左個噴噴噴上面,一唔夠就噴,未買噴噴前用手滴到手又係面又係,又要放低部機倒toner, 好輪盡.. ...
係呀, 真係唔該晒.... 我就係唔想噴到飛晒出泥呀.... 貴 d 唔緊要.... 等我去睇下先.... tks.

TaTa83  You're welcome~  發表於 12-2-1 16:33

禁止訪問

大宅

好媽媽勳章

apsm 發表於 12-2-1 23:08
咁多人講紅水??

我係油性皮膚

紅水本身係for敏感性皮膚落妝用,我係混合性皮膚,用紅水導出後有d乾,我老公係油性+暗瘡皮膚,佢用紅水導出話好好,d黑頭好易吱出,如果你係油性皮膚,我覺得可以一試~

藍水綠水係咪toner黎?

禁止訪問

首頁
23456...7

尾頁

跳至