在職全職

跳至

首頁
23456...7

尾頁

伯爵府

maycheng117 發表於 12-4-9 00:27
如果BB得兩個月大,放育嬰院怕吾怕,始終個心不放心
不放心什麼? 育嬰院的老師見BB多過屋企人和工人, 而且育嬰院的環境都專為嬰兒設計.
而且日常照顧方法是跟著時間表, 很有系統.

男爵府

回覆 YuenTung 的帖子

學費$4385另加延展費(延展費未必個個需要的)

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆:有無人放BB係育嬰園又無申請津貼 ?

請問應在哪兒找到育嬰院資料?
我住藍田。附近有嗎??thanks!!!

大宅

引用:請問應在哪兒找到育嬰院資料? 我住藍田。

原帖由 melomame 於 12-04-14 發表
請問應在哪兒找到育嬰院資料?
我住藍田。附近有嗎??thanks!!!
籃田無,觀塘有,我呢排都不停搵資料,我都係住籃田

大宅

急!!!大家有無育嬰園介紹呀?

突然婆婆唔肯湊,阿女無人湊。
阿女三個月大。

複式洋房

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=redirect&goto=findpost&ptid=4752245&pid=64653091&fromuid=909889

睇到你咃嘅分享真係好合時,我都有咁嘅情況,亞B將會9月份入(1歲)育嬰院,現在由本地EE湊

兒 女 是 耶 和 華 所 賜 的 產 業 . 所 懷 的 胎 、 是 祂 所 給 的 賞 賜 。[詩127:3]
Lo, children are an heritage of the LORD: and the fruit of the womb is his reward. [Psalms 127:3]

大宅

引用:Quote:http://www.baby-kingdom.com/forum.

原帖由 樂心媽媽 於 12-05-03 發表
睇到你咃嘅分享真係好合時,我都有咁嘅情況,亞B將會9月份入(1歲)育嬰院,現在由本地EE湊

...
你咁快知有位既?我都排緊,尋日打去問機會都係一半半

複式洋房

我排銅鑼灣排咗11個月先有位入。
北角都排咗11個月,但排第99位
兒 女 是 耶 和 華 所 賜 的 產 業 . 所 懷 的 胎 、 是 祂 所 給 的 賞 賜 。[詩127:3]
Lo, children are an heritage of the LORD: and the fruit of the womb is his reward. [Psalms 127:3]

子爵府

我今日都打左去問,
waiting list no. 50,
新學年會收35個新生,
要有十幾個人放棄先至會有位到我......

我十月左右放完產假,若暫時無得入,
就要旨意老人家or工人姐姐,
煩惱中呢!!!

複式洋房

引用:ppsfung+mama唔好咁激氣,放得bb係育嬰園,就

原帖由 summertown 於 12-03-13 發表
ppsfung mama唔好咁激氣,放得bb係育嬰園,
就總係會有d無掌握正確資訊的三姑六婆係度指指點點,
你要相信自己 ...
非常同意!我兩個都係托嬰園湊大,無請工人;我和老公分配時間接送!唔好俾身邊d 3姑6婆影响,加油呀 !

大宅

有無人放BB係育嬰園又無申請津貼 ?

我個囡囡一個月就入啦。

[url=http://www.friso.com.hk/index.jsp][img]http://friso.com.hk/ticker/ticker_p.jsp?dn=MIKE&mn=AMY&y=2011&m=11&d=7&bg=bg3&mk=pragnancy2.png[/img][/url]

禁止訪問

引用:+本帖最後由+ppsfung+於+12-3-13+14:15+編

禁止訪問

引用:+本帖最後由+ppsfung+於+12-3-13+14:15+編

別墅

I need to Sai Wan from Tseung Kwan O everyday becasue no place available for my son... I don;'t know should I give up or not...

別墅

and i also paid full paid

別墅

回覆:濕疹仔 的帖子

我和c6都是高收入人士,呀b三個月開始放育嬰院,現在接近兩歲,最近連工人都不要。
當初c6的家人都意見多多,99成日講到我好似虐兒,很冷血,才把小b放在長時間育嬰院。但c6看見呀女的發展,都説是育嬰院功勞。

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

我都係全費俾錢,津貼要好低收入先申請到~~
我個囡今年9月先返,大約歲半,依家返去都仲喊緊,等佢慢慢適應~~

大宅

回覆:有無人放BB係育嬰園又無申請津貼 ?

我都係比全數入嬰園呀!下個星期就入學喇!

首頁
23456...7

尾頁

跳至