自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

FrankieFUNG 發表於 12-6-15 11:15
我岩岩都收到個話係花X銀行嘅COLD CALL.....真係幾煩.....但體諒佢都係打份工.....好言勸佢收線啦~ ...

我尋日個CALL都唔知係咪COLD CALL, 不過佢係都唔講咩部門, 我咪懷疑佢囉......因為花其個邊都話, 如果係SELL咭同借錢, 佢地係會講自己叫咩名, 你問佢部門佢會答, 問佢STAFF NO佢都會講, 唔似我尋日個CALL咁, 咩都唔講, 淨係講佢係花其銀行打黎......

禁止訪問

珍珠宮

jessie814 發表於 12-6-15 11:13
咁好聲氣對佢
咁佢有冇做成咗張單先

佢點會做得成, 因為我咩資料都無講, 而係問佢既資料......

翡翠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

chocolate9592 發表於 12-6-15 11:21
佢點會做得成, 因為我咩資料都無講, 而係問佢既資料......

掂哂喇
又一個比妳(捽)爆咗

版主

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 育兒性格勳章 2016畫展勳章

chocolate9592 發表於 12-6-15 11:20
我尋日個CALL都唔知係咪COLD CALL, 不過佢係都唔講咩部門, 我咪懷疑佢囉......因為花其個邊都話, 如果係SE ...
我頭先掛住睇post.....所以都冇理佢講過D咩......只覺得佢都幾煩,同佢講極唔需要,佢都仲要問點解唔需要.....最後好聲好氣同佢講如再唔收聲,我就發火.....咁佢即刻收線......
見我在線?
但可能我已行開了!
以為我行開了?
但可能我就係望住喎!
所以......你估我唔到!

珍珠宮

jessie814 發表於 12-6-15 11:22
掂哂喇
又一個比妳(捽)爆咗

唔通等佢地玩COLD CALL玩得咁開心, 郁D就係電話度串人, 甚至講粗口鬧人唔申請.....

翡翠宮

chocolate9592 發表於 12-6-15 11:23
唔通等佢地玩COLD CALL玩得咁開心, 郁D就係電話度串人, 甚至講粗口鬧人唔申請..... ...

等我有機會又玩吓先

男爵府

畀面勳章

個app幫我cut哂, 有來電, 冇對話

版主

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 育兒性格勳章 2016畫展勳章

EVA222 發表於 12-6-15 11:20
人地都係搵食,我通常一句唔洗唔該就收線.
無心借錢,反問人地糾纏下去為乜.
通常其他銀行﹠財務公司,一聽到唔需要都會肯收線,但唔知點解呢間D SALES係都死纏.....

EVA222  因為我多數收線快過佢.  發表於 12-6-15 11:32
見我在線?
但可能我已行開了!
以為我行開了?
但可能我就係望住喎!

珍珠宮

FrankieFUNG 發表於 12-6-15 11:23
我頭先掛住睇post.....所以都冇理佢講過D咩......只覺得佢都幾煩,同佢講極唔需要,佢都仲要問點解唔需要.. ...

不過我發現當我淨係收線個排, 真係日日最少2個呢D CALL, 反而我玩野個次之後, 成個月都無再收到.....我估係同一堆人, 佢地會MARK低邊D可以再CALL, 而我呢D佢地可能BACK LIST咗唔會一個月內再CALL......

珍珠宮

jessie814 發表於 12-6-15 11:25
等我有機會又玩吓先

你只要心態正確, 就會玩得好開心, 唔會覺佢煩, 因為自己仲煩過佢......

珍珠宮

meee 發表於 12-6-15 11:25
個app幫我cut哂, 有來電, 冇對話

我部電話一開呢D APPS就好食電....又成日會HANG機......

meee  eee...我用galaxy SII, 有問題喎~  發表於 12-6-15 22:46

版主

chocolate9592 發表於 12-6-15 11:25
不過我發現當我淨係收線個排, 真係日日最少2個呢D CALL, 反而我玩野個次之後, 成個月都無再收到.....我估 ...
我都覺丫.......如果鬧完之後....都真係一段長時間都收唔到呢D電話ga.....

但我又唔想下下都一開波就發火......
見我在線?
但可能我已行開了!
以為我行開了?
但可能我就係望住喎!

翡翠宮

chocolate9592 發表於 12-6-15 11:26
你只要心態正確, 就會玩得好開心, 唔會覺佢煩, 因為自己仲煩過佢...... ...

喺咪要疲勞轟炸佢

珍珠宮

FrankieFUNG 發表於 12-6-15 11:28
我都覺丫.......如果鬧完之後....都真係一段長時間都收唔到呢D電話ga.....

但我又唔想下下都一開波就發火. ...

我都係, 尤其個仔係身邊, 我唔想佢學我鬧人, 所以轉咗用呢招.....反問佢野......仲要好好禮貌個隻.....唔怕個仔學壞......

珍珠宮

jessie814 發表於 12-6-15 11:29
喺咪要疲勞轟炸佢

係呀 !! 你真聰明......

翡翠宮

chocolate9592 發表於 12-6-15 11:30
係呀 !! 你真聰明......

我因為依2個禮拜日日炸我隻仔

版主

chocolate9592 發表於 12-6-15 11:30
我都係, 尤其個仔係身邊, 我唔想佢學我鬧人, 所以轉咗用呢招.....反問佢野......仲要好好禮貌個隻.....唔 ...
但我岩岩睇緊post......專注力就落左係BK度.....唔想諗野反問佢啦......我下次都係行埋一邊.......佢~
見我在線?
但可能我已行開了!
以為我行開了?
但可能我就係望住喎!

珍珠宮

FrankieFUNG 發表於 12-6-15 11:32
但我岩岩睇緊post......專注力就落左係BK度.....唔想諗野反問佢啦......我下次都係行埋一邊.......:ranting ...

咁又唔好, 話哂人地都有阿媽生既......

FrankieFUNG    發表於 12-6-15 11:35

珍珠宮

jessie814 發表於 12-6-15 11:31
我因為依2個禮拜日日炸我隻仔
咁咪好囉....炸完仔仲有人俾你炸......平衡情緒係好事黎架........

首頁

尾頁

跳至