跳至

首頁

尾頁

伯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

almost 37yrs old, 無勇氣

wcpcelia  不少JM都係37才生第一胎而已  發表於 14-5-28 13:52

禁止訪問

回覆:生多個~

別墅

08生左个女,今年8月生多个,生第2个無第一个辛苦,好快生度,反而係要重頭黎過覺得痛苦,乜都5記得晒!大女好鍾意同妹妹玩,好錫佢!

別墅

我啱啱十月生左妹妹, 仔仔變大哥哥好開心
同埋我地真係無咁辛苦, 至少佢已有自理能力, 半夜又唔會再喊醒. 我可以比多d caring 個女.

別墅

引用:08生左个女,今年8月生多个,生第2个無第一

原帖由 tung.tung.chu 於 13-11-01 發表
08生左个女,今年8月生多个,生第2个無第一个辛苦,好快生度,反而係要重頭黎過覺得痛苦,乜都5記得晒!大 ...
我都有同感.....生多個嘅壓力係來自我地要由頭再黎一次....棉乾睡濕咁湊NB

伯爵府

我都响12年9月添左個女,原來我湊大仔初生時一D都唔辛苦,湊個細覺得好辛苦,體力差左好多。

大宅

引用:我都响12年9月添左個女,原來我湊大仔初生

原帖由 SKB 於 13-12-01 發表
我都响12年9月添左個女,原來我湊大仔初生時一D都唔辛苦,湊個細覺得好辛苦,體力差左好多。

...
我都有同感,5年後真係覺老左,奶量都差d

伯爵府

第一個一歲開始上playgroup,第2個應該都唔會了。

洋房

我就係,兩個相差4-5年,佢地相處都OK,大個個好照顧細個個,如果自己唔怕支力,其實無問題

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

tung.tung.chu 發表於 13-11-1 23:48
08生左个女,今年8月生多个,生第2个無第一个辛苦,好快生度,反而係要重頭黎過覺得痛苦,乜都5記得晒!大 ...
我5月生左細佬,反而辛苦過生大女
因為大女好快生左,由開始感覺陣痛到生都係7個鐘
但細佬雖然一開始穿水到生都係6個幾鐘,但因開唔到宮頸要吊催生針

我湊B方面都係咩都唔記得晒,而家當自己係新手
有咩反而問返近呢一年生左第一胎既朋友

別墅

我第2个由陣痛到生好似个零鐘咋喎,跟住用左12分鐘就生左,d醫生仲話如果生第三个,覺得痛就好即刻去醫院,驚趕5切

複式洋房

今年5月添多左個細佬俾哥哥,哥哥好錫細佬豬

大宅

引用:第一個一歲開始上playgroup,第2個應該都唔

原帖由 SKB 於 13-12-05 發表
第一個一歲開始上playgroup,第2個應該都唔會了。
Playgroup真係哂錢,認為同幾個小朋友自組出來玩更好。第二個一定唔會囉。

子爵府

13年12月生咗細佬, 兩兄弟差5年8個月呀, 好處係阿哥好多嘢都可以自己搞掂, 又唔會呷醋!

男爵府

回覆:yankaka 的帖子

都唔係,我大仔而家無形中好呷細佬醋,而家玩返細佬d bb玩具,又要人抱,細佬唔小心跌親佢又笑,問佢錫唔錫細佬,佢就話好錫喎,激死。

phoebe_ming5    發表於 14-5-28 13:58

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

有,女女6歲3個月,仔仔就5歲1個月

公爵府

認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

思思baby 發表於 14-5-28 11:47
都唔係,我大仔而家無形中好呷細佬醋,而家玩返細佬d bb玩具,又要人抱,細佬唔小心跌親佢又笑,問佢錫唔錫 ...
我個女都係,成日玩細佬D玩具,細佬想同佢一齊玩,佢唔想
就話細佬搶佢D玩具,有時仲推開佢添
問佢係咪唔鍾意細佬佢又話唔係,問佢鍚唔鍚細佬佢又話鍚

大宅

引用:Quote:思思baby 發表於 14-5-28 11:47 都唔

原帖由 sheung1126 於 14-06-13 發表
我個女都係,成日玩細佬D玩具,細佬想同佢一齊玩,佢唔想
就話細佬搶佢D玩具,有時仲推開佢添
問佢係咪唔鍾 ...
我2個仔末日日掙寵,一起玩,一起大叫。2兄弟距离4年多也不錯。

公爵府

引用:Quote:原帖由+sheung1126+於+14-06-13+發表

原帖由 fatfathippo 於 14-06-21 發表
我2個仔末日日掙寵,一起玩,一起大叫。2兄弟距离4年多也不錯。
我兩姊弟差4年半
大女話細佬咩都唔識,陪唔到佢玩
但細佬又好鍾意家姐好想同佢玩
成日痴住家姐,搞到家姐覺得佢好煩

男爵府

我2個都係爭4年半,果頭叩門升小,另一邊就撲k1,其實都辛苦。。。

首頁

尾頁

跳至