美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆:jenniewoo 的帖子

咁橋既? 你幾時覆診? 我地可以相認下喎!

複式洋房

我尋晚去左睇dr chiu
今日就去左你地箍緊個個dr lam度睇

dr chiu真係等左我成個鐘
不過佢都真係好nice,但人太多好似有點太rush
dr lam因為收得早d而且星期6只有半日
我淨係星期6去到,都多人
但我只係等左幾個字就到我啦
出面雖然仲有人等緊,但佢依然慢慢同我傾(因為我好多問題)
之後姑娘再同我入房慢慢再傾,唔經唔經我都霸左人地大半個鐘
好在冇比人趕走
姑娘都好細心好好傾呀

所以...我最後係選擇左女醫生
by the way,地方同姑娘都靚d

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

回覆:babypoo 的帖子

兩個牙醫收費差不多嗎?係就當然吾好揾趙波波,我有幾次等到我發火呀!!

有次我約十二點,甘我十一點半打去問要不要我遲一D先落去,因為以前得一間鋪仔,坐都冇位坐,甘姑娘叫我十二点九去,我十二点九等到一点三都未到我,我問姑娘,佢話我岩岩到咋,等吓先,終於也等了一個鍾!好似佢的時間就係時間,我的時間不是時間!

仲有幾次姑娘剪錯牙cool上rubber band的位!

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:jenniewoo,+lovingyou,+minicancan, Please

原帖由 Momotat 於 12-11-16 發表
jenniewoo, lovingyou, minicancan,
Please check PM, thx!
話係你朋友有冇得平?pls pm me in case my fd want.

大宅

引用:兩個牙醫收費差不多嗎?係就當然吾好揾趙波

原帖由 vet 於 12-11-17 發表
兩個牙醫收費差不多嗎?係就當然吾好揾趙波波,我有幾次等到我發火呀!!

有次我約十二點,甘我十一點半打 ...
咁都得???
Please check PM.

洋房

引用:兩個牙醫收費差不多嗎?係就當然吾好揾趙波

原帖由 vet 於 12-11-17 發表

有次我約十二點,甘我十一點半打 ...
我也聽說過他們常有出錯,我早前也去過見波波醫生,但也是因為等到我發了毛所以放棄

大宅

babypoo 發表於 12-11-17 12:58
我尋晚去左睇dr chiu
今日就去左你地箍緊個個dr lam度睇
Can you pm me the info of dr lam? thanks a lot

大宅

babypoo 發表於 12-11-15 17:15
近呢半年成日見到透明個個箍牙廣告
係咪間間診所都有得做架?!
有冇人已經做緊OR問過,知道詳情??

其實最近已經多左好多人cool牙
我都唔麗外

我已經cool左一年多d,唔係透明
我係去尊做cool牙既牙醫度整,當中既過程,你要好好諗清楚同好大既決心
不過xmas近咁多紅日,牙醫未必會開,
有咩問題都可以問我

因為我係過來人..

大宅

咁多位想cool牙既朋友

我以前都曾經上過無數blogger睇人地cool牙既過程

為左紀錄我既牙齒變化同經歷既事情,.所以我都有寫上blogger

http://blog.yahoo.com/emilyko112/articles/page/1

大宅

回覆:想趁聖誕假的起心肝去箍牙

我箍緊Invisalign $35000有24月信用卡分期,我帶到第4個牙套了

大宅

回覆:想趁聖誕假的起心肝去箍牙

P.s.我做個醫生係中環、專科、最好係次次約佐都唔駛等好耐

大宅

tingting-baby 發表於 12-11-21 16:50
我箍緊Invisalign $35000有24月信用卡分期,我帶到第4個牙套了

你呢個叫平啦,有人cool呢個要6萬幾(佢係九龍個邊)
我就係佐敦既...(鋼cool)
你個個係邊個黎架

我每次返去都比1000
而家已經比哂啦^^

大宅

我見到樓主咁,令我諗番起個時cool牙既情況!
仲想擺d相比大家..不過怕嚇親大家...哈哈

男爵府

畀面勳章

回覆 Momotat 的帖子

可唔可以PM埋我呀..

複式洋房

引用:我見到樓主咁,令我諗番起個時cool牙既情況!

原帖由 melo-melo 於 12-11-21 發表
我見到樓主咁,令我諗番起個時cool牙既情況!
仲想擺d相比大家..不過怕嚇親大家...哈哈
...
我岩岩印左牙樣影左xray等緊個電腦圖出姑娘就會call我返去睇左先,好鬼緊張,你都share下你個case丫,好想知
相都想睇呀!可以比啲動力自己

大宅

babypoo 發表於 12-11-21 20:08
我岩岩印左牙樣影左xray等緊個電腦圖出姑娘就會call我返去睇左先,好鬼緊張,你都share下你個case丫,好想 ...

其實一開始要cool牙既時候已經係幾年前,不過半我呢次想cool牙的時候,其實要有個推動力同目標
因為我真係好想去cool番好去.同埋我係比左自己好多心理質素同經濟負擔
而且仲要上網睇左好多朋友寫cool牙會點,有咩反應個d

所以,當自己去整既時候都係比左支強心針大家
我不理身邊既人點睇我,我只係想自己變靚d同埋笑既時候有番d自信

所以我都有寫blogger:http://blog.yahoo.com/emilyko112/articles/page/1
仲有影相睇著佢既改變..
我諗呢個cool牙既經歷,我永遠都唔會忘記
當中的甜酸苦樂,真係cool過牙同cool緊牙既人在心中

你都唔需要咁緊張,因為我都明白你而家既心情...

大宅

babypoo 發表於 12-11-21 20:08
我岩岩印左牙樣影左xray等緊個電腦圖出姑娘就會call我返去睇左先,好鬼緊張,你都share下你個case丫,好想 ...
問題:我上門牙前後唔齊的:
牙醫:佐敦-鄭新元醫生(專科-負責值牙/驕齒及普通牙齒科)
價錢:比出面貴,如有興趣,可個別pm我.
我係cool傳統鋼線
第1回合:
日期:2011年10月27日
最近,因為被身旁的人又再湧起我上cool牙的心,其實那人未coo之前以前的同事也下了決心cool了.
而我究竟一直什麼理由遲遲未cool...我想我知道那個原因...
不過,我終於行了第1步...就先在星期1那天打電話給牙醫做一個詳細的牙齒分析!!
星期2放工後一個人前往佐敦....錯錯錯...不是一個人,而是還有一個xo(我叫作)的同事一同上去牙科醫務中心,這是因為他剛好要去佐敦而時間又未到就陪我上去吧.
到我要入去見醫生時,他便離去了.

一入到去門口,差點成個人仆左係度,真係=..=好燶
照樣例牌動仔入到去見到姑娘打招呼,放好手袋,姑娘叮囑我手提電話必順關掉,後再用消毒潄口水lon'' 口..
好啦,照樣等牙醫在房仔出來,他又用他慣常的態度跟我打招呼,用紙巾清理我牙齒上表面..以防有水在表面上影響之後的step...
牙醫先把下aok'' 的金屬牙木匡'' 試套我下牙齒..之後上面也是一樣,對準牙木匡'' 準確合適後,牙醫把手上的藍色好似blue tape既野荼係我下面既牙lu...感覺好涼快...因為唔覺什麼痛楚..茶好後套上牙木匡''..輕按一下...此時牙醫就hold住這動作約半分鍾,過程無什麼好怕!!! 半分鍾後,就整個牙模拿出來.就完成下面牙齒的牙模...

上面牙齒一樣,過程十分順利...我的一對牙模就這樣出世了...之後同我清理口腔內的藍色blue tape,就用清水潄口了.

完成後,醫生幫我在口內放人一個好似''一朵花朵(得3面花卉既形狀的木匡'')擺入口中...我知道這個木匡''已經正正顯出我不齊的門牙=00=
之後拍照存檔...正面拍幾張,側面牙齒的又拍...側邊面形又拍....

拍完之後,牙醫說可以星期6回去荃灣...再傾詳細應該會如何弄好我的牙齒了...
比完錢就走人.過程快靚正!!!

男爵府

tingting-baby 發表於 12-11-21 16:50

可否pm醫資料俾我?

大宅

回覆:jy0212 的帖子

已Pm!

大宅

引用:P.s.我做個醫生係中環、專科、最好係次次約

原帖由 tingting-baby 於 12-11-21 發表
P.s.我做個醫生係中環、專科、最好係次次約佐都唔駛等好耐
Hello 可以pm 醫生資料比我嗎?我想consult 多幾個醫生再決定呀, thx thx

首頁

尾頁

跳至