親子旅遊

跳至

首頁
23456...8

尾頁

大宅

回覆 chickenwing2006 的帖子

如果星期六日假期過關,可會塞車,要預多D時間.

大宅

回覆:AdaMa 的帖子

我都想要包車司機資料, 唔該

想問下意見。
我落機Day 1 唔係即去新山, 會住一晚SG, day 2 先一早由SG 包車去新山legoland...但想先去ksl 放底行李, 再去legoland...
但見ksl check in 要15:00, 唔知可唔可以咁早放底行李???

另外, 應該叫包車等埋放完行李再去legoland??? or 包車由SG 去 ksl 就完, 自己再搭taxi 由ksl 去legoland?

Day 3 會去kitty town & little big, check out 後行李應該放係ksl...玩完再返去攞行李, 咁樣安排ok 嗎?
回程SG 都想包車, 應該點安排? 約係ksl?
同埋應該約幾點??? 係新山點同司機聯絡?

大宅

回覆:chickenwing2006 的帖子

我哪天超過1個鐘,45分鐘真係好快

大宅

回覆:mikihouse 的帖子

可以先係KSL放底行李,晚上再check in;如果是講開那包車,KSL至Legoland要RM70,貴的士小小la

大宅

回覆:mikihouse 的帖子

Day3可以約司機在Hello Kitty pick up,再到KSL取行李到SG,我上次問是RM70+RM150,但價錢會因是否peak,供應等而不同;可以電話跟司機聯絡,但我們只每次約定時間,完全冇問題

侯爵府

我剛BOOK 了機票暑假去...但第1次去.. 仲要自由行.. 2個FAMILY 去... TOTAL 4大3小(3.5-7歲)想請教下各位...
1) 包車貴唔貴? 係咪係HK BOOK 定???
2) kittyland, the big club, legoland 都係新山... 如我1日去kittyland + the big club 會唔會好趕? 門票分別幾錢? 邊到訂最抵?
3) legoland 夠唔夠玩一日? 門票幾錢? 邊到訂最抵? 係咪用反9城張咭最抵?
4) 新山有咩酒店推介? 新加坡機場又有咩酒店推介(因落機嗰晚係零晨, 所以想機場附近訓一晚, 第2朝起身就過新山)?
5) uss 1日玩唔玩得哂? ticker 幾錢?
6) 夜間動物園係新山 or 新加坡? ticket 幾錢?

thanks all~~~

大宅

回覆 square72 的帖子

hi hi, 仲記得我嗎?

我剛BOOK 了機票暑假去...但第1次去.. 仲要自由行.. 2個FAMILY 去... TOTAL 4大3小(3.5-7歲)想請教下各位...
1) 包車貴唔貴? 係咪係HK BOOK 定???

最好book定先la, 呢度好多人都經呢度book, http://okgo-jb.blogspot.in/2012/11/an-introduction-to-hello-kitty-land.html

2) kittyland, the big club, legoland 都係新山... 如我1日去kittyland + the big club 會唔會好趕? 門票分別幾錢? 邊到訂最抵?

一日去kittyland + the big club 應該ok la, 其實唔係好多嘢玩, 不過如果人多排隊就要時間, 我係去到先買, 但好似singapore, 香港有啲agent 買, 有機會平啲

3) legoland 夠唔夠玩一日? 門票幾錢? 邊到訂最抵? 係咪用反9城張咭最抵?

一定玩到一日, http://www.legoland.com.my/, 大人好似原價rm140, 小童rm110
我是去到先買, 原本諗住用用反成咭買, 但門口有人sale group tickets, rm 90 一張大人, 仲平多少少, 但沒有小童飛賣

4) 新山有咩酒店推介? 新加坡機場又有咩酒店推介(因落機嗰晚係零晨, 所以想機場附近訓一晚, 第2朝起身就過新山)?

我哋住ksl, 其實覺得唔係幾好, 但好似話在當地已經算好好的了

5) uss 1日玩唔玩得哂? ticker 幾錢?

唔加錢買fast past可能玩唔哂, 你要上佢個web check 先知幾錢, 之前好似master card 有discount

6) 夜間動物園係新山 or 新加坡? ticket 幾錢?

在新加坡, 呢個web都有啲資料: http://www.yoursingapore.com/content/traveller/en/browse/see-and-do/nature-and-wildlife/wildlife-parks-and-attractions/singapore-zoo.html

我就係呢度 http://www.saex.com.sg/ 買定tickets

侯爵府

引用:回覆+square72+的帖子 hi+hi,+仲記得我嗎?

原帖由 hobby 於 13-01-10 發表
回覆 square72 的帖子

hi hi, 仲記得我嗎?
記得記得~
唔該哂

大宅

回覆:hobby 的帖子

KSL 到SG咁平rm150?佢要我legoland-SG來回rm500所以我冇book, 坐coach算

大宅

引用:回覆+wingyee_ma+的帖子 資料PM你啦,司機

原帖由 AdaMa 於 13-01-10 發表
回覆 wingyee_ma 的帖子

資料PM你啦,司機操流利廣東話.
Ada ma, 可以pm埋我book車info嗎? Thx!

AdaMa  已PM  發表於 13-1-10 16:44

大宅

回覆 pekkle321 的帖子

但如果由legoland 到sg 要rm 150 + rm 70 = rm 220 (single), 我嗰日不算peak, 如果星期六,日, 假期相信會貴啲

男爵府

回覆 hobby 的帖子

Hi Hobby,

想問下SAEX買完USS TICKET, D TICKETS 向邊到攞?

大宅

回覆:bebecoo 的帖子

我上次買zoo package,所以巴士到zoo有職員上車派飛

男爵府

我見佢可以ONLY買門票, 咁向邊到攞TICKET呢?

大宅

回覆 bebecoo 的帖子

咁可能你要send email 問先知

男爵府

減齡達人勳章

請問由 legoland 去 hello kitty land 要坐幾耐車?

男爵府

Thanks Hobby.

瑪瑙宮

好媽媽勳章

AdaMa 發表於 13-1-10 01:59
回覆 chickenwing2006 的帖子

如果星期六日假期過關,可能會塞車,要預多D時間.

好呀, 唔該哂

瑪瑙宮

好媽媽勳章

pekkle321 發表於 13-1-10 10:04
KSL 到SG咁平rm150?佢要我legoland-SG來回rm500所以我冇book, 坐coach算

有, 我 fd 都係呢個價 ...... 我 chinese new year 貴 d , rm $ 180

瑪瑙宮

好媽媽勳章

hobby 發表於 13-1-10 08:26
我哪天超過1個鐘,45分鐘真係好快

我早 d 出發 , 打算 9:00 - 9:30 接 , 希望 11:00 到 ksl 放底行李, 再剎入 legoland

首頁
23456...8

尾頁

跳至