親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我都係7月中出發, 北海道 + 東京去 10日 !

洋房

littleduckduck 發表於 13-3-12 12:06
出前幫朋友出左張東京(可轉大阪)+北海道+名古屋. 成人小童機票每位只係$3,300 (未連稅及燃油費, 大約$8XX) ...
我對你的資料有興趣,可否pm我?

大宅

wai_b4 發表於 13-3-14 15:07
我對你的資料有興趣,可否pm我?

Already PM, pls check.

公爵府

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

回覆 mugtaitai 的帖子

我想問下, 咁你地上次去邊到食三餐? 我有個小朋友所以哩個問題都重要, 又怕當地D店好早收, 想問清楚~~ 謝謝

.........................................

公爵府

lovestarry001 發表於 13-3-15 14:32

我想問下, 咁你地上次去邊到食三餐? 我有個小朋友所以哩個問題都重要, 又怕當地D店 ...
住 apartment 嗰兩日就自己去超市買餸煮飯(個廚房設備齊全,電飯煲焗爐微波爐雪櫃碗碟煲盤乜都有),日頭就去到邊食到邊,儘量揾小朋友啱食嘅,例如拉麵,當年我仔都有四歲,唔太難搞。札幌就唔擔心,食店都有開到好夜的,唔怕揾唔到食

公爵府

Kazu 發表於 13-3-7 10:58
7月去,我諗你都係打算去睇花
將富良野推到最後,應該會更有利等多D花開

我想請教下, 旭川除左動物園仲有冇地方好去?我上網搵極都冇資料, 所以如果冇野睇, 咁我果晚直接入美瑛住,咁我就會有多一日可以去登別行下。我2公婆帶住個囝,唔知邊個行程會好D?

PLAN A:
DAY1:香港 > 札幌
DAY2:小樽一日遊
DAY3:登別一日遊
DAY4:札幌一天(各景點北廣島OUTLET,SAPPORO FACTORY)
DAY5:JR旭山動物園號(08:00)入旭川, 租車開始去旭山動物園, ,黃昏前入美瑛(住民宿)
DAY6:美瑛,之後入富良野
DAY7:富良野全日(富田農場,各式工房,麵包超人)
DAY8:富良野去新千歲(約3小時車程) > 香港

PLAN B:
DAY1:香港 > 札幌
DAY2:小樽一日遊
DAY3:札幌一天(各景點北廣島OUTLET,SAPPORO FACTORY)
DAY4:JR旭山動物園號(08:00)入旭川, 去旭山動物園, (住旭川)
DAY5:租車開始入美瑛(住民宿)
DAY6:美瑛,之後入富良野
DAY7:富良野全日(富田農場,各式工房,麵包超人)
DAY8:富良野去新千歲(約3小時車程) > 香港

THANK YOU!!

.........................................

公爵府

咁富良野夜晚係咪冇野食同冇街行架 ? D食肆好早收?

公爵府

lovestarry001 發表於 13-3-15 15:42

咁富良野夜晚係咪冇野食同冇街行架 ? D食肆好早收?
街就冇乜好行,但嘢食係有嘅,亦有收得好夜嘅,唔使太擔心。不過我仔比較揀食,有好多嘢都唔肯食,食來食去嗰幾樣嘢,咁我見 apartment 有廚房就自己煮幾餐囉

公爵府

哦, 咁就好啦, 因為....我唔識煮飯...@@"

公爵府

lovestarry001 發表於 13-3-15 16:32

哦, 咁就好啦, 因為....我唔識煮飯...@@"
明白明白。唔使擔心,一定有嘢食嘅

大宅

熱血勳章

回覆:七月中去北海道一問

我都plan緊同小朋友七月去北海道,諗住買package ,ANA 已經出咗暑假的package ,而家等緊CX 同JAL,本身想玩5-6日北海道再加3日大阪,問過CX 佢D package 無北海道十大阪,JAL 同ANA 就有。本來想book ANA 但佢無直航同零辰機,到咗北海道酒店已經晚上十點幾,好似唔係好底。而家煩緊放棄落大阪,剩係玩北海道就算,但個小朋友想再去大阪玩(上年去過),可否比D意見給我?3間航空公司的package 你哋又會𢵧邊間呢?

大宅

kinoko_guoguo 發表於 13-3-1 17:39
我打算七月中一家三口(出發時兒子是三歳兩個月)去北海道自駕遊,但我未試過在暑假去旅行,所以想查詢在暑假 ...

我上年7月23號出發(去9日,4月買機票),坐CX,買package,包3晚札幌酒店,2大1小,$21000有找.....
I like travel

別墅

happylogin 發表於 13-3-7 15:41
我諗著函館住一晚, 一落機 (24/7 18:50)係酒店checkin之後放底行理, 去坐纜車 (收22:00) 睇函館夜景, 不過 ...

我朋友之前去過函館, 後悔只留一日, 因為那裡有很多值得遊的景點, 他說兩日才夠玩.

大宅

引用:Quote:tonyjackie+發表於+13-3-12+01:48+我

原帖由 littleduckduck 於 13-03-12 發表
出前幫朋友出左張東京(可轉大阪)+北海道+名古屋. 成人小童機票每位只係$3,300 (未連稅及燃油費, 大約$8XX) ...
Could you please PM me the information.

大宅

Jenng 發表於 13-3-16 20:17
Could you please PM me the information.

Already PM, pls check

大宅

Rubyng429 發表於 13-3-16 14:44
我都plan緊同小朋友七月去北海道,諗住買package ,ANA 已經出咗暑假的package ,而家等緊CX 同JAL,本身想玩 ...

出前幫朋友出左張東京(可轉大阪)+北海道+名古屋(CX + JAL). 成人小童機票每位只係$3,300 (未連稅及燃油費, 大約$8XX) . 有興趣可PM

男爵府

我都想七月尾去八日, 請問富良野、美瑛民宿大約幾錢一晚?

別墅

回覆:新手蝦米 的帖子

我本身諗住16/7出發及23/7回程,原本禽日打去康x旅行社check機位,點知日航嘅機位由16-19號都滿哂冇機位,佢建議我自己上網響國泰假期book,因為佢地幫我book會每位多收$240手續費,咁我自己上網book,但16-17號滿額或回程的22-23號滿額,感覺猶如坐過山車,好驚其他日子都full,好在我見18號及25號都有位,我唯有揀18號出發及25號回程,㨂咗最平嘅Tokyo inn,四日三夜連機場稅及燃油附加費每位大人$78xx,小朋友則$58xx,其實我估比閒日大約貴咗40-50%,不過仲有四晚嘅酒店要自己book,計埋租車可能要$35000,依家諗緊係咪8日都會租車?

大宅

kinoko_guoguo 發表於 13-3-17 07:35
我本身諗住16/7出發及23/7回程,原本禽日打去康x旅行社check機位,點知日航嘅機位由16-19號都滿哂冇機位, ...

冇諗過會貴得咁緊要! 係呀, 7月出發機位的確好緊張, 如果有位就早book, 機位少只會越黎越貴. 早前幫朋友 book, 大人小童機票都係每位$3,300(稅同燃油大約8xx). 如有朋友有興趣, 可PM

大宅

熱血勳章

引用:我本身諗住16/7出發及23/7回程,原本禽日打

原帖由 kinoko_guoguo 於 13-03-17 發表
我本身諗住16/7出發及23/7回程,原本禽日打去康x旅行社check機位,點知日航嘅機位由16-19號都滿哂冇機位, ...
國泰Package 出咗咩,呢兩日唔得閒check ,轉頭上去check 下先,之前打電話問佢又話月尾先出

首頁

尾頁

跳至