夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

由我懷孕至依家個女怏一歲了,只做了一次。
懷孕時佢已經唔想做,話唔想打擾個女,感覺上好似搞埋個女哦•••

生完我問佢唔需要嗎?我係咪已唔吸引?
佢話想㗎,朝早想要但我瞓緊,唔忍心整醒我。

其實溝通下,好過你係度估估下亂諗嘢。

複式洋房

直接問下你老公啦,可能有其他原因呢

大宅

回覆:產後4個月都未行埋,點好

直至依家都無,不過我已經慣左,有時係生左個女,不過所有野都唔同哂

大宅

我都生完2個半月後先開始行埋,而家4個半月,一星期二次,但好多時都係我主動,我知道生完個囡老公壓力大左,平時我會開口,同有戰衣提反情趣

大宅

回覆:stepzbabi 的帖子

我同你一樣,中間個三個月係有行埋,但就好溫柔甘

大宅

兩夫妻,間唔中女方做主動有乜問題呢? 其實男人都會欣賞呢d驚喜㗎

男爵府

妳做主動

複式洋房

回覆:許妙雲 的帖子

我老公由我有左4個幾月到而家都冇掂過我 ! 話驚整到bb 。 我主動哂都冇用…… 咩都試過 佢都唔理我 我話有需要佢叫我自己搞掂…… 而家37週……

大宅

回覆:karen_520 的帖子

你要自己心態同身體上都可以ready先引誘老公啦,我直接叫老公錫我幫我按摩下,佢就慢慢有反應喇。。。你出動得就試下囉!

大宅

首先老婆做主動有咩問題?唔通次次都要老公做主動?再者,可能樓主老公唔知你身體好返未呢,你唔表示,佢點知?佢可能只係擔心你身體。

大宅

慢慢來, 有D野唔急得既

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

可以主動啲,兩公婆,冇計啦

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

我意思係兩公婆唔好計較啦,可能主動出擊會為你帶黎意外驚喜呢

大宅

其實會唔會係產後未修身,身形同打扮令c6 凝住你好似大肚果陣咁?

如果主動開口出手都無用既話,不如試下由其他方向入手丫

大宅

性生活不協調好慘,我同你相反,我c6成日要我行埋,但我自從生完就變左性冷感,湊小朋友太辛苦,見到c6又唔幫忙,加上大家有左小朋友之後,發覺同想像中既家庭生活好唔同,更讓我唔想行埋,兩個人吵架感情唔好自然會唔想行埋。
好多人話錫你先唔掂你,咁就要睇佢平日對你點,唔行埋但有無攬下錫下,平日有無好關心你?如果平日不理不睬,我唔覺得真係因為佢錫囉。

不過樓主如果佢依然在你身邊,我相信仲未至於無得救既,不過需要兩個人坦誠拎出來講。好聲好氣直接問佢係咪覺得你唔再吸引?係咪做左爸爸壓力好大?係咪有d咩野唔開心?問佢你可以做d咩幫到佢,同佢講你愛佢,你好珍惜呢段感情,唔希望見到大家唔開心,然後分享有咩野可以令對方感受到多d愛。你地兩個有無共同嗜好啊?得閒一起做一樣野,去下旅行培養返d感情。愛情需要用心經營嘎。
我自己情路上係個失敗者,好希望見到你有完整美滿家庭,加油!

大宅

引用:性生活不協調好慘,我同你相反,我c6成日要

原帖由 koalababie 於 13-07-19 發表
性生活不協調好慘,我同你相反,我c6成日要我行埋,但我自從生完就變左性冷感,湊小朋友太辛苦,見到c6又唔 ...
我同你一樣生完好似變左性冷感,成日都好攰,夜晚一上床就可以即刻瞓著!但係我c6成日都要求,唉,一星期至少都要有一次,平時c6都對我好好,會幫手湊仔,所以就算好攰我都會配合

大宅

如果真係覺得感情淡咗, 不如從呢方面入手先, 其實有咗小朋友, 小朋友就係一個好好嘅橋樑去維繫一家嘅感情, 不妨試下夜晚趁bb 瞓咗, 同老公講 "而家屋企多咗個小朋友, 睇住佢一日一日咁長大, 真係好幸福, 多謝老公你俾咗一個咁幸福嘅家我". 多d 講d 說話氹下佢, 搞返好大家嘅關係, 自然就會有親密接觸ga la.

大宅

回覆 許妙雲 的帖子

我都有, 不過唔密, 但臨生嗰時真係唔敢, 怕整到阿囝! 生完之後反而唔想, 因為我有個好低能嘅想法, 就係我覺得阿囝係嗰度出黎, 你反而要係嗰度入去?? 我一路拖住佢話傷口未好番, 拖左好耐, 我諗都拖左有三至四個月, 俾輔導員(我有d產後抑鬱)開解之後先開始番, 但頭幾次都唔成功, 咁佢都好體諒我. 試下主動d, 兩個人係房入面鬼知邊個主動咩? 哈哈哈
Pekklesiu

子爵府

其實兩公婆邊個做主動有咩所謂

大宅

回覆 Gracenbb 的帖子

如果佢平日對我好,我估我都會配合,畢竟男人需要比女人強d,弊在c6平日唔幫手照顧BB,好似大爺咁,每次對我好少少就係想行埋,我覺得好反感,所以成日拒絕佢。我唔知係咪真係自己錯?

首頁

尾頁

跳至