自由講場

跳至

首頁
23456...10

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:Quote:cathy-tse+發表於+13-5-9+17:18+妳細

珍珠宮

畀面勳章

引用:我成日都好驚覆診(我是乙肝帶菌者活躍性),

原帖由 sabun 於 13-05-09 發表
我成日都好驚覆診(我是乙肝帶菌者活躍性),好驚報告不正常,日都覺得自己年紀不是太大已有長期病,壽命都唔 ...

1)有氣管敏感加x喘
2)腰椎有事(之前被車撞過)
3)耳石症
4)心律不正
5)血壓偏低
6)胃同腸勁敏感(食錯少少嘢都勁辛苦)醫生話食物過敏

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

cathy-tse 發表於 13-5-9 17:29
所以我並不是愛打打駡駡!只是串串供之人也吧

珍珠宮

大家都好叻呀!

公爵府

加油啊.

珍珠宮

其實我出大部份帖都俾人鬧的,唸住今次都喺or冇乜人回覆,同唸冇乜人好似自己咁咁後生就有長期病,多謝你們的安慰啊!對我好有用!

珍珠宮

引用:Quote:Carmen8866+發表於+13-5-9+11:39+我

原帖由 fpyee 於 13-05-09 發表
甲亢小毛病,十分普遍,唔駛死0既,我自己都試過,食2-3年藥就好番,加油!!! ...
如果只係少少偏高10%左右 洗唔洗食藥 ?

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

引用:回覆+pigpig+的帖子請問你有無仔?你嘅仔女

原帖由 fanho 於 13-05-09 發表
回覆 pigpig 的帖子

請問你有無仔?你嘅仔女有無遺傳?我女6歲時check到甲亢,醫生話咁細年紀算好高,每日 ...
我有2個女。醫生話遺傳給女機會大好多,相反,仔機會細好多。

My Two Princess

琥珀宮

秋日勳章 炎夏勳章 遊學勳章 春季勳章 趣教勳章 冬日勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 叻叻勳章 有「營」勳章

引用:回覆+pigpig+的帖子請問你有無仔?你嘅仔女

原帖由 fanho 於 13-05-09 發表
回覆 pigpig 的帖子

請問你有無仔?你嘅仔女有無遺傳?我女6歲時check到甲亢,醫生話咁細年紀算好高,每日 ...
我有2個女。醫生話遺傳給女機會大好多,相反,仔機會細好多。

My Two Princess

子爵府

回覆:有冇jm好後生但已是長期病患者,即要keep住覆診嗰隻,一起支持

少少吾舒服就好驚,每晚訓覚就唸訓醒係味一樣健康。吾舒服徵狀不普通,醫生話冇野可以做,明知有問題都冇辨法

日日好難集中精神。

你地d朋友又知吾知你有病

子爵府

happy168 發表於 13-5-9 12:13
請問血壓藥會否令人水腫或肥胖?

這方面, 我都唔係咁清楚, 因為未食血壓藥時, 自己都有D水腫, 肥胖就應該唔會, 因為我都唔係好肥, 都係標準範圍內.

珍珠宮

回覆 danzlover 的帖子

你有什麼事?焦慮症?疑病症?如果冇事冇幹,唔好唸出病來啊

禁止訪問

好媽媽勳章

引用:Quote:happy168+發表於+13-5-9+12:13+請問

水晶宮

2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:有冇jm好後生但已是長期病患者,即要keep住覆診嗰隻,一起支持

我,19歲有血癌,到而家都係不停覆診,我唔怕覆診係討厭覆診,等太耐,醫生都怕左我,兩年啦,終於可以三個月先覆診,每個月都返醫院抽血,抽完就走報告都唔會等,有事就自然打比我,感恩次次都合格

vickyman  加油  發表於 13-5-10 13:01
biba2013  Fighting  發表於 13-5-10 10:07
感激遇上你~

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由+sabun+於+13-05-09+發表我成

原帖由 aubmaki 於 13-05-09 發表

1)有氣管敏感加x喘
2)腰椎有事(之前被車撞過)
保重呀!希望你健康越來越好!

珊瑚宮

引用:我,19歲有血癌,到而家都係不停覆診,我唔

原帖由 kiko_mami 於 13-05-09 發表
我,19歲有血癌,到而家都係不停覆診,我唔怕覆診係討厭覆診,等太耐,醫生都怕左我,兩年啦,終於可以三個 ...
我常想起你,加油呀!

男爵府

畀面勳章

抑鬱

阿尼陀佛  enjoy enjoy

珊瑚宮

引用:其實我出大部份帖都俾人鬧的,唸住今次都喺o

原帖由 sabun 於 13-05-09 發表
其實我出大部份帖都俾人鬧的,唸住今次都喺or冇乜人回覆,同唸冇乜人好似自己咁咁後生就有長期病,多謝 ...
你永不會獨行,加油!

珍珠宮

畀面勳章

引用:我,19歲有血癌,到而家都係不停覆診,我唔

原帖由 kiko_mami 於 13-05-09 發表
我,19歲有血癌,到而家都係不停覆診,我唔怕覆診係討厭覆診,等太耐,醫生都怕左我,兩年啦,終於可以三個 ...
你好勁!祝你早日康復可以同女女團聚

珍珠宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由+aubmaki+於+13-05-09+發表我1

原帖由 柏架山莊 於 13-05-09 發表
保重呀!希望你健康越來越好!
謝謝你〜我只希望每次body check 都pass 〜就滿足了〜

首頁
23456...10

尾頁

跳至