2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

男爵府

DEL ..

大宅

引用:回覆+1026fan+的帖子如果你“行得走得”,

原帖由 HumptiDumpti 於 13-06-14 發表
回覆 1026fan 的帖子

如果你“行得走得”,無咩特別吾舒服,無好似我咁比醫生落“禁足令” 要 ”限瞓“, 2 ...
我BB 早左入盤骨,醫生建議我停工

大宅

引用:回覆+1026fan+的帖子hello+fan,++2星期好快

原帖由 TigerBMani 於 13-06-14 發表

hello fan, 2星期好快過架咋, 加油!! 加油!!
希望啦。大家努力!

男爵府

oic, 你係咪都係本來 8月頭, book 左7月開刀 mami ?

大宅

引用:回覆+1026fan+的帖子oic,+你係咪都係本來+8

原帖由 HumptiDumpti 於 13-06-15 發表

oic, 你係咪都係本來 8月頭, book 左7月開刀 mami ?
Yes ar 預產期aug 5, 擇左 July 27 開刀。

大宅

1026fan 發表於 13-6-14 20:29
希望啦。大家努力!
我過多2日就37啦!我覚得而家喺全個孕期最辛苦!心情又最難放鬆!最難有較好瞓! 大家努力呀!

男爵府

回覆 TigerBMani 的帖子

wah, 恭喜恭喜, 原來你已經就 35wk! 過左第一保險線! 太好啦!

嗯, 你囝囝k1, 呢個時候係會好痴 mami, 不過, 我覺得我仔大得好快咁, 我都好 miss 同好 enjoy 佢個B樣, 同好痴我既時候。

係呀,我仲有1個 week 倒就 34wk la, so我會下個weekend 搬去婆婆度, 希望呢個 week 平安大吉!hehehe {:1_1:}

別墅

回覆 CkenC 的帖子

係呀, 我記得第一胎個時, 就生之前真係好辛苦, 行個時三角位痛到呢....

咁你開始放產假未呀?

別墅

我都係w34時bb先入左盤骨, edd 係7.22, 但係你edd 係8月初已經入左盤骨, 真係早左少少喎

咁醫生除左叫你停工, 仲有無叫你留意d咩咁呀?

別墅

回覆 HumptiDumpti 的帖子

係呀係呀, 聽日就係wk 35喇!!

嘻嘻, 你講得好岩呀, d 小朋友真係大得好快, 我成日都會睇返仔仔bb 時候既相架!

係喎, 你醫生呢個星期放假, 你要同囡囡講叫到呢個星期唔好再嚇你喇, 要乖乖到!
平平安安到足月先出黎見你 {:1_1:}

我星期5約左返威院個檢查.. (呢次將會係我第一次係政府做既檢查, 純碎買多個保險)
我唸住到時如果時間岩就上7樓探 "7號", 希望佢bb仲未出世啦!!!

男爵府

係呀, 本來我都瞓到開始麻木左, 如果有時只係少少徵狀, 無大事, 都吾會太擔心。但呢個星期我醫生要放幾日假, 難免又緊張返。

因為我大仔個陣早產, 就係個醫生放假既中途要緊急開刀....

唉~ 同埋呢, 近日又多樣野煩。一向我屋企個工人都好好, 做左好多年都相安無事, 但近半年佢好似好抑鬱.... 呢幾日仲黑過黑面神, 問佢又吾想講咁.... 好鬼驚佢突然話吾撈!!! :(

男爵府

o, miss 左, 如果你FRI 返去威院 7/F覆診, 記住幫我問候 "7號“。希望佢都順順利利! {:1_1:}
叫佢得閒上黎搵下我地吹水啦. heheh

大宅

TigerBMani 發表於 13-6-16 19:31

係呀, 我記得第一胎個時, 就生之前真係好辛苦, 行個時三角位痛到呢....
我要返埋今个星期五,放前2後8,希望BB至少住到38週後!

別墅

你姐姐會唔會係因為坦心黎緊要湊兩個所以唔開心??
如果佢一向都好好, 不防試探下佢, 或主動提議BB 出世後加佢人工?
加佢少少, 好過重新請過一個丫ma.

今日覆完診走上7樓, 已經見唔到 "7號" 喇
姑娘話佢生左喇, 應該出左院, 但bb 就唔肯定.
我當時個心好唔舒服.. 因為佢bb 出世時好大機會未夠34wk.... 唉, 希望佢母子平安啦...

不過姑娘話"7號" 靚左好多, haha! 咁都好d!!

別墅

e, 咁今日係你last working day 喇喎! yeah!! 
我呢個星期 1-4 work from home, 真係朝9坐到晚6, 累爆!
唸緊可能下星期再wfh 多1~2日, 就停工 .

男爵府

TigerBMani 發表於 13-6-21 13:46

你姐姐會唔會係因為坦心黎緊要湊兩個所以唔開心??
hah, "7號“ 生左 la, 希望BB 平平安安, 肥肥白白出院啦!
hehe, 我覺得"7號“ 本來都係靚媽, 不過個個入到去, 都著住套粉紅製服, 又大又腫, 又擔心BB, 都睇吾出本來咩樣, hahhaha.

你剛剛 checkup, ok ma?

我工人個度真係堅煩, 我又吾覺佢係因為多左個 baby, 反而係因為近一年可能佢無記性既情況多左幾多, 其實我都吾係覺得好大問題, 但變左我地會話比佢知佢搞錯野既情況多左, 加大仔返左全日, 我地屋企又吾駛佢出去買餸, 所以可能有吾開心都焗住, 好壓抑卦... 我都諗住阿囡出世加佢人工,或者早D同佢講, 希望佢開心D 啦。

別墅

我ok ar, 無咩特別問題, 但今日係去威記, 純粹返去正式開個file, 以防萬一.
醫生話以家差唔多36wk, 就算bb早左出世都唔駛驚 :)

你姐姐個度又確係煩喎! 盡早同佢講啦, 講左, 你少一樣野煩, 我驚佢一間過埋你mami到會更加唔開心.
加上以家工人市場真係好缺貨呀!

你點呀??!! bb 乖唔乖呀? 仲有無嚇你呀?
你係咪呢個weekend 搬? 萬事要小心小心呀!!

男爵府

TigerBMani 發表於 13-6-22 02:13

我ok ar, 無咩特別問題, 但今日係去威記, 純粹返去正式開個file, 以防萬一.
yes, 36wk, 你BB又夠秤, ok la.

係啦, 我工人都吾知想點, 佢上次突然黑完面, 過左 2 日又好似無野咁禾... 除左同佢講加佢D 人工, 我又怕再 "了”返出黎講 ... 煩 mouth:

我前日返去 checkup 都算ok, 無大事, 但就宮頸都係偏短,所以醫生都係叫我要瞓夠 5lbs 先算, 吾好周圍走 (依家 4.2lbs), so hope my baby girl will stay till 36wks now.
因為我今日搬去婆婆度 la, 要 10日 先搞掂, so 到時都差不多 36wk lu~

大宅

喺呀!放暑假啦!九月至番工!而家心情輕鬆左好多,唔洗擔心B女等唔到放假就出世。過多2日就38周,希望大家都順順利利

男爵府

wah, 38wk, 見到BB 在望 la, 真係吾覺吾覺!

首頁

尾頁

跳至