懷孕前後

跳至

首頁
23456...30

尾頁

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Re: 第一次懷孕的準媽媽

別墅

我想生三個,

你真係要小心d呀!!唔好亂咁食

大宅

我都係第一次做媽咪,不過就唔係我預計之內o既事,我知o個陣都已經2個月有多,不過咁耐以o黎一次都冇嘔過+上period一向唔準,所以都唔知自己有o左...
嘔係好慘...會食唔到野,好多媽咪都因為咁反而廋左,我就相反,行得訓得仲好食得,所以我頭3個月已經重左10磅...唉...
又訓極都唔夠,日日番到公司仲釣o西魚...好辛苦呀...
不過到o左4個月打後一直到7個月度,會好舒服,開始見肚,但係就冇之前咁tired,呢o的時候最好開始上下講座同埋周圍格價,不過就唔洗心急要買住...plan下bb用品,食咩補身等等
好好珍惜呢段咁舒服o既階段啦..同左7個月,個肚開始勁大,身材嚴重走樣,又爆o西肚紋,個b又鬼咁活躍,你訓個b都唔肯訓,周圍游...攪到番工又會釣魚...乜心情都冇...
到o左我依家32wks,係咁倒數放產假o既日子同埋預備個bo既用品,我仲有4wks就開始放假...
咁多位準媽咪都要加油呀

別墅

我要生三個,

哎也,你真係要小心D呀,唔好咁大懵喇!哈哈,真係俾你笑死!

別墅

koala小寶寶,

多謝你既鼓勵呀!預祝你生個肥肥白白既BB。

唉,不過我頭先係屋企因D事動左氣,好鬼嬲 !!
好在即刻打俾老公,得佢氹返我,希望冇激親!!

禁止訪問

禁止訪問

大宅

各位媽咪~

你地要努力呀~ 小心 d & take care 呀~
我地一齊養肥個豬 bb 啦~
hehehee~

我有左差唔多 5 weeks, 2/12 先去照 u/s & 拎醫生紙渣, 會唔會太遲呢? 你地各位會係邊到生架? 分享下呀~

我想生三個~
恭喜晒你地呀! yeah!

大宅

我醫生同我book佐養和,出年金豬年,我驚邊度都多人,所以見養和有得book就book佐先.希望政府做返d嘢唔好等我地d香港人生仔都好似打仗咁慘.

複式洋房

各位:

對於可以係金豬年做第一任媽媽,我係一半開心一半憂心,開心當然係可以係"好年"生bb,憂心係下年個個都生,醫院的resources一定會分配得唔係咁好....再加上我同老公都係諗住係公家生,好怕要瞓走廊

大宅

Hi, Osinging O, 我都係5個星期, 我上星期六已去私家照confirm有左, 我只叫佢寫信比我去排QE, 冇叫佢開CERT. 不過我星期六會睇另一個正式E生, 我唸住到時先叫佢寫信比公司, 所以未同公司講, 做嘢要就住就住咁, 好煩, 但又怕BB小氣, 所以都唔知點呀......
明年好多人生, 所以都好怕會爆滿, 我會排QE, 但亦會排私家, 可能法國啦....要SAT見E生再算.

大宅

其實我都未有一個正式E生, 有人介紹女E生, 但我想男E生, 請問大家有冇咩好介紹呀, 請問有冇人識尤漢維E生呀, 佢好唔好呀??

複式洋房

我依家10weeks喇.....個肚突緊出尼...之前d咩貼身衫褲全部著唔到......(好明顯係人甩到我個肚都知我有左)好彩,我6weeks果時嘔過一次冇嘔lu...
成日食...胃口好好....我本身唔係食素,但係陀亞b就開始食素...起初都擔心唔夠營養,但係原來都好好..前2日睇醫生見到亞b...好有型咁游緊水.....

複式洋房

你想邊區?

大宅

另請問你地食咩做lunch架, 我要返工, 有時係街度唔知食咩好, 樣樣都話唔食得???

大宅

九龍區, 唔該

複式洋房

re: lunch

你自己帶飯就最好!!!!!!!!

大宅

Pig_2006~

你係米問我呀?
我做 a/c 架, lunch 我都係出去食架, 不過食多左好多菜囉, 加一杯 orange juice 咁~

我想係 kwong wah / pwh 生, 不過而家 15/16 想 book 埋仁安, 因我娘家係沙田麻, 想方便我 mama 多 d 囉, 不過我都想係 gov 醫院生, 因為想慳返多 d $$ 買野比呀 b 呀麻...heheheheeeee

複式洋房

resingingo

我都想廣華...不過d人話好full喎....其實我都有諗過去仁安..因為又係近娘家....不過我私家醫生係香港醫生..佢最多去到九龍接生咋...同埋..同你一樣,又想留d錢俾亞b...唉..我自己都唔知點好...同埋,我想問如果去政府醫院登記...要帶咩去..人地話帶醫生信同証明...咁即係點?醫生信係咪即係代表個醫生介紹我去果間醫院咁呀/??

複式洋房

旺角中心~~~~林正雄...
(我老闆搵佢生....講到佢好好..價錢中等)
不過我未睇過...我本身果個係中環

首頁
23456...30

尾頁

跳至