論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆:黎左一個禮拜 開始黎料喇

我好介意工人將櫃裏面的用品重新執過。我以前有個偷野既工人,我一早講明廳既櫃不用打開清理,但佢偷偷打開,因為有d櫃門佢打開完關時左右倒轉了,就係呢個工人,我發現我家很多用品不見了,包括小朋友有牌子的新衫,仲要只偷夏天衫。我叫過agent同佢講唔可以打開櫃門清潔裏面的物件,佢話無野做,所以幫我執,但事實係櫃面都無抹。

伯爵府

我中晒招!

"習以為常" 既越習慣, 甚至 錯誤, 如不即時抖正, 原來系可以成為佢將來反咬主人既借口!

我當初都以為好人易做, 但原來佢地并無 "感恩" 哩種 DNA!

樓主, 你好好想下啦!

大宅

引用:我中晒招!\"習以為常\"+既越習慣,+甚至+錯誤,

原帖由 準媽咪 於 13-08-16 發表
我中晒招!
我依家頼晒野 諗住對佢好d 佢會對我個b好d ... 我簡值係妄想...

佢地只會得寸進\"\"丈\"\" (唔止係尺咁少呀)
懶得就懶 睇唔到就當做左

真係唔想講野 想大巴大巴煎落佢地到!!!
我地搵錢都好辛苦架 黎個一陣就洗我萬幾蚊 仲要激鬼氣!!!

大宅

引用:我好介意工人將櫃裏面的用品重新執過。我以

原帖由 lovebbb 於 13-08-16 發表
我好介意工人將櫃裏面的用品重新執過。我以前有個偷野既工人,我一早講明廳既櫃不用打開清理,但佢偷偷打開 ...
我聽日開始佢放假check 佢手袋...
我都覺得佢地唔係真心幫我清潔 只係check下有乜野偷 等時機成熟無人係屋企就落手

俾個良心佢當狗肺

伯爵府

SiuBok 發表於 13-8-16 16:19
我聽日開始佢放假check 佢手袋...
我都覺得佢地唔係真心幫我清潔 只係check下有乜野偷 等時機成熟無人係屋 ...
"良心當加肺" ...正是! 啍!

子爵府

你呢件,早炒早著,為咗自己著想。

大宅

引用:你呢件,早炒早著,為咗自己著想。

原帖由 iamverysleepy 於 13-08-17 發表
你呢件,早炒早著,為咗自己著想。
準備當中... 一搵到合心水就刹無缷

複式洋房

照咁睇…呢件都係唔好留太耐
到時兩公婆番左工就得掂
快D睇定新工人~

大宅

引用:照咁睇…呢件都係唔好留太耐到時兩公婆番左

原帖由 yukoman 於 13-08-17 發表
照咁睇…呢件都係唔好留太耐
到時兩公婆番左工就得掂
快D睇定新工人~ ...
希望快d 搵到個新既 又真係幫到手 激少d 我

大宅

尋日終於被個工人揀中左喇 無錯 係工人揀我 唔係我揀佢...
佢算係斷約既... 本來唔考慮架喇 不過佢係前僱主帶落黎搵工既 前僱主唔返工已經2個月喇 自己湊番慳番啲奶粉錢 有前僱主証明佢工作良好 態度同湊B ok 我先放心簽佢...

希望今次真係搵到個幫手喇...唔係換都換窮我...
有無JM知點先會快d批佢個visa或其他方法可以俾佢早d返工??? 我月中返工喇 無人睇BB呀

公爵府

引用:每天都好勤力咁清潔+仲好自覺抹理其他櫃+櫃

原帖由 SiuBok 於 13-08-02 發表
每天都好勤力咁清潔 仲好自覺抹理其他櫃 櫃𥚃面啲野重新執過晒啲位 內面有咩佢仲清楚過我...

第一 ...
1同3你已經比多左佢。冇錢可以借100比佢放假,唔係比佢,m 巾都係,借比佢用,人工扣。講真,做得好,呢d數唔洗同佢計,但佢宜家新黎,你已經開始有不滿,一定要出聲。

大宅

引用:Quote:原帖由+SiuBok+於+13-08-02+發表每天

原帖由 幸福黃太太 於 13-08-27 發表
1同3你已經比多左佢。冇錢可以借100比佢放假,唔係比佢,m 巾都係,借比佢用,人工扣。講真,做得好,呢d數 ...
第一次請工人 真係做多咗 無架喇 下次唔敢喇 做耐左先算

大宅

我隻公主好愛乾淨 但只限自己...

今朝一早又洗左床單帎袋 3件又開機洗左2個幾鐘.. 下晏又走去洗自己個3件衫 我問佢仲乜今朝唔一齊洗.. 佢答我話依家洗頭先出完街買餸衫.. 連底褲都洗理

激死左我... 我話BB今日要洗床單你記唔記得

佢自己d衫手洗都香噴噴既 BB衫就日日洗都酸夾臭
同佢講話BB衫都希望同你d衫一樣洗到香噴噴 佢竟然答我話 bb 洗衫液係酸夾臭 所以無辦法

大宅

引用:你件野,+唔係來做野嘅,+似D博炒專家,+比人

原帖由 lily-of-valley 於 13-08-02 發表
你件野, 唔係來做野嘅, 似D博炒專家, 比人炒慣炒熟. 你揾定工人. 呢件野唔擺得耐 ...
同意 !

大宅

引用:Quote:原帖由+lily-of-valley+於+13-08-02+

原帖由 dargonmama 於 13-08-31 發表
同意 !
搵左喇 等緊visa批 ...
依家日日都想兜走佢 啱啱又啪左個蓋落個juicer到 但d凹凸位錯晒 依家開唔到機又擰唔番出黎 即係好似將條門匙upside down 咁插入大門到 啲九啞位明明唔啱都插得入 好鬼勢利呀
我話依家點呀 佢話唔知 我今次唔會掂部機亦唔會幫佢擰 佢緊係想我擰喇 難左唔洗佢賠 依家擺在係枱面 我同佢講你整番好佢 爛左就賠... 我話今晚整唔到 聽日放假唔好去街囉 留係度整到為止

唉 部機貴過佢月薪囉 一個月扣得300蚊 扣極都唔夠賠 況且我最多見多佢1個月

代通知金唔知扣唔扣得呢:wahaha

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

裝Cam

大宅

引用:裝Cam +

原帖由 melomame 於 13-08-31 發表
裝Cam
Cam一早裝左 bb房都有 即係佢訓緊間房 頭先睇帶 成日都見到佢鼠入房玩電話

我諗佢呢d做夠3個月左右還完錢 一定越做越黑面博炒 希望條轉僱主條例怏d落實

大宅

你搵個 agency 同佢講下啦! 佢扮明玩野. 如果講左都係咁,你都係搵定個, 趁bb仲未識人, 唔係識人時換工人都比較煩!

大宅

引用:你搵個+agency+同佢講下啦!+佢扮明玩野.+如

原帖由 eeyore_fy 於 13-09-01 發表
你搵個 agency 同佢講下啦! 佢扮明玩野. 如果講左都係咁,你都係搵定個, 趁bb仲未識人, 唔係識人時換工人都 ...
佢黎左成個月 淨係鍡過兩次奶...bb認唔到佢 佢打個乞次 我個B即喊 平時阿B眼仔look look周圍望野 唯獨是佢行過時 望都唔望 阿B可能都唔鍾意佢

大宅

引用:你搵個+agency+同佢講下啦!+佢扮明玩野.+如

原帖由 eeyore_fy 於 13-09-01 發表
你搵個 agency 同佢講下啦! 佢扮明玩野. 如果講左都係咁,你都係搵定個, 趁bb仲未識人, 唔係識人時換工人都 ...
頭一個禮拜就同Agent講左 照左肺先好少少... 依家 唉... 又係咁

個4千大洋豪俾佢

首頁

尾頁

跳至