影視娛樂

跳至

首頁
23456...49

尾頁

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:K-pop台

2014同2015好似有好多團體都要入伍
好似2am同2pm會一齊入
cnblue 應該4子係2015年入伍

珊瑚宮

HTungTung 發表於 13-8-20 13:30
2014同2015好似有好多團體都要入伍
好似2am同2pm會一齊入
cnblue 應該4子係2015年入伍
有咁快咩?
圭賢係88年, 應該都去到2016-17先會入伍.
容和係89年, 無咁快呀.
而且可以申請延遲入伍.
cnblue 講過會4子一齊當兵, 所以應該無咁快.

大宅

回覆 cbeyond 的帖子

圭賢因身體有問題,情況同張東健一樣,他是不須入伍的。

珊瑚宮

iloveyoga 發表於 13-8-20 17:08

圭賢因身體有問題,情況同張東健一樣,他是不須入伍的。 ...

我以往都以為圭賢唔使服兵役.
有ELF 曾經問過圭賢"oppa現在身體情況, 應該唔需要當兵"
圭賢親口答 : 佢需要服兵役.

大宅

上次車禍差的無條命,加上氣胸有問題都要入伍?

珊瑚宮

iloveyoga 發表於 13-8-20 17:18

以往就一定唔需要當兵, 但韓國舊年改左法例就唔知.
朴有天有哮喘都驗幾次身, 驗到可以過到驗查為止.
Super Junior 藝聲讀緊博士的, 以往韓國博士係唔需要當兵.
因為舊年改例, 佢都要當兵.
現在韓國藝能兵取消左, 到時圭賢是否真係要服兵役,就真係唔知.

子爵府

佢地宜家服兵役辛苦好多,好似利特咁!我好心痛呀!

珊瑚宮

回覆:gigisjmin 的帖子

利特唔關事喎,佢自己唔想做藝能兵,因為唔想俾人覺得藝人有特權,佢一向係現役兵,所以係辛苦的。

大宅

今日韓國方面新聞,話說有人影到仆有天在公眾場所煙不離手,俾人講為何他可以不需入伍?好心有天就小心D, 近期演藝兵風頭火勢,連rain都要縮開

珊瑚宮

回覆:iloveyoga 的帖子

我都睇到新聞,其實我對JYJ 3子無特別好感。佢地唱歌係好,但唔係我杯茶。佢地離開SM咁刻薄公司,係件好事,但唔明點解佢地新聞好多時都係炫耀緊佢地財富,真係揾多錢就好開心,定俾SM睇“活得比你好”
反而得番2人既神起我欣賞,要重新再出發唔係件容易事,佢地做到左,而且見到佢地係一直進步緊,已經可以填補左另外3人既空缺。
昌珉講過佢現在既生活好開心,唔想返回以前既日子。我覺得佢係真心,睇佢比起以前活潑得多就知。

珍珠宮

回覆:cbeyond 的帖子

利特初頭係藝能兵,仲同池賢宇做套音樂劇,seven事件後,cancel藝能兵,所有人去服普通兵,sj的強仁之前服現役兵,2am的大哥出道前已服兵役。其實藝聲的公益兵消息一出,anti已經駡得好厲害,有天服役前已經被人check住,明顯已成為目標,seven服緊役都有記者跟,有天要乖乖地,唔好再被跟拍

珍珠宮

有天要服公益兵的

男爵府

引用:回覆+cbeyond+的帖子上次車禍差的無條命,

原帖由 iloveyoga 於 13-08-20 發表

係囉
佢其實真係唔好入伍啦
單車禍真係唔少野
雖然宜家無事咁 佢其實入到去
唔似宜家既生活 好易捱到病

男爵府

引用:我都睇到新聞,其實我對JYJ+3子無特別好感

原帖由 cbeyond 於 13-08-20 發表
我都睇到新聞,其實我對JYJ 3子無特別好感。佢地唱歌係好,但唔係我杯茶。佢地離開SM咁刻薄公司,係件好事 ...
只能話宜家無咩媒體會得罪sm
所以媒體唔會亂表立場
應該可以當中立

男爵府

IU 9月終於comeback喇
唔知咩style呢

大宅

引用:Quote:iloveyoga+發表於+13-8-20+17:08+回

原帖由 cbeyond 於 13-08-20 發表
我以往都以為圭賢唔使服兵役.
有ELF 曾經問過圭賢"oppa現在身體情況, 應該唔需要當兵"
圭賢親口答 : 佢需 ...
我好唔捨得佢入伍

男爵府

回覆:cbeyond 的帖子

其實我又覺得JYJ 3子現在所有,真的得來不易,自從離開了神起,受到前公司有形冇形打壓,財富這些東西, 我想他們不是要來炫耀俾什麼什麼人知,他們做的公益也不少,我看到他們被這麼多不公平的對待,真心看到他們這幾年全靠自己實力和努力,都可以有這樣好成果……我相信真正認識和了解他們3子的,也會認同我的說法!

男爵府

引用:Quote:原帖由+cbeyond+於+13-08-20+發表我

原帖由 mist320 於 13-08-20 發表
我好唔捨得佢入伍
有人分析過始源應該入最勁既海軍
一入就成3年

珊瑚宮

回覆 aho2001 的帖子

我都講JYJ 唔係我杯茶, 我從來無諗過要去真正深入去了解佢地.
離開左TVXQ的3位有今日成就唔易, 咁留低的2人呢? 要收拾殘局都唔易.
仲要因為唔走, 俾人話係背叛者.
我唔係仙后, 但我真係欣賞係只有2人神起, 佢地既努力.
2年零3個月空白期後重新出發, 唔係一件易事.

SM我唔覺得佢係一間好既公司, 所以走人係件好事.
好明顯5個人價值觀都唔一致, 分開發展都唔係壞事.
至於覺得JYJ 好與否, 每個人都有自己想法, 我所寫係佢地比我既印象.

珊瑚宮

HTungTung 發表於 13-8-21 01:08
有人分析過始源應該入最勁既海軍
一入就成3年
始源身體好,無法.

首頁
23456...49

尾頁

跳至