自由講場

跳至

首頁
23456...13

尾頁

子爵府

Re: 我的野蠻樓下?(定我野蠻?)

我地平日同樓下都好小碰到面,一年都無碰到一次。
可能昨天投訴完,我今早又黎過, 佢覺得我玩野掛!

不過新年前真係要維修下d傢私麻! :-(

ywpw 寫道:
宜家d樓係差d0既, 有時樓上著高根鞋或者拉椅都令人好煩擾, 未必關時間事, 係覺得煩就係煩, 有時過份度樓上有人開水都聽到, 我本身屋企係無開window或門都聽得好清楚, 不過你樓上EQ係底d, 咁大個人忍下都得, 又唔使投訴幾次0既, 你本身同佢無0野架? 好小連續投訴幾次架喎.
好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

wah, 你冇野
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

大宅

早上dup椅又投訴, 夜晚7點半dup白果, dup肉餅又唔得, 咁佢叫你明天煮, 你咪問下佢幾點煮先岩law. 不過唔好鬧管理員, 要好委屈咁同佢講"少少聲都投訴, 唔通為左佢冇晒自己生活咩?!" 等管理員企喺你嗰邊嘛!
大家都要好起來啊

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我真係啋佢都傻,
日頭白白,係屋企整野有聲都唔得?
如果你搬左,有人新入伙要裝修,
佢係咪又唔比人dup 牆鑽地?
佢咁怕嘈有本事買埋樓上,
自己整個隔聲層,幾好呀?!

大宅

Re: 我的野蠻樓下?(定我野蠻?)評下理啦!

如果係我~我會叫佢有本事就打999~
佢都傻傻地~日頭dup又話要訓晏覺~
7點幾dup又話嘈住佢~
佢講晒啦~
講真~香港人生活繁忙~
有時好多野都迫不得已~
況且樓上樓下咪遷就下囉~
唔駛咄咄逼人嘛~

唔通我屋企有個bb喊~
嘈親佢~就搵管理員上黎叫呀b第2日先喊呀~
佢都short既~

好似我屋企隔離屋成日一早"啄"豬肉餅~
後面屋2公婆又成日半夜3,4點嘈~講晒粗口~
另一邊隻狗又成日吠~
初初搬黎真係好抆~
但慢慢都慣左~
佢地一嘈我就閂窗~
唔通我叫人唔好食蒸肉餅~
叫人2公婆恩愛d~
買野毒啞人地隻狗咩~ ?-(

我樓上岩岩搬黎~裝修~
成日鑽野~有時星期日都鑽~
我冇記錯的話星期日好似唔可以鑽野~
咁人地有需要先鑽o者~
唔通得閒得滯~搵d野黎鑽咩~

所以~樓主~
你繼續做你需要做野事~
如果佢再投訴就叫佢報警~
況且你根本冇做錯~
係樓下d人野蠻~

禁止訪問

子爵府

Emily_Wah 寫道:
佢講晒啦~
講真~香港人生活繁忙~
有時好多野都迫不得已~
唔駛咄咄逼人嘛~

唔通我屋企有個bb喊~
佢都short既~

另一邊隻狗又成日吠~
初初搬黎真係好抆~
但慢慢都慣左~
佢地一嘈我就閂窗~
叫人2公婆恩愛d~

我樓上岩岩搬黎~裝修~
咁人地有需要先鑽o者~

所以~樓主~
你繼續做你需要做野事~
況且你根本冇做錯~
係樓下d人野蠻~

子爵府

講真,其實頭先dup張椅,真係幾嘈,不過張椅爛了成個月,佢唔complaint我都想唔地我仲有咩dup。(攪到宜家真係有d似係玩野,dup完白果,第2日又dup椅。)

不過我已經dup完所有野。

不過個管理員一上來就開口大罵,真係好難好委屈咁同佢講,因為我自已都火車眼。

water2002 寫道:
早上dup椅又投訴, 夜晚7點半dup白果, dup肉餅又唔得, 咁佢叫你明天煮, 你咪問下佢幾點煮先岩law. 不過唔好鬧管理員, 要好委屈咁同佢講"少少聲都投訴, 唔通為左佢冇晒自己生活咩?!" 等管理員企喺你嗰邊嘛!
好掛住我家的龜龜,感謝Martin媽咪收養,希望牠們可以開開心心生活。永遠懷念「咬人」、「明仔」、「細龜」及「BB」! 21-6-06

Hi!我叫,是一隻不懂捉老鼠,而且會和老鼠一同偷食物吃的大花貓,但我絕對不是白老鼠!

子爵府

上次有人dup 牆鑽地,(係樓下相佢大約20層),佢咪又叫管理員上來想屈我地鑽野嘈囉。

麟媽媽 寫道:
我真係啋佢都傻,
日頭白白,係屋企整野有聲都唔得?
如果你搬左,有人新入伙要裝修,
佢係咪又唔比人dup 牆鑽地?
佢咁怕嘈有本事買埋樓上,
自己整個隔聲層,幾好呀?!

子爵府

如果你個樓下既人住我樓下既,佢就一定一日投訴十萬次喇,因我要放工先反home做家務,都成十點幾開吸塵機,又開洗衣機,沖涼個d,咁一定嘈死佢

你樓下既人係好應該去d深山到住,但到時我怕佢話d雀仔聲嘈親佢

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

beverly@mimi,

咁睇你個管理員都有d問題wor.....唔理
Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

咪住….管理員一見你便開口大罵?!
而家佢唔係剩係幫樓下打工喎?
唔係一有人投訴,道理就係投訴人手上嘛?
呢個管理員都傻既,我係你既話,
我投訴去物業管理,佢而家鬧住客喎!

beverly@mimi 寫道:

個管理員一上來就開口大罵,真係好難好委屈咁同佢講,因為我自已都火車眼。

子爵府

Emily_Wah 寫道:
佢講晒啦~
講真~香港人生活繁忙~
有時好多野都迫不得已~
唔駛咄咄逼人嘛~

唔通我屋企有個bb喊~
佢都short既~

另一邊隻狗又成日吠~
初初搬黎真係好抆~
但慢慢都慣左~
佢地一嘈我就閂窗~
叫人2公婆恩愛d~

我樓上岩岩搬黎~裝修~
咁人地有需要先鑽o者~

所以~樓主~
你繼續做你需要做野事~
況且你根本冇做錯~
係樓下d人野蠻~

子爵府

係呀,我想話"啄"肉餅呀!

小香香 寫道:
係咪"啄"肉餅呀.....吓..啄用餅都唔得就叫佢食屎啦
唔通用吸塵機嘈..我要換掃把
我冇攪拌機就要買攪拌機...
乜都要買一餐黎就佢...佢養我咩
又唔會嘈好耐..我相信dup幾下白果..唔駛一個鐘掛..又唔係不停咁dup
如果人人都唔可以對其他人忍讓..點相處呀

我係你投訴佢好煩添呀..咁又唔得..咁又唔得
叫佢去住house
有時樓上都有有聲..又唔係長時間.都唔會理佢架啦
e家d樓少少聲都嘈架啦........互相忍讓啫
等於夫婦相處..唔係下下要對方改哂d缺點
過份當然要改...等於..太擾人既事唔好做...
大家要互相遷就...唔係下下要人就哂你先得架喎

子爵府

我估佢真係投訴你十萬次!

manchan716 寫道:
如果你個樓下既人住我樓下既,佢就一定一日投訴十萬次喇,因我要放工先反home做家務,都成十點幾開吸塵機,又開洗衣機,沖涼個d,咁一定嘈死佢

你樓下既人係好應該去d深山到住,但到時我怕佢話d雀仔聲嘈親佢

子爵府

你7:30pm dup 白果煮飯食,就算佢報警都無道理啦,分分鍾俾警察話。
又唔係11pm後 或半夜三更 dup。

我樓上又係日又啄,夜又啄肉俾3隻狗食。
我都係佢一早未到7am啄,至去管理處投訴。跟住佢用毛斤jin 住砧板啄,都有少少聲但無咁煩厭,米算囉。
但如果佢9am或9pm 啄,我都無理由投訴喇。

子爵府

我無咁得閒呢!

[quote]
fungwongphie 寫道:
beverly@mimi,

咁睇你個管理員都有d問題wor.....唔理

子爵府

係呀,道理就係投訴人手上 :tongue:

我無time pok 佢!而且可能係樓下'媽'佢,佢先咁 呢。

麟媽媽 寫道:
咪住….管理員一見你便開口大罵?!
而家佢唔係剩係幫樓下打工喎?
唔係一有人投訴,道理就係投訴人手上嘛?
呢個管理員都傻既,我係你既話,
我投訴去物業管理,佢而家鬧住客喎!

[quote]

個管理員一上來就開口大罵,真係好難好委屈咁同佢講,因為我自已都火車眼。
[/quote]

子爵府

我10:00am dup 張椅都被complaint

Bluestar 寫道:
你7:30pm dup 白果煮飯食,就算佢報警都無道理啦,分分鍾俾警察話。
又唔係11pm後 或半夜三更 dup。

我樓上又係日又啄,夜又啄肉俾3隻狗食。
我都係佢一早未到7am啄,至去管理處投訴。跟住佢用毛斤jin 住砧板啄,都有少少聲但無咁煩厭,米算囉。
但如果佢9am或9pm 啄,我都無理由投訴喇。

珍珠宮

畀面勳章

上次有人dup 牆鑽地,(係樓下相佢大約20層),佢咪又叫管理員上來想屈我地鑽野嘈囉。

唉, 你樓下果位仁兄一定精神分裂, 對少少聲音都咁敏感
鬼叫佢窮, 住多層式大廈係咁架啦, 有錢就買間hosue, 包無人嘈到佢啦

首頁
23456...13

尾頁

跳至