自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

candycandy3 發表於 13-10-25 09:39
尋晚打俾 HKBN CS 問佢拎CUT FORM, 佢話唔駛, 電話直接終止就可以, 之後佢真係同我對左資料就搞掂, OK 冇野 ...

哎! 咁我諗我都係同你同一命運囉, CUT硬HKBN轉PCCW, 條氣真係唔鋸, 海鮮價咁.

大宅

我1月到期~~~我咩都唔要...同唔要禮物....佢話$145......
日日都打黎.....好煩....

我而家交僅$118 咋.....

子爵府

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

引用:我1月到期~~~我咩都唔要...同唔要禮物....

原帖由 happyqq 於 13-10-25 發表
我1月到期~~~我咩都唔要...同唔要禮物....佢話$145......
日日都打黎.....好煩....
你145都好過我208,我依家交135仲要有bbtv

大宅

我九龍私樓,原本$109寬頻BB100+BBTV,岩岩8月份續咗$145淨寬頻,之前HKBN打過來四五次,我都話你有平先揾我啦,最后就係要$145/month淨BB100.....

男爵府

我都唔明, 我都係公屋,不過他們死都話沒有$148那個plan,仲話cut 不用form,即同我做,他們真係唔憂做, 最衰我條村沒有pccw, 只有i cable 如果唔係,我一早轉了, 要165什麼都不包,真的條氣唔順 !

大宅

根據我觀察, 佢其實都係睇住黎定價, 如果你棟私樓有 和記, 網上行,佢地都唔敢太惡, 因為佢真係驚你走, 但如果得網上行而且係得 8M 佢地就會好惡, 定 $208 呢個價睇死你唔會轉

大宅

回覆:hkbn續約真係要$208

我1月到期,西區私樓,打左2次黎都話要$208(上網+wifi)
但我而家交緊$109咋!差唔多貴左一倍,so crazy
尋日岩岩網上有個sales報會$189 (上網+電話)
其實我一直都係用緊佢嘅電話,但分開約,佢地一直唔係幫我combine兩份約,我電話而家每個月交成$70架。。。
Sales話可以幫我問下combine約,如果可以的話我可能$189續約了。。。

子爵府

引用:Quote:原帖由+Pooh529+於+13-10-18+發表琴

原帖由 IHK 於 13-10-25 發表
你好,可Pm电話給我嗎?thx
我無佢電話,佢係自己打黎叫我續約,我都拖左佢好耐

大宅

畀面勳章

我兩邊公屋都係12月尾到期,135/月上網+bbtv,109/月上網,但而家就218,淨上網仲要169,真係好貴

子爵府

畀面勳章

引用:尋晚打俾+HKBN+CS+問佢拎CUT+FORM,+佢話唔

原帖由 candycandy3 於 13-10-25 發表
尋晚打俾 HKBN CS 問佢拎CUT FORM, 佢話唔駛, 電話直接終止就可以, 之後佢真係同我對左資料就搞掂, OK 冇野 ...
Woh, 真係吹脹

子爵府

畀面勳章

引用:我都唔明,+我都係公屋,不過他們死都話沒有$

原帖由 kariswinnie 於 13-10-25 發表
我都唔明, 我都係公屋,不過他們死都話沒有$148那個plan,仲話cut 不用form,即同我做,他們真係唔憂做, 最衰我 ...
$165 上網only, 貴左d。
我由195 講到$175, 上網加電話。
Sales 21號打黎話依個價做到月尾

伯爵府

HiPP勳章(2)

我都係 HKBN 舊客 , 上網而家交緊$109/mth
打黎叫我續約 , 開我$165 , 完全唔肯減

如果 pccw 差唔多價錢 , 咁我賺去 pccw 啦
但我問過 pccw 要$19x/month wor ...

點解你地咁平 , 可以 $148 寬頻+電話 ?

男爵府

通常你續開平plan的話佢先會offer個$145(bb100)比你
我估今次145係最平既底線
因為依家係講緊所有公司都加左價
斷估唔會再有低過100蚊,百零蚊呢d價架喇

我自己就仲有3日到期....依家都係迫住續145架喇
無計唔想轉會要裝過d線咁鬼煩...

利申用左hkbn 10年以上

男爵府

回覆:hkbn續約真係要$208?

我7月個時續咗,係9月到期,sales又係早半年已經打黎,第一次打黎我咁啱做緊嘢唔得閒,佢講2句我就話唔使la唔該拜拜,點知佢打返電話黎話我,只係通知我黎緊加價,好勞氣,我即時同佢片咗幾句跟住收缐,返到屋企就同老公講要轉台,跟住check咗一輪發現其他台連電話要成2舊水,后來發現自己上佢個網續約只需14x連電話,跟住個sales又開始幾日一call,我認得電話全部唔聽,有時唔小心接咗就一跟喂喂喂扮收晤清跟著cut線。
如是者幾個月,有一次我覺得真係要續,所以聽咗條友電話,但我話唔好意思我宜家好忙,可唔可以夜D幾點打比我,佢好好聲氣話好,跟著打黎就offer
$148上網+家居電話+戶外wifi-私樓,咁我即簽,之前同佢吵佢話一定要19x

子爵府

回覆:諾諾BABY 的帖子

我冇你咁叻,但比之前 offer 218 都平左,而家是 195 寬頻 固網 idd wifi + 免一次搬遷。 可能都是貴但真是好鬼煩!
利申: 私樓

Betty媽咪人生總是充滿挑戰與無奈, 好多事并不是自己所能控制, 但仍希望可以將所有障礙一一闖過, 健康的活下去......... :-P  :-P

已刪除用户

回覆:hkbn續約真係要$208

男爵府

引用:我十二月中到期,今日續約價$188…bb100激

原帖由 toljai 於 13-10-29 發表
我十二月中到期,今日續約價$188…bb100激死!
啱啱收到電話,我都係十二月中到期,上網加家居電話用開119.之前企硬要195.頭先話公司今日肯揾就到期客户出價傾,而家148.上網十家居電話,送户外wifi.續左

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+toljai+於+13-10-29+發表我十

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+toljai+於+13-10-29+發表我十

男爵府

引用:Quote:原帖由+loklok_mama+於+13-10-29+發

原帖由 oonmama 於 13-10-29 發表
公屋嗎?

首頁

尾頁

跳至