自由講場

跳至

首頁
23456...14

尾頁

子爵府

回覆:婚姻亮起紅燈

其實個男人唔肯離婚, 咁就更應該尊重你感受, 你問佢個老婆日日同第個男人日傾夜傾,又 send埋啲短信,當個老公無到會點?! 丟得返轉嗎? 如果真係唔想離婚唔該唔好再咁樣同個女人傾電話,就算有無野都好! 老婆依傢擺明為左咁唔開心,亦破壞緊婚姻關係!
你一邊樓主自己其實想點?証實佢有野去死心傷晒自己離婚?定係真係想挽救婚姻? 不如你表明立場老公都照樣唔避忌, 你其實都無需去搵証明!你老公怕離婚無左個小朋友同做衰人俾膳養費! 做埋依啲野唔駛有後果揹架?!仲惡人先告狀話你

大宅

BK Milk勳章

回覆 athruzala 的帖子

如果有需要..可能搵D社工傾下

男爵府

RSG媽媽 發表於 13-11-18 09:01
絕對有問題

其實樓主我覺得你唔好focuse係你老公同呢個女人點

其實樓主同c6之間感情係點?

如果唔好, 就算無呢個女人,好快有下一個..

伯爵府

同先生坐低慢慢冷靜咁傾下,大家要互相溝通,
避免誤會出現。

You will never walk alone

侯爵府

佢係度鬧我,話人地講我就信,佢講我就唔信。我就講,你覺得我係無腦家係白癡。我自己唔識諗。半年啦,佢地哩段關係半年啦。我點可以相信無野呀?

水晶宮

我唔係鼓勵人離婚...但見好多回應都話"講電話姐"...但而家係三更半夜囉......再講...大家相處左咁耐...對方嘅回答有冇問題...一聽就聽得出啦 !!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:聽哂你所講,我都同意你嘅想法。問題一定係

原帖由 lovelykitty 於 13-11-18 發表
聽哂你所講,我都同意你嘅想法。
問題一定係已經有,可能你老公覺得佢已經克制緊自己,真係同呢個女仔神交 ...
十年

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

引用:佢係度鬧我,話人地講我就信,佢講我就唔信

原帖由 athruzala 於 13-11-18 發表
佢係度鬧我,話人地講我就信,佢講我就唔信。我就講,你覺得我係無腦家係白癡。我自己唔識諗。半年啦,佢地 ...
甘你同你先生半年前感情如何?

---生命無價,請支持領養---

水晶宮

樓主我見你一路回覆時,明白你心情如何,但網上真係好多壞人,你已經有個咁大嘅女,為左呀女,你先堅強d叫自己冷靜,唔冷靜真係解決唔到問題,千其唔好咁容易喺網上信人,莫講留電話俾陌生人,我地喺度見過太多賤男怪女,無謂增添自己麻煩!

有冇要好朋友/親人可以傾訴?再唔係找社工,祝福你早日排除萬難,與囡囡過返開心嘅日子

侯爵府

引用:Quote:原帖由+lovelykitty+於+13-11-18+發

咁我依家要點算好呀?我好迷惘哦。我唔知可以點呀?我想帶我個囡走,但我唔知可以去邊呀?我唔想比我媽媽知 ...
有哦,我依家還緊錢,個個月都清。我就係依我自己無錢,所以好辛苦,我一時唔做野都唔得。

侯爵府

星期日果晚,佢好夜返,佢返到屋企,我就攞佢部電話打果個女人電話,佢好驚,佢即刻搶走電話唔比打。果種表情,我睇到一清二楚。

garfield097  同我c6表情一樣,我係send email ,佢嚇到即刻改pw  發表於 13-11-20 11:59

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

半夜咁傾法,俾我都唔信佢地冇野囉
仲要半年.....好有問題....

珍珠宮

may22 發表於 13-11-18 09:38
十年

唔好覺得好奇既事...我已經唔係第一次知道...
好多已婚既男人都好想有人呵佢..但女人做左媽咪之後就更加將小朋友放第一位..
我唔係去評對與錯..只係陳述呢件事實.

我呢個朋友同呢個結左婚既男人神交左10年有多...當時佢自己都有男朋友
所以佢一直都唔肯出黎見呢個男人..當然呢個男人緊係想見面啦...邊有男人咁單純呀.
我朋友一直都堅持唔想見..但佢地都維持左10年有多..即使到依家個男人都仲好關心我朋友虛寒問暖.

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

憑自己個心去做吧, 人生係為自己而活唔係為別人而活, 唔開心咁生活好辛苦, 仔女都感覺到, 長期唔開心仲影響到細路成長, 唔係有完整家庭代表細路就健康成長, 你C6都唔維繫呢個健康家庭, 你要堅強D呀....

侯爵府

引用:Quote:原帖由+cherrieloy+於+13-11-18+發表

我就同佢講,你都無同我講咁多電話啦,佢話人地係收左鋪先知要補咩貨,佢係做玩具架。我話,我想離婚,佢話 ...
你連離婚都準備好喇,到佢唔想?自己單方面申請就得啦。
勸你唔系真系想離婚既,就唔好將離婚成日掛系口唇邊,如果佢有一日答你:好啊,幾時去搞手續啊?你唔知點落臺。

男爵府

BK Milk勳章

我絕對相信大部分男人除非斷正 ..否則都係"蛇咬都唔認"既人 ..
其實樓主已經wear爛塊面去同c6講清楚 .. 但換黎對方咁既態度..
好明顯對方已經唔care 你感受 .. 覺得連解釋都費事
樓主 .. 我唔會叫你做咩決定 ... 但係時候為自己同小朋友打算下喇 ..
同佢分開冷靜下先啦!

珍珠宮

athruzala 發表於 13-11-18 09:23
咁我依家要點算好呀?我好迷惘哦。我唔知可以點呀?我想帶我個囡走,但我唔知可以去邊呀?我唔想比我媽媽知 ...

我都明白您既處景...但依家我真係覺得問題未大到您要提出離婚先...

首先您真係未有好實質既證據..而且您地都10年啦..仲有個女唔好太衝動..
男人有時係會有迷失既時候既..

您可唔可以搵晚約好佢O係屋企食飯..最好就有人可以幫您睇住個女一晚啦..
得您地兩個人, 您煮D佢平時好鍾意既野食一齊食, 平心靜氣同佢好好分析件事呀?
唔好句句都係佢唔啱, 同佢講咁既情況會太您好不安, 即使您相舍佢地係冇咩發生,
但咁樣落去都會好影響您地既關係, 同佢講您都好想解決呢個情況..問返佢咁係唔係您都有D咩做得唔好呢?
睇下大家可唔可以拎個中間位..有時有事發生O左..好多時都唔一定係一個人既問題...
如果您地真係各方面都相處得好愉快..根本就冇位比人入..OR佢唔會有外心.

子爵府

等一等,等一等。

或者你平心靜氣同佢講,唔好鬧交。你叫佢試下係你果方面諗,如果係佢,佢會唔會懷疑?的確係好可疑。

一段關係係雙向既,佢唔想離婚,想繼續呢段關係,咁大家都要努力。避嫌呢d 本身就係兩個人都要做既事,姑勿論佢有冇做錯事,就當俾個機會佢,要佢做返好,唔好再做咁令人冇安全感既事,咁好冇?

你仲有個女要顧,自己頂住,小心d!

侯爵府

有朋友講,好多男人都會出去攪攪野,佢識得返,就算啦。但我唔得哦。

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

引用:有朋友講,好多男人都會出去攪攪野,佢識得

有朋友講,好多男人都會出去攪攪野,佢識得返,就算啦。但我唔得哦。

...
問心,你仲想繼續落去嗎?我老豆當年都有小三,但佢係知錯的,我媽選擇原諒。

---生命無價,請支持領養---

首頁
23456...14

尾頁

跳至