跳至

首頁
23456...12

尾頁

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 dormom 於 07-7-5 11:46 發表
bby,

盈翠我無睇過呀, 唔啱 budget, 同埋有朋友 (佢最後買左灝景) 睇過話個廚房唔地方唔見洗囉.

去過朋友灝景六百幾尺, 雖然鑽石廳, 但都 ok 喎, 不過 都係比較貴, 但痴住青衣城就正啦. :loveline ...

盈翠灝景8xx呎都要成$360-$380 (最平架喇 )不過冇計, 佢咁近青衣城, 就真係住地點, 講真, 講間隔rc真係冇得頂

盈翠其實我最like架, 個廳都ok既, 不過d房真係好細, 再大一個size就真係買唔起

蚊呀, 搬左入去2個星期, 都唔覺有, 仲有呢兩個星期巳經成日落雨, 咁我估都冇既 :mrgreen: :mrgreen:
btw, 你買左未呢? 我老公有個朋友岩岩前個幾星期買左6座向海高層細單位, 都要成$200萬頭, 等佢收左樓去睇下個view正唔正先得

大宅

bby,

未買呀, 我地.... 要成功放左住緊果層先有本錢呀... :tongue:

你老公個朋友係咪 683果隻? 係咪因為單邊加高層 (係咪高過酒店睇到海呢) 所以貴d呢?

我之前睇 18x 都有交易喎. 定係升晒?? 好擔心添..

同埋我地始於諗緊座向, 向池唔夠高又驚無陽光, 唔係又好似係西斜... 都好煩惱呢...

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 dormom 於 07-7-5 12:08 發表
bby,

未買呀, 我地.... 要成功放左住緊果層先有本錢呀... :tongue:

你老公個朋友係咪 683果隻? 係咪因為單邊加高層 (係咪高過酒店睇到海呢) 所以貴d呢?

我之前睇 18x 都有交易喎. 定係升晒 ...

我都係賣左翠怡先有錢買rc 咋

我唔知咩size喎, 我只知向海勁高(好似4x樓)

另我家姐姑仔都住rc, 向泳池唔過酒店, 都會黑架, 不過兩公婆返晒工冇咩所謂掛, 而我呢度直頭光左d, 我早上都要落d窗簾先得

大宅

bby,

咁極高我估實貴d啦. 我地睇過一個單位, 但望住好多貨櫃, 覺得好壓迫, 所以情願望酒店 or 池景.

我就始終鍾意有 d 陽光晒吓好似好d, 因為怕完全晒唔到間屋會 "up" 同 霉..

係呢, 你係咪全職媽咪黎架?

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 dormom 於 07-7-5 12:20 發表
bby,

咁極高我估實貴d啦. 我地睇過一個單位, 但望住好多貨櫃, 覺得好壓迫, 所以情願望酒店 or 池景.

我就始終鍾意有 d 陽光晒吓好似好d, 因為怕完全晒唔到間屋會 "up" 同 霉..

係呢, 你係咪全職 ...

係呀, 一望到個海就好貴loo, 你有冇睇過向ive個d方向呀?

我以前就係, 依家個仔返左學我返返工loo 你依家都住係青衣?

大宅

bby,

我地都想睇吓向 ive 果邊, 或者下次先. 上次主要睇左 B 同 C 單位, 都係池景.

係呢, 你仔仔幾大呀?

唔係呀, 我住香港島架, 所以搬入青衣係 大 project
不過 RC 有小巴出葵芳, 跟住我地有紅van 出番香港返工都 ok 呀.

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 dormom 於 07-7-5 12:30 發表
bby,

我地都想睇吓向 ive 果邊, 或者下次先. 上次主要睇左 B 同 C 單位, 都係池景.

係呢, 你仔仔幾大呀?

唔係呀, 我住香港島架, 所以搬入青衣係 大 project
不過 RC 有小巴出葵芳, ...

我依家向ive個view都好開陽, 好光tim, 係下午我個仔放學就落一半窗簾都ok, 比我相象中冇咁熱tim

我個仔3歲2個月 :mrgreen: :mrgreen: 你呢?

我再之前住馬鞍山, 衫頭搬去青衣都唔係好慣, 到依家再搬都要選返青衣, 因為覺得去機場(雖然唔係成日坐飛機 )好近, 出九龍mongkok, tst都好方便(坐的士返青衣都唔駛$100) sofar都ok架 (好hard sell tim )

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 dormom 於 07-7-5 12:30 發表
bby,

不過 RC 有小巴出葵芳, 跟住我地有紅van 出番香港返工都 ok 呀.

我老公都係中上環返工, 坐van仔去青衣站都好快, 返9點, 8:15出門口都仲得

男爵府

想問下有無位擺乾衣機呢? 仲有, 主人房擺唔擺到80吋長既床呢?

大宅

唉, 轉左個版面真係難睇... 最新o既回覆又去左最頂, 好難睇呀..

bby,
馬鞍山我感覺就真係好遠呀!

我等緊運到呀~~~~ 不過我同老公一早同將來小b改左個名, 所以先改左個咁o既 login name

9個字返到公司都 ok 喎.

ricebb,
你係兩房定三房果隻呀? 我有兩房的 measurement. 不過, 始終發展商交樓係1房間格, 主人房間出黎可能有少少唔同喎.

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 ricebb 於 07-7-5 19:29 發表
想問下有無位擺乾衣機呢? 仲有, 主人房擺唔擺到80吋長既床呢?

跟樓送個部係乾衣洗衣機, 廚房再冇位放架喇

80吋床放到(我個度有3房, 主人房放到), 只要拍埋窗台度就可以

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 dormom 於 07-7-6 10:08 發表
唉, 轉左個版面真係難睇... 最新o既回覆又去左最頂, 好難睇呀..

bby,

我等緊運到呀~~~~ 不過我同老公一早同將來小b改左個名, 所以先改左個咁o既 login name

9個字返到公司都 ok 喎.

係喇, 轉左野, 眼都花埋 再上多d黎就變老花

咁你努力, 支持你

我返新蒲崗, 由葵芳坐mtr去都係4個字(鑽石山落) 都幾快架 :loveliness:

男爵府

bby,

我等緊運到呀~~~~ 不過我同老公一早同將來小b改左個名, 所以先改左個咁o既 login name ...

我打算買2房683個隻, 呢幾日會睇樓. 之前睇過間間都連+c, 但我好想用番自己個d. d呎吋可以比我嗎??

男爵府

原文章由 bby 於 07-7-6 11:19 發表

跟樓送個部係乾衣洗衣機, 廚房再冇位放架喇

80吋床放到(我個度有3房, 主人房放到), 只要拍埋窗台度就可以

但我買2房添, 好擔心擺唔落呀, 因上次望落去, 好似唔夠位
係....乾衣洗衣機? 正喎! 好用嗎?

男爵府

bby,

我等緊運到呀~~~~ 不過我同老公一早同將來小b改左個名, 所以先改左個咁o既 login name ...

加油!! 努力!!
第時一齊去playroom放b呀~

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 ricebb 於 07-7-6 11:46 發表

我打算買2房683個隻, 呢幾日會睇樓. 之前睇過間間都連+c, 但我好想用番自己個d. d呎吋可以比我嗎??

呎吋我唸大同細唔同, 我朋友睇左細單位, 話上到我度同細差d, 我估比你都唔係好岩 sorry

係呀, 我之前睇個d, 間間都連晒全屋家私, 可能d人全部都要訂做, 所以都費事拎走

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 ricebb 於 07-7-6 11:50 發表

但我買2房添, 好擔心擺唔落呀, 因上次望落去, 好似唔夠位
係....乾衣洗衣機? 正喎! 好用嗎?

乾衣洗衣機, 我用左第一次乾衣連洗衣時, 我之後都只係洗衫only, 我覺得佢乾得唔夠乾 (又可能我放得多衫同校乾衫既時間比較短)

同埋洗衫要洗一個鐘多d, 我覺得耐左小小 :mrgreen: :mrgreen:

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 ricebb 於 07-7-6 11:54 發表

加油!! 努力!!
第時一齊去playroom放b呀~

你bb幾大呀???

大宅

hey , 今朝明明最新果d message 去左第一頁頂, 乜晏晝又變左喺第四頁架.... 係咪我 set 錯野呀... 睇到眼花...

ricebb,
我 d 尺吋放左喺 home 呀, 要今晚先睇到. 再抄俾你丫. (我都係諗住 683尺)
不過 都係果句, 因為 主人房係自己間, 好可能有 dd 唔同
你睇啱都係再度一度.
你諗住買連傢俬? 要小心睇清楚.
我睇過果有d 發展商傢俬套餐d 手工就好差,
好多"披口", 又見過有個電視櫃d 櫃仔拉唔到出黎.

bby,
係呀, 葵芳好多車轉都好方便呀!

bby & ricebb,
承你地貴言呀! 一齊放b, 你形容得好搞笑.

公爵府

好媽媽勳章

原文章由 dormom 於 07-7-6 15:19 發表
hey , 今朝明明最新果d message 去左第一頁頂, 乜晏晝又變左喺第四頁架.... 係咪我 set 錯野呀... 睇到眼花...

bby,
係呀, 葵芳好多車轉都好方便呀!

bby & ricebb,
承你地貴言呀! 一齊放b, 你形容得好搞笑.

係喇, 亂晒龍, 激死

我自己多數都去葵芳轉車, 因為我成日共去葵涌廣場行下先返屋企 因為個度好多野行

努力努力

首頁
23456...12

尾頁

跳至