想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 請問第一次睇董醫生有什麼要預備?

高齡產婦
乖喇,聽日去

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

maiv118 寫道:
高齡產婦,

我想問你照輸卵管使唔使醫生紙架?

maiv118,
要架,通常係婦科醫生叫去照.

大宅

好媽媽勳章

大家好,我呢幾日過左澳門呀~你地都有唔同既進展喎!
ilapril,
我3月係響旺角中心照輸卵管架,我o個個係男醫生,好似要$1,500…個過程 同 wuws 講O既差 唔多…你個報告出左未?
高齡產婦,
你幫老公囉左去化驗所未呀?

大宅

軒軒BB
唉..我個驗血報告仲未有聲氣呀,好擔心呀 :-(
我又未照輸卵管喎,都唔知要擔心到幾耐 :-(

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

軒軒BB, ilapril,
今朝囉左去化驗所lu,又塞車,攪到兩個都遲到 :mrgreen: ,唔知有冇問題呢,好擔心呀 .仲要等星期五去照管,唉 煩死人.....
軒軒BB,澳門好唔好玩呀 ,輕鬆吓啦 個個都話去吓旅行容易d嫁 ,但我次次都唔啱時間:cry:
ilapril,我諗你個報告應該好快出, ORANGEBANANA早妳一日驗都係噖日收到電話,所以妳應該今日or tomorrow.
加油加油

大宅

好媽媽勳章

ilapril,
咁不如唔好諗住, 放鬆心情, 仲好啦~如果你成日都擔心住或者掛住o既話會好辛苦o架!
不過我雖然識得勸你, 但是我自己就...一日未有bb, 一日個心情都好重...我公司最近又有好幾個同事有左啦, 真係唔明點解人地可以咁容易有而自己就咁難!

大宅

高齡產婦,
唔該晒你, 我而家黎緊m, 我都想今次m完去照左先, 不過我冇醫生紙呀!!! 我book左8月睇董醫生, 我唔想到時先照浪費時間~

高齡產婦 寫道:
[quote]
maiv118 寫道:
高齡產婦,

我想問你照輸卵管使唔使醫生紙架?

maiv118,
要架,通常係婦科醫生叫去照. [/quote]

伯爵府

maiv118,
咁妳day幾呀,不如妳去搵個婦科醫生問下啦.因為通常day5-8照,depends on 妳m嚟幾多日. 仲有最好照之前唔好同老公do do.
其實妳都可以等睇咗董醫生先,都係花多一個cycle, or兩月左右,如果妳年幾唔係好大,不如睇咗董醫生先囉

大宅

好媽媽勳章

高齡產婦,
澳門都幾好, 好舒服, 不過我係過去飲, 而且又係住係親戚屋企, 所以都唔似去旅行, 我又而唔啱時間
係呢, 你老公去化驗所驗精要唔要醫生紙架?要幾錢呀?我都想我老公驗多次, 因為之前係家計會驗過, 但是聽呢度d姐妹話家計會唔係咁好喎~

伯爵府

軒軒BB ,
係呀,係我同我個婦科醫生講,想生但冇,佢咪叫我去照管$1,500 & 老公驗精囉$280. 其實我老公唔係好啃驗 ,不過結婚前都有係家計會驗過,但好幾年前lu,而家年幾大咗,驗下好d ,冇計啦 我都好擔心 :cry:

大宅

高齡產婦
今朝

大宅

軒幹BB
唉..我都唔想諗,但係年紀大喇,唔係剩返好多機會,所以....
本來諗住下星期同老公放假去旅行,因為我老公呢兩星期放大假,又撞正我下星期係排卵果段日子,可以relax下,bingo既機會大d,點知尋晚正想去旅行社報名果陣,收到電話,話我老爺發燒入左醫院呀,又無左個咁好既機會喇,真係好邪,唔通個天都覺得我唔適合做媽媽 :-(

伯爵府

ilapril,
驗血冇事咪好囉 ,放假去唔到旅行又真係己無引嘅,或者妳老爺好快無事呢,去唔到旅行,或者去澳門囉. 唔緊要啦,係屋企努力努力都得嘅 .
係呢,食咗排卵藥之後,應該幾時(幾多日後)去睇醫生呢?

別墅

ilapril,
你就好啦!我老公驗精報告出咗後,董醫生通知我,佢的精精不合格,佢話好大機會要做ivf,但建議我老公下個月再去驗多一次,睇下情況有冇改善,我聽到佢咁講,我成個人儍哂,因為一直都冇諗過有問題的係我先生,而我仲未做詳細驗查,如照輸卵管,但我有多囊卵巢,所以現在連佢都有問題,我哋要BB就更難,好擔心!依加只好等下個月老公的情況會好d,想問各位有冇乜方法或食療可改善精子數量及活動能力?
P.S. 我第一次去見董醫生時,佢話先做咗男方嗰part檢查,冇問題,先到女方,咁就唔駛晒咁多錢,同女方唔駛無謂受咁多苦,我覺得董醫生好好人,能夠站在病人立場而諗。

伯爵府

meimei1117,
唔好咁擔心啦,可能下個月老公的情況會好d呢,可能只係今次失手呢?
我都係噖日攞咗老公d精去驗,唔知點呢?妳老公個驗精報告幾多日後出咖? 噖日化驗所話今日會有報告,但個報告會返咗去我個婦科醫生倮到,唔知我個婦科醫生會唔會通知我呢?
其實我哋有d乜可以幫到老公呢? 我都好想知呀.
如果董醫生建議做咗男方嗰part檢查先到女方,又幾好喎

別墅

高齡產婦:
我老公好似係星期二攞精去化驗,星期四下午董醫生就call 我了。
我真係好擔心ga,因為我自己本身都有多囊問題,一心諗住最多做iui,但現在醫生咁講,話iui可能唔適合,要做ivf...咁就死啦, ivf貴好多,聽講又辛苦好多...好怕呀!
姑娘話等m嚟,再打去董醫生度約時間,現在乜都做唔到,真係好無奈! :cry:

大宅

高齡產婦
我真係好想去旅行,因為我地響屋企試左成年都唔得,一心諗住去旅行試下得唔得,點知,... :-(
我老公知我唔係咁開心,佢話過兩日如果我老爺無咩特別事發生,就去旅行喎,唉...到時至算啦.
不過,你覺唔覺得我好衰呀,個老爺病左,仲掛住去旅行!

大宅

meimei1117
我老公個報告係年幾前架,不過董醫生話都可以喎
我諗你同你老公去睇中醫啦.睇中醫應該會幫到你老公架
唔好咁擔心喇,我地一齊努力

伯爵府

ilapril,
點呀,妳老爺無咩事吖嗎? 如果check過無咩事,好快會出院.咁妳哋去近近哋,bangkok得唔得呢? :lol:

大宅

高齡產婦
多謝你既關心,我尋晚去探我老爺果陣,佢仲有少少燒,希望佢無事啦
我老公話星期六如果佢無咩事就去報名喎,我地都諗住係去bangkok,希望去到啦!
點呀你,聽日去照喎,唔駛驚架,放鬆d就唔痛架喇,努力加油呀

首頁

尾頁

跳至