跳至

首頁

尾頁

男爵府

醒目開學勳章

DEL

男爵府

醒目開學勳章

各位人奶ma,
我現在只pump到1-2安人奶一天,你覺得應該放棄定搵方法增加人奶?

如果係后者,有吔方法?睇中醫?

大宅

好媽媽勳章

用返以前o的方法得唔得?

多埋身/pump, 通草煲豆漿, 木瓜魚湯, more milk plus, 多奶茶, 崇德發黑麥汁...

大宅

好媽媽勳章

囡囡 7 個半月, 而家平日o係 62 度, 62 每日餵 5 支奶 (每支 160ml), 半個 richell 碗仔粥仔, 另外我放工返去一餐埋身.

假日返屋企, 就 5 次埋身 + 1 餐 12 茶匙 + 90ml 奶.

假日奶量就無問題, 但係平日o係 62 度就唔夠, 冰奶都已經用得七七八八. 囡囡的確好食得, 但係o係 62 度日日嘔奶, 假日返屋企就無乜嘔, 我估佢都係過飽.

都已經全人奶 7 個月, c6 都成日出聲, 仲係同 62 夾唔掂.

大宅

好媽媽勳章

我想問下各位的BB,是否喜歡食凍的糊仔,粥仔,是關我比小小暖暖地嘅人奶,糊仔佢食,唔多鐘意!一變凍便好快咁食,仲有,我放人奶比樽佢,佢都"吐"返出來!
就算全個世界 亦都失去 他也在這裡 全場突然寂靜 他都給我衷心的讚許 就算誰愛過我 又給收去他熾熱不退 旁人視為負累 他偏不覺苦 靜心等我歸去 如何大成大敗 他的寵愛中 亦都只有一歲 共誰玩 共誰做伴侶 進步到 某一點 熱情就會退 共同進退唯獨是父母這一對

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

陪月勳章

你地好我是7月板的媽媽可以加入嗎?

男爵府

我女而家快7個月, 食到richell碗1.5-2 碗, 大約 180-230 ml 粥仔, 係咪可以代一餐喇? 但2 hrs 後, 佢又可以KO 230ml既奶奶..... 所以我一直唔敢cut佢奶..... 其實佢食到我俾佢食都ok, 但我d奶量供應都好緊張, 呢兩星期好鬼忙, 真係好難泵到咁多, 好大壓力..... 而家剛好夠佢食, 無多做冰奶喇.....

食紅豆真係有用, 多1-2oz 都好.... haha

我又諗, 人奶唔夠iron, 係咪轉多餐糊仔俾佢好呢? 變成一粥一糊? 佢都快7個月lu。

大宅

餵緊人奶的媽媽, 好辛苦!!

餵緊人奶的媽媽, 好辛苦!!

首頁

尾頁

跳至