跳至

首頁
34567...20

尾頁

大宅

Re: 07康傑n1同學會

網名-------------小朋友名--------出生年月---------住址

Ivyl--------------qq----------------0502---------海濤
Qutiebaby-------Hailey(希希)------0507-------新港城
Kwanchiu--------Chloe-------0502(0503) ------翠擁
羊羊---------------忻忻-------------0507
922yin-----------Tiffany(剴晴)-----0501-------海栢
leannechu--------Leanne----------0509
AnitaHo----------??---------------0508

大宅

chole媽,
嘩!chloe隻杯閃o架???可能可以引佢飲多d水喎!

我之前已經有隻麵包超人杯,咁o岩有蓋,所以唔使買lu!

男爵府

~*~*~*~切言實多勝友,天白雲任爾遊。~*~*~*~
        我個小寶寶係2005年1月20日出左世啦!!

大宅

Hailey媽,

隻杯唔會閃呀,係有閃粉咋!

麵包超人我個囡囡都好like呀!不過,我嚴佢d嘢貴咗d!

男爵府

Chloe 媽咪,

唔好意思, 計錯月份tim
現更正如下...

[/quote]

網名-------------小朋友名--------出生年月---------住址

Ivyl--------------qq----------------0502---------海濤
Qutiebaby-------Hailey(希希)------0507-------新港城
Kwanchiu--------Chloe------------0503 ------翠擁
羊羊---------------忻忻-------------0507
922yin-----------Tiffany(剴晴)-----0501-------海栢
leannechu--------Leanne----------0509
AnitaHo----------??---------------0508

[/quote]

Oh... 原來我囡囡最大呀

男爵府

其實學校份早餐唔會好多架,eg半碗粉/1份三文治+水/飲品,小朋友又好少主動要多d架,除非佢好快好快好快食完,老師咪問吓要唔要多d law(我估 ).

922yin 寫道:

Hi Ivy,

咁qq 返到學校, 早餐食得多嗎??
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.5658369.16127.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.6133754.17923.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067918.00228.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067921.91191.jpg[/img]

複式洋房

我住得比較遠:lol: :lol:西沙路

Kwanchiu--------Chloe------------0503 ------翠擁
leannechu--------Leanne----------0509-------西沙路
:lol: :lol:

複式洋房

其實Leanne都係返上n班,只係親子班會返下午

別墅

leannechu 寫道:
報到
自我介紹先 :lol: Leanne係我個女既英文名
9號親子班返14:00,我估我遲報名所以編下午
我個女9月尾先夠兩歲,所以10月先開學
到時D哥哥姐姐請睇注下我個女呀
另外因為媽媽常常唔係香港,唔知大家歡唔歡迎我呢個爸爸
上來代筆呢

Welcome!!

別墅

QutieBaby 寫道:
忻忻媽,
Hailey同忻忻一樣,最鐘意就係食奶,正餐o個d粥粉麵飯就興趣不大,鐘意就同你食到一碗,唔鐘意可以食幾啖就唔食,真係好飄忽,所以有時餵佢食野真係餵到好唔開心o架! :-|

我而家都有早,晚同4:00pm俾支奶Hailey,即使佢正餐食唔多,我都堅持煮二餐俾佢食,因為健康院姑娘曾講過,只要唔俾奶佢食,佢地正餐就自然食得多,但如果我唔俾奶囡囡食,佢真係可以喊住lur我攞奶奶,直到我俾佢為止o架!:evil:

希望返學後同其他小朋友一齊食早餐,會提高佢食野o既興趣喇!

忻忻又係咁o家,佢一話要飲奶,你係冇辦法唔比佢o家,佢一定喊到你比佢為止!
有時小朋友o係學校對住老師真係會合作D o家!我諗住如果第日忻忻食野仲係咁唔合作,可能會安排佢遲D o係學校午飯埋先放學,等佢食多一餐得一餐!

別墅

羊羊------------Yannise(忻忻)--------0507------恆安
leannechu--------Leanne----------0509-------西沙路

大宅

羊羊------------Yannise(忻忻)--------0507------恆安
AnitaHo----------Vicky------------0508 ------九龍

大宅

Vicky媽,

嘩!原來你地住九龍丫! 返學撘車要幾耐呀?
只係好奇!点解攔康傑呀? ?-(

男爵府

Ivyl 寫道:
其實學校份早餐唔會好多架,eg半碗粉/1份三文治+水/飲品,小朋友又好少主動要多d架,除非佢好快好快好快食完,老師咪問吓要唔要多d law(我估 ).

Ivy,

唔該晒呀!! :-P

男爵府

kwanchiu 寫道:
Vicky媽,

Vicky 媽咪,
嘩, 又真係好似幾遠喎, 我都好奇想知你點解會揀康傑ge?

男爵府

我估係同grandparents住mos .

922yin 寫道:
[quote]
kwanchiu 寫道:
Vicky媽,

Vicky 媽咪,
嘩, 又真係好似幾遠喎, 我都好奇想知你點解會揀康傑ge? [/quote]
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.5658369.16127.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.6133754.17923.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067918.00228.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067921.91191.jpg[/img]

男爵府

各位媽咪,

大家好!! 我都嚟報到呀! 我個女女叫亭亭,無女字邊嗰個,英文名叫Tiffany,不過連佢自己都唔知,其實我一直都叫佢中文名,同包媽,羊羊媽都係7月媽咪會,今個禮拜六返11:15am,到時見啦!!

女女食飯,用杯飲水,著鞋,介片.......... 所有都未識,弊弊弊..............

男爵府

Ivyl--------------qq----------------0502------海濤
Qutiebaby-------Hailey(希希)------0507------新港城
Kwanchiu--------Chloe------------0503 -----翠擁
羊羊------------Yannise(忻忻)-----0507------恆安
922yin-----------Tiffany(剴晴)----0501------海栢
leannechu--------Leanne---------0509-------西沙路
AnitaHo----------Vicky-----------0508 ------九龍
happylala--------Tiffany(亭亭)----0507-------雅典

大宅

亭亭媽咪,

歡迎你呀!BB學習/適應 時期个个都唔同, 況且你囡囡仲細, 慢慢黎啦!

大宅

羊羊 寫道:
有時小朋友o係學校對住老師真係會合作D o家!我諗住如果第日忻忻食野仲係咁唔合作,可能會安排佢遲D o係學校午飯埋先放學,等佢食多一餐得一餐!

羊羊,
我都有俾佢o係學校食午飯呢個打算喎!
因為包包好衰,以我同佢返playgroup o既經驗話俾我知...
老師講一句,好過我講十句!
希望學校可以改變到佢飲食o既習慣喇!

首頁
34567...20

尾頁

跳至