自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 春季勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆:住係香港好慘,四圍d人都練樂器!

男爵府

睛靈勳章

引用:Quote:八婆仔@+發表於+14-1-5+00:59+樓主,

原帖由 Evilgrin 於 14-01-05 發表
嘩, 吹喇叭煩既程度係緊次於打鼓, 你好慘。我附近只有鋼琴&牧童笛, 佢地只會weekend既早上前練習, 好彩! ...
哈哈, 臨學先練

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 開心吸收勳章

回覆:decgirl 的帖子

好明白你的心情,
為又係忍就無其它

別墅

我住近馬路d車應声,尤其係電單車同改裝車。樓上個細路又成日係屋企走來走去,我就成日聽到天花砰砰声,投訴完又係甘…………

大宅

回覆:decgirl 的帖子

又彈緊!但已經十一點la!!!!!!!!!

男爵府

我隔離前二間屋之前有個租客整左個琴返來比個女彈,又唔關門先彈,聽到個人好煩。。。想靜下都唔得,後來業主收返層樓結婚,從此安靜哂,我自己本身屋企都有琴,但一定關門先彈

男爵府

回覆:Evilgrin 的帖子

我之前開頭搬去男家度,隔幾間屋有個人好鐘意對住門口吹唔知乜樂器,大佬啊,晚晚吹煩到死,關左木門都聽到,後來我同老公投訴,唔知佢做左乜野,之後一直都沒有聽過果個人再對住門口吹了

大宅

引用:住近馬路成晚有行車聲,+相比之下樂器聲已好

原帖由 kikiboy 於 14-01-04 發表
住近馬路成晚有行車聲, 相比之下樂器聲已好好了。
有同感。

禁止訪問

引用:隔離屋有對兄妹每人每日練習2種樂器,樓上

公爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

我樓上每逄假期, 星期六日就由9:00AM-10:OOPM 不斷練琴,

我同管理處投訴都無用....

好彩, 我估她有8 級以上, 琴音都算好聽 !

大宅

回覆:BOBO128 的帖子

咁勤力!

大宅

我住呢度一層4個單位,有三個有人住,我大囡要練兩種樂器(我地唔勤力,最遲夜晚9點停)。隔離單位三種樂器,日練夜練但唔過十點停。對面單位私人教多種樂器,仲教埋男高音,都係9點前會停,反而最困擾我的,係上堂的學生,接送的家長同工人姐姐們成日㩒錯門鐘,仲有D衝左入屋先識停,sorry都唔講句的家長們!

禁止訪問

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

係咪約埋夾orchestra? 哈哈

大宅

我呢度樓上星期一至五晚上大約9:30開始,有鋼琴,有小提琴,最勁係仲有男高音

男爵府

我情願聽樂器聲都好過樓上趺野/拍豬肉聲/開水關水既轟轟聲/拉傢俱聲
我屋企好靜...樓上一轟轟聲我個心嚇到跳出黎....好自私..(私人樓不過佢係租既)!
大人細路都好,練樂器最好10點後收工..假日10點開工都接受
我自己練個陣都關窗...唔知樓上樓下聽唔聽到

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

香港地小,樓又薄,近年仲興屏風樓加埋d有露台樓,大家想有幾寧靜呢?唔好話樓上樓下練樂器,近馬路有車行,有d屋,一早一晚樓下有人唱解放歌,粵曲,跳集體舞,玩滑板,少男少女半夜飲啤酒,又嘔又大叫粗口....咩都有,點靜呀.

decgirl  啱!  發表於 14-1-8 02:17
<br><br>

首頁

尾頁

跳至