自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆:有無搞錯呀!3200個跨境位,1198要喺屯門到!

點解屯門元朗各佔三分一咁多呀即各一千?北區只系300?
劉皇發比晒佢讀啦垃圾學校,香港人子女都好小撰呢間讀!唔怪得之佢咁多學位比雙非

男爵府

喵喵小咪 發表於 14-1-11 13:42
點解屯門元朗各佔三分一咁多呀即各一千?北區只系300?
劉皇發比晒佢讀啦垃圾學校,香港人子女都好小撰呢間 ...
其實我都想問好耐,點解北區只得果300個位反而屯元就千二個位呢?點解唔平均分俾全港十八區呢?係咪屯門人好蝦D呢?

大宅

yuensiu 發表於 14-1-9 17:10
今年大抽獎屯門70區46%學額已撥跨境生。
請問名單邊到發出來呢? 因我想睇 72 73 74 網資料 , tks

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

引用:Quote:yuensiu+發表於+14-1-9+17:10+今年大

原帖由 evaywwong 於 14-01-11 發表
請問名單邊到發出來呢? 因我想睇 72 73 74 網資料 , tks
小一入學統籌辦法 - http://www.edb.gov.hk/tc/edu-system/primary-secondary/spa-systems/primary-1-admission/

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:Quote:喵喵小咪+發表於+14-1-11+13:42+點解

原帖由 littlejoey104 於 14-01-11 發表
其實我都想問好耐,點解北區只得果300個位反而屯元就千二個位呢?點解唔平均分俾全港十八區呢?係咪屯門人 ...
俾佢地抽到離島咪又要生要死刀仔吉大脾

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:究竟佢個跨境學位點編出嚟架?要特登開班比

原帖由 doswong 於 14-01-09 發表

究竟佢個跨境學位點編出嚟架?要特登開班比佢地?本地生自己 ...

~大bb揍住兩個可愛的小bb~超辛苦但好富足^^~
~祝願每個人都有開心快樂既人生~
~記住甜酸苦辣是人生必須要走過的~

禁止訪問

玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:doswong+發表於+14-1-9+12:02+究竟佢

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

男爵府

2014年度統一派位選校名單
(居於內地申請兒童)

http://www.edb.gov.hk/attachment/tc/edu-system/primary-secondary/spa-systems/primary-1-admission/poa2014_choicelist(for_applicant_children_residing_in_the_mainland).pdf

珍珠宮

好媽媽勳章 BK Milk勳章

大家一齊上街
要求正苦正視蝗蟲帶來影響
要求正苦唔好再用稅款補貼蝗禍
要求正苦還學位比香港學童

唔好點評我,電話睇唔到點評

子爵府

牛年勳章 BK Milk勳章

chole98 發表於 14-1-10 02:36
請問大興政府合署近住邊到
近蔡意橋輕鐵站
[img align=right]http://img11.picsplace.to/img10/22/untitled7.jpg[/img][img align=right]http://img11.picsplace.to/img10/22/untitled8.jpg[/img][img align=right]http://img11.picsplace.to/img10/22/untitled6.jpg[/img]

公爵府

大宅

angry angry angry

公爵府

回覆 外星仔仔 的帖子

係香港咁畸形,亦都要多謝一班不違餘力嘅人士幫莊豐源(雙非始祖),取得香港居留權,為呢班蝗蟲來蠶食香港,害了我們下一代!全世界只要有蝗蟲侵襲,全部會落閘放狗,點容許蝗蟲入侵,連macau都做到,點解香港唔得,咁就要多得何喜華們為雙非、新移民做咗咁多"好事",香港人永遠記得佢哋嘅"大恩大德"!

evaywwong  莊豐源 係因為基本法有漏洞  發表於 14-1-12 21:31

珍珠宮

禁止訪問

禁止訪問

別墅

灰呀

首頁

尾頁

跳至