跳至

首頁
34567...23

尾頁

大宅

斯斯好叻女 我同你都用左預先催眠ga辨法
對我地兩個小朋友都好適用
我放工返到屋企囝囝就同我講佢好叻無 大個仔喇

原文章由 ak1130 於 07-9-5 09:38 發表
我囡囡昨日第一次自己搭校車返學, 好順利, 完全無喊!
外婆比咗粒糖佢, 然後交比校車ee, 我老公就尊登係學校門口裝吓佢有無喊. 好叻呀, 無:-( :-( . 回家後, 我地問佢在學校有無喊, 佢自己話無, 但我估可能都有喊少 ...

複式洋房

ak1130:
嘩!斯斯好叻呀 安盈昨天都冇 ,但係今日我同佢bye-bye 時佢就 咗出嚟。不過唔係好厲利,佢仲肯同我bye-bye和自己抹眼淚,所以我都走得安心d 。老師話佢只係 咗一陣,只係分開果一刻唔舍得,希望以後佢会適應la!
佢地B班其他同學喊得好勁架,有個女仔喊到訓地下tim!
安盈係提子組,我地第日一齊讀低B班la

大宅

盈盈都好叻 皓皓今日係咁想攬住我...我同佢講mami攬一下就要走喇...佢唔捨得但就無 ...我地C班都有四五個
有位媽媽話課室已經變左戰場

原文章由 ch####han 於 07-9-5 14:41 發表
ak1130:
嘩!斯斯好叻呀 安盈昨天都冇 ,但係今日我同佢bye-bye 時佢就 咗出嚟。不過唔係好厲利,佢仲肯同我bye-bye和自己抹眼淚,所以我都走得安心d 。老師話佢只係 咗一陣,只係分開果一刻唔舍得,希望以後佢会 ...

民房

你地就好啦, 我個女沛芝昨日就喊:-( 足兩個鐘, 把聲都沙晒, 返到屋企問佢, 佢話冇喊, 再問有冇喊, 佢就話有喊

今日就好d, 淨係同婆婆分手, 入課室時喊咗一陣, 希望快d適應

(沛芝讀下初C - 的士組)

複式洋房

早晨....
報到先...我個仔x2初B班
多多指教
Isaac & Anson

大宅

吓~沛芝喊足兩個鐘, 好肉赤呀! 斯斯第一日(星期二)估計應該只係喊咗一陣, 昨天上校車, 工人話佢也有少少喊. 但比咗兩粒糖佢就好d 放學時工人又見佢有眼淚, 所以估計都有喊. 今早上班時遇見校巴ee, 佢話斯斯唔係喊得好緊要, 算係咁. 昨日在接放學時她已是:-( 住從班房出來.

希望大家的小朋友都可以快d習慣啦.

原文章由 CeciTang 於 07-9-5 22:02 發表
你地就好啦, 我個女沛芝昨日就喊:-( 足兩個鐘, 把聲都沙晒, 返到屋企問佢, 佢話冇喊, 再問有冇喊, 佢就話有喊

今日就好d, 淨係同婆婆分手, 入課室時喊咗一陣, 希望快d適應

(沛芝讀下初C - 的士組) ...

大宅

Hi CeciTang

沛芝之前有無參加過playgroup之類的群體生活...如果無而返k1係佢第一次要離開媽咪/婆婆,小朋友初初要適應係會咁架喇.ops:" />
不過又會喊得咁淒涼,喊足兩個鐘 聽到都心痛:-(
而你問佢...佢又答你自已無喊 係咪驚你笑佢呢:loveliness:
不過尋日第二日只係喊左一陣已經有進步啦

皓皓就讀上初C火車組
你地係咪都係張翠珊同葉雅詩老師做班主任

原文章由 CeciTang 於 07-9-5 22:02 發表

(沛芝讀下初C - 的士組) ...

[ 本文章最後由 lijoanne 於 07-9-6 13:34 編輯 ]

大宅

Hi! Queenie,

Good afternoon你有無送孖b返學呀...我呢幾日都係送佢上
校車然後自已搭車係學校門口等佢...然後同佢入課室陪佢一
陣我先離開...我覺得有媽咪送囝囝會開心d

原文章由 Queenie2003 於 07-9-6 09:03 發表
早晨....
報到先...我個仔x2初B班
多多指教

複式洋房

各位媽媽:
不如update下個list, 方便联絡:

學生姓名 班別 組別
志諾 上初B 西瓜
志信 上初B 香橙
Isaac & Anson

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

hi, 各位生命堂媽咪,我來報到啦,
我女兒讀上初C---火車組.
lijoanne 你猜我是誰.:tongue:

大宅

剛剛看過連日來拍下的照片, 志信坐既位, 就係我囡囡詠斯下午班坐既位喇!:-P

今日詠斯返學上校車時:-( 咗一陣, 但放學就完全無:-(.

原文章由 Queenie2003 於 07-9-6 17:22 發表
各位媽媽:

學生姓名 班別 組別
志諾 上初B 西瓜
志信 上初B 香橙 ...

男爵府

原文章由 Queenie2003 於 07-9-6 17:22 發表
各位媽媽:

學生姓名 班別 組別
志諾 上初B 西瓜
志信 上初B 香橙 ...

Good morning
想知道上初A是否有pair孖女呢?
而上初C就有pair孖女.

大宅

如果連上初C都有 twin, 咪即係上午班, 班班都有 twin o羅!:lol::" />

昨日派咗通告, 要做冬季校服啦!校服+校褸+運動服= $4xx. 都幾貴。仲要同 Boss 講下星期六要遲d返, 幫囡囡訂校服.

原文章由 clarama 於 07-9-7 07:00 發表

Good morning
想知道上初A是否有pair孖女呢?
而上初C就有pair孖女.

男爵府

原文章由 ak1130 於 07-9-7 09:20 發表
如果連上初C都有 twin, 咪即係上午班, 班班都有 twin o羅!:lol::" />

昨日派咗通告, 要做冬季校服啦!校服+校褸+運動服= $4xx. 都幾貴。仲要同 Boss 講下星期六要遲d返, 幫囡囡訂校服.

...

喺呀,幾得意每班有孖
校服$是貴D,校褸可以唔買因唔靚.可着灰色冷衫代替.如太凍可自加大褸

民房

[quote]原文章由 Queenie2003 於 07-9-6 17:22 發表
各位媽媽:

學生姓名 班別 組別
志諾 上初B 西瓜
志信 上初B 香橙
沛芝 下初C 的士

民房

嘜可以唔買校褸, 會唔會有時有function要著呀

原文章由 clarama 於 07-9-7 09:35 發表

喺呀,幾得意每班有孖
校服$是貴D,校褸可以唔買因唔靚.可着灰色冷衫代替.如太凍可自加大褸

男爵府

我想等lijoanne估吓我小女是誰,才add name list?-( ?-( :mrgreen:
各位媽咪唔好意:mrgreen:

男爵府

暫不見得一定要着校褸先準出席活動

大宅

clarama

又會咁"q"你囡囡又係火車組
唔通你係希希媽咪

原文章由 clarama 於 07-9-6 21:04 發表
hi, 各位生命堂媽咪,我來報到啦,
我女兒讀上初C---火車組.
lijoanne 你猜我是誰.:tongue:

大宅

不如加嘛媽咪名聯絡起上泥都方便d:lol

媽咪名    學生姓名 班別 組別
       志諾 上初B 西瓜
       志信 上初B 香橙
       沛芝 下初C 的士
JOANNE   景皓     上初C      火車 

首頁
34567...23