想生BB

跳至

首頁
34567...8

尾頁

大宅

回覆 ks121129 的帖子

我個醫生係喺台北醫學大學附設醫院嘅陳啟煌醫生,如果你有興趣可以去喱個台灣forum睇下http://www.baopie.net入面有好多不育症資料睇,亦有介紹喱個醫生!裏面有教點預約,或者如果你國語係ok的話可以直接打去問姑娘~
電話:(02)2737 2181ext.8540,8543
喱個係生殖醫學中心電話,你打去問佢第一次睇要點預約,佢會教你點做!
其實我自己係留喺台灣成個月完成成個療程先番黎,只係我見有其他人係可以去兩次就可以,所以實際要去幾日我都吾太清楚,你打電話問姑娘應該會答到你!而國語唔太流利的話,醫生都可以用英文同佢溝通!再加下啲body language應該都溝通到!
希望資料幫到你啦!加油!!

別墅

回覆:Cherry1022 的帖子

恭喜你呀!我依家都期待緊BB出世。你都要加油,凑孖B好辛苦

別墅

回覆 Cherry1022 的帖子

恭喜你呀!! 麻煩你可否pm埋我呀!! 唔該哂你!!!

別墅

回覆 sorbunbun 的帖子

已pm

男爵府

食得好勳章 開心吸收勳章 陪月勳章

恭喜, 恭喜!

大宅

引用:回覆+pschow+的帖子恭喜!好好享受最後階段

原帖由 Cherry1022 於 14-08-22 發表
回覆 pschow 的帖子

恭喜!好好享受最後階段嘅孕期!我孖b出世左三weeks,宜家日日忙到嘔,覺都冇得訓咁滯 ...
恭喜晒呀,祝bbs健健康康
如有時間,可否pm醫生資料我呢,感謝

大宅

引用:之前喺香港分別喺兩個醫生度做左共5次IUI,

原帖由 Cherry1022 於 14-03-05 發表
之前喺香港分別喺兩個醫生度做左共5次IUI,每次醫生都話排卵情況唔錯,老公子都OK,但結果每次都失敗收場! ...
可否pm我多啲資料嗎?

大宅

回覆:台灣IVF分享 (不過有D長...希望唔好介意!)

想請教下去過台灣做ivf既jm,係咪一定要驗左血先過去做ivf好d(要驗係咪驗fsh&AMH個d呢),香港如果唔洗醫生紙可以邊度驗好?C6洗唔洗驗丁丁呢?

別墅

回覆 dolphinwl 的帖子

我自己冇驗,但老公有係香港驗丁丁。

大宅

dolphinwl 發表於 14-8-26 17:19
想請教下去過台灣做ivf既jm,係咪一定要驗左血先過去做ivf好d(要驗係咪驗fsh&AMH個d呢),香港如果唔洗醫生紙 ...
唔一定要驗左血先去做ivf!你開始左療程醫生自然會叫你去驗佢覺得有需要嘅野架喇!果邊驗血又平又快,所以吾洗專登喺香港驗!

大宅

Cherry1022 發表於 14-3-5 22:55
之前喺香港分別喺兩個醫生度做左共5次IUI,每次醫生都話排卵情況唔錯,老公子都OK,但結果每次都失敗收場! ...
恭喜晒 !!! BB 係咪出左世啦 ?
我都搵ING 台灣IVF 既資料... 但好多都係講老劉... 想問下寶醫師既資料...
應要幾時約初診... 同埋我普通話同英文都好有限... 會唔會溝通唔到架 ><

複式洋房

麻煩樓主你pm寶醫師的資料給我,謝謝

複式洋房

引用:我只係有食GNC嘅DHEA咋! 我上網見啲人話AMH

原帖由 Cherry1022 於 14-03-06 發表

我只係有食GNC嘅DHEA咋! 我上網見啲人話AMH低食喱個有幫助 ...
請問你飲邊隻滴雞精?有中藥成份嗎?我煩惱緊買田原香原味定想孕for植入後幫忙著床,請問你植入後飲左幾多日?

大宅

el1225 發表於 14-10-8 07:14
請問你飲邊隻滴雞精?有中藥成份嗎?我煩惱緊買田原香原味定想孕for植入後幫忙著床,請問你植入後飲左幾多 ...
我飲金牌大師,冇中藥成分架,純粹係雞汁,不過台灣先有得買!但其實我諗隻隻牌子都差唔多,我係飲普通原味,我由開始療程飮到bb出世先停!其實如果你怕現成喱啲滴雞精有其他成分或者防腐劑,其實係可以自己整,買啲雞胸肉隔水滳啲肉汁出黎,好易整架咋! 我有時會用牛肉或者豬肉都可以!

複式洋房

Cherry1022 發表於 14-10-8 17:06
我飲金牌大師,冇中藥成分架,純粹係雞汁,不過台灣先有得買!但其實我諗隻隻牌子都差唔多,我係飲普通原味 ...
多謝介紹, 咁我宜家在香港買住田園香飲先啦, 下次去台灣先買金牌大師^^

大宅

Cherry1022 發表於 14-10-8 17:06
我飲金牌大師,冇中藥成分架,純粹係雞汁,不過台灣先有得買!但其實我諗隻隻牌子都差唔多,我係飲普通原味 ...
金牌大師台灣那裏可以買? 幾錢?

大宅

Muimuipoon 發表於 14-10-8 18:00
金牌大師台灣那裏可以買? 幾錢?
  • 好農市安心食品有限公司
  • 地址:台北市復興南路二段155號
  • 電話:02-27849981
大概hk$25一包,買多d又會平啲!你可以上佢個website睇下
http://www.goldenchef.com.tw/ecommerce/

Muimuipoon  Thank you  發表於 14-10-9 00:12

複式洋房

可以 pm資料嗎?
去之前有無咩報告或東西要準備?
謝謝

大宅

謝謝您的分享呀, 現在都搵緊台灣ivf的資料, 麻煩都pm我寶醫師的資料好嗎? 謝謝!

大宅

你好吖,恭喜樓主先,你可不可以pm我寶ec資料比我吖,thank

首頁
34567...8

尾頁

跳至