想生BB

跳至

首頁
34567...9

尾頁

大宅

原文章由 mommyisa 於 07-10-26 22:14 發表
我位中醫係專醫人哋醫唔好啲病,例如中風後遺症、痔瘡、骨折、骨刺、跌打、小便失禁......不育都有睇但唔睇產前護理,衹不過我老公同奶奶俾佢醫好,同熟佢先破例同我調理,由於係專醫奇難雜症相對嚟講價錢比較$$,另外我係"婦女 ...

hi mommyisa,
請問,係咪很多孕婦都會生痔瘡架?
我未有bb,不過都想知道:-P

大宅

原文章由 kitnat 於 07-10-26 22:38 發表

hi mommyisa,
請問,係咪很多孕婦都會生痔瘡架?
我未有bb,不過都想知道:-P

Dear kitnat,
是的好多孕婦都有痔瘡,因腹部壓力太大,
我好希望我地太家一切bingo,可以在產前產後一切分享 ,大家努力,

大宅

聽醫師講痔瘡形成 1.係遺傳 2.如果食得燥熱煎炸食物多,有內熱,在體內毒素太多,大便又排不順,久而久之便形成便秘。大便去不到便積聚在直腸內成毒素而變為痔瘡。
孕婦容易有痔瘡,其實祇要大便通暢,多食纖維質例如蔬果,多飲水幫助消化就可以預防。

大宅

原文章由 prettymothe 於 07-10-26 23:34 發表

是的好多孕婦都有痔瘡,因腹部壓力太大,
我好希望我地太家一切bingo,可以在產前產後一切分享 ,大家努力,

係呢,你而家等緊好消息?
我剛"努力"完,等緊月頭再check得唔得:-P

大宅

原文章由 mommyisa 於 07-10-26 23:39 發表
聽醫師講痔瘡形成 1.係遺傳 2.如果食得燥熱煎炸食物多,有內熱,在體內毒素太多,大便又排不順,久而久之便形成便秘。大便去不到便積聚在直腸內成毒素而變為痔瘡。
孕婦容易有痔瘡,其實祇要大便通暢,多食纖維質例如蔬果,多飲水 ...

咁到時真係要食多d纖維食物了,我好驚會生痔瘡,因為聽聞很辛苦很痛的...

大宅

我都是剛剛努力完,11月中才可check,不過我在排卵日肚有不舒服,有時很痛,我以前無的.自小產後就有,所以我去看婦科,但照完u/s有話我無野,話好多人排卵時都有這個現象,我好擔心:-(

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

係呀~ 好多人都會有排卵痛, 只係排卵果1,2日先痛. 問題唔大, 仲可以話係一個好好既"提示" 添 咁少野都擔心, 到時真係俾你bingo到, 成10個月...仲長時間添呀

relax D la~~ 香港人...

原文章由 prettymothe 於 07-10-29 22:48 發表
我都是剛剛努力完,11月中才可check,不過我在排卵日肚有不舒服,有時很痛,我以前無的.自小產後就有,所以我去看婦科,但照完u/s有話我無野,話好多人排卵時都有這個現象,我好擔心:-( ...

大宅

原文章由 miffymiffy 於 07-10-29 23:19 發表
係呀~ 好多人都會有排卵痛, 只係排卵果1,2日先痛. 問題唔大, 仲可以話係一個好好既"提示" 添 咁少野都擔心, 到時真係俾你bingo到, 成10個月...仲長時間添呀

relax D la~~ 香港人...

...

Dear miffy,
真的嗎??
現在我只想健健康康,身體沒有問題,生個肥肥白白的健康寶寶:cry: :cry:

洋房

Dear all,

I'm bingo la....
yesterday i used 曼秀驗孕棒 to check,
I saw the red line clearly....so I'll go to see doctor this coming week..

so which food or drink I can't eat ?
which is good for me ?
Thank you...

複式洋房

回覆 #92 pixy_joey 的文章

hi pixy_joey,

你喺等check到bingo既日子,有無徵狀implie u get pregnancy?eg...increase in 分泌,lower abdominla pain,乳漲?

大宅

大家好...

我都係10月努力在..家陣等'運'到..哈哈...

我在剛過去的六月做了次人工流產..其實在人工流產之前, m的週期都好穩定, 27,28天.. 同麻上次一次就Bingo...但點知個B唔留得..冇計.

人工流產之後, 我係9月份都開始番量體溫..但中途發燒.. 到10月份又量過(不過量了頭十多天便停在, 因為太懶 ), 睇番9月份的小小資料, 發現個周期係25天.. 若今次又是25天的話..明天就到期.. (上次m係10月10日)

在過去2個星期, 好頭暈, 好似暈船浪咁... 上星期心急到買在枝棒棒驗.. 心想.. 應該冇咁快知.. 但心急得濟... 反轉了枝野用...唉... 真失敗..

我打算今晚買枝..明早再試下啦唯有...

祝大家早日Bingo... 有好消息... yeah

複式洋房

hi kitnat,

你平時月經準唔準?有無用d仔?

洋房

原文章由 dot 於 07-11-3 11:38 發表
hi pixy_joey,

你喺等check到bingo既日子,有無徵狀implie u get pregnancy?eg...increase in 分泌,lower abdominla pain,乳漲?

When I'm waiting,I feel 個肚同胸好脹 & painful, it's more
painful than MC come...and i still remember it 's so painful which can make me wake up when i'm sleeping at
midnight......and now i always feel very tired &
want to sleeping

大宅

原文章由 pixy_joey 於 07-11-3 16:13 發表

When I'm waiting,I feel 個肚同胸好脹 & painful, it's more
painful than MC come...and i still remember it 's so painful which can make me wake up when i'm sleeping at
midnight......and now i alway ...

Dear pixy-joey,
好野!有多一位姊妹bingo,下一個是誰呢,
會不會是我呢

複式洋房

原文章由 prettymothe 於 07-11-3 19:06 發表

Dear pixy-joey,
好野!有多一位姊妹bingo,下一個是誰呢,
會不會是我呢

i hope u will be mother soon ga la....i am same as u ar...i got severe lower abdominal pain during ovulation. i got this symtoms in the last 2 cycle....由其係就黎來m前1日至到m後1day...痛到半夜醒左...唔郁得...last左好耐...最後要食止痛藥

大宅

原文章由 dot 於 07-11-3 22:41 發表

i hope u will be mother soon ga la....i am same as u ar...i got severe lower abdominal pain during ovulation. i got this symtoms in the last 2 cycle....由其係就黎來m前1日至到m後1day...痛到半夜醒左.. ...

Dear dot,
thx for your support,
可能我太緊張,不過我好像想通了,如果真是沒有bb,我和我老公可能有另一種生活,我是基督徒,每個人神在他們的安排都不同,如果免強都不是最好,我聽過有對婦夫,已40多,他們在教會的公各人都為他們禱告,他們最後都bingo了,但不幸在胎中發現可能是蒙古小孩子,最後他們做人工流產,

大宅

原文章由 dot 於 07-11-3 12:00 發表
hi kitnat,

你平時月經準唔準?有無用d仔?

hi dot:
我平時都是28-30到啦,都ok準的.
我由10月中開始用d仔排卵紙:-P 呢幾日仲會密密keep住check睇下有冇深線,如果有就....希望有啦

大宅

原文章由 mommyisa 於 07-10-25 22:45 發表
今日買咗支棒棒reconfirm,係positive。中醫叫我行路小心啲,唔好俾人撞,真係事事要小心。

真是恭喜您的, 記住食多些東西。

大宅

原文章由 pixy_joey 於 07-11-3 10:50 發表
Dear all,

I'm bingo la....
yesterday i used 曼秀驗孕棒 to check,
I saw the red line clearly....so I'll go to see doctor this coming week..

so which food or drink I ...

你是第二個 bingo 的, 恭喜您呀 !

大宅

我九月卅日來 m , 咁十月十三日努力, 到了十一月二日仲未來, um 我以為有啦 !  但十一月三日開始有少許血, 今日都是, 咁我之前看過有些文章說頭一個月, 有些婦女都會有少量經血的, 咁我再買支棒棒來 check, 結果是 .......... 沒有, 有點兒不開心, 故待今次 m 後, 再努力吧 !  想問一問, 是 m 後多少天 do do 會比較容易 bingo 呢 ? 

首頁
34567...9

尾頁

跳至