跳至

首頁

尾頁

複式洋房

原文章由 菲比媽媽 於 07-11-2 17:52 發表
係呀係呀,一樣咁呀,有無人幫你手,我無呀,所以打算緊第時點handle 兩個B。

我都係無人幫手
所以可能會轉行當家庭主婦
因為第一個依家先17個月
到時得2歲
請個姐姐一個實HANDLE唔到兩個
所以自己都會在家幫手

別墅

waiwaiwai, 你幾時去qe約架?點解我第一次產檢要去到一月中咁耐架??

原文章由 靚女 於 07-11-4 16:27 發表
Hi 各位

噚日去左睇醫生照左超聲波, 醫生話bb已經追番個size而家已經9weeks, 而到暫時為止都仲好好彩無乜唔舒服, 下一次約左兩星期後先再檢查, 另外就約左11/14去QE做第一次產檢 ...

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我新黎架, 我都會係第二任媽咪......
我個大女而家16個月, 而家佢識多左野, 又有脾氣, 好難攪 ......
今胎都有嘔, 不過無上次咁勁, 但就作嘔作悶咁, 好辛苦!
不是每段愛情都會有美好的結果;
但一段關係如果缺少了愛與包容;
就注定會失敗。

「人生若只如初見,何事秋風悲畫扇?」納蘭性德《木蘭花令 · 擬古決絕詞》

男爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 菲比媽媽 於 07-11-6 12:01 發表
我都想問下各位已有兩個B的媽媽,因為我是全職媽媽,弟時細B出左世,我想請個人,好似家務助理咁,做下清潔同煮飯,但我又想佢識得煮d我坐月時的餸菜比我,個細B我+老公都可以搞點,我知若果請個陪月會好貴,所以想請個家務助理又怕佢唔識 ...

請工人其實係最抵既方法, 我都屈服左, 請個工人都係$3400, 但我以前請個家務通都要$50/hr, 一星期三次, 每次三個鐘都做唔晒d野, 但每個月咁請都比$1800, 而家請個工人$3400, 一星期做6日, 由朝到晚, 清潔煮飯揍b都ok, 你話係咪請工人化算好多? 你自己都可以有d時間做自己野, 唔洗綁c晒 ~~~

就注定會失敗。

「人生若只如初見,何事秋風悲畫扇?」納蘭性德《木蘭花令 · 擬古決絕詞》

大宅

其實我唔鐘意有個陌生係度瞓,又要處理佢d日常問題,又怕佢唔守規矩等等,我睇過bk媽媽講"論盡家傭",真係好怕。
原文章由 sherryyeung 於 07-11-10 01:06 發表

請工人其實係最抵既方法, 我都屈服左, 請個工人都係$3400, 但我以前請個家務通都要$50/hr, 一星期三次, 每次三個鐘都做唔晒d野, 但每個月咁請都比$1800, 而家請個工人$3400, 一星期做6日, 由朝到晚, 清潔煮飯揍b都 ...

別墅

明架 我有左果時同我大仔講 就黎有個細佬陪你啦 你要錫佢架 因為個細佬係你架 你唔錫佢無人錫佢架啦 到個細佬出世我大仔真係好錫個細佬 唔會蝦個細佬 所以唔好話佢細會聽唔明 你會知你講咩架 早d同佢講 講多d佢就明架啦 我生細佬果時我大仔都係得22個月 2歲都未夠
原文章由 ballfish 於 07-10-25 15:46 發表
HI! 我都係第二胎,6月9日預產期,我大B下個月就足2歲啦,但佢最近好痴身,同佢講就黎有弟弟/妹妹同佢玩,佢都係對住我傻笑,唔知佢明唔明?? 但呢次辛苦過上一胎好多,日日/24小時都想嘔........:-( ...

禁止訪問

大宅

:-( 前幾日去左e生度照,用 last m 計應該是 8 week,但都未照到心跳,我尋日仲開始流紅,是鮮紅色,好似m最個幾日咁,唔知個bb有無問題:-(

大宅

原文章由 菲比媽媽 於 07-11-18 10:04 發表
:-( 前幾日去左e生度照,用 last m 計應該是 8 week,但都未照到心跳,我尋日仲開始流紅,是鮮紅色,好似m最個幾日咁,唔知個bb有無問題:-(

我認為妳要見見醫生...

大宅

我又係第二胎...而家大約十週...但害喜情況越來越小...好驚有乜事:cry: ...個肚又未見大...真係好擔心...我26號先見醫生:-| ....妳地個肚開始大未?害喜情況又如何?

等待驗證會員

yauyaubb:

我想問吓你係咪0508 mami ??

原文章由 yauyaubb 於 07-11-3 14:12 發表

hi,angelcheungbb,我啲徵狀同你一樣呀,依加先重咗兩磅,老公仲話我好似廋咗!今胎辛苦好多呀,咁我之前佗阿仔又係佗得幾舒服嘅, 所以今次就辛苦到暈啦:-( 阿仔依加26個月,我都希望追个女la,最好大家心想事成la:chee ...

禁止訪問

禁止訪問

大宅

今日已經去左睇急症,有照bb,但睇唔到有bb,e生話好大機會會無左,e+無野可以做,所以返左屋企休息,但仍然有流血:-(
原文章由 Karma 於 07-11-18 12:06 發表

我認為妳要見見醫生...

大宅

我要同大家講 bye-bye 啦,因為我去小便時啊左胎出來,明天去e生度照下清唔清,如果唔清要做手術:cry:
原文章由 菲比媽媽 於 07-11-18 20:52 發表
今日已經去左睇急症,有照bb,但睇唔到有bb,e生話好大機會會無左,e+無野可以做,所以返左屋企休息,但仍然有流血:-(

洋房

原文章由 菲比媽媽 於 07-11-19 22:03 發表
我要同大家講 bye-bye 啦,因為我去小便時啊左胎出來,明天去e生度照下清唔清,如果唔清要做手術:cry:

希望妳唔好咁唔開心要好好保重身體小心d呀:-| :-|

民房

我都係第二胎媽咪

我有個仔仔現在28個月, 現在有咗8星期了, 預產期6月28日. 我平時都好易累啦, 現在更易累, 又作嘔作悶,冇胃口, 有時又好肚餓, 聞到好多野都覺得好臭, 尤其係煙味, 出街好辛苦,今次好早知道自己有咗, 月經遲咗幾日, 已經D害喜徵兆, 可能有上次的經驗, 有一日還發夢自己有咗,還比同事笑咁話易有咩.

男爵府

小心養好身子 !!!
就注定會失敗。

別墅

小心身體,休養好之後先再黎過囉!
而家唔好諗咁多野嘞!身體要緊。
take care.

大宅

hihi, 各位媽媽你地好

我都係第2任媽媽. 我大女依家23個月. 下個月就2歲啦. 我呢胎都比上一次辛苦. 個pat pat 仲已經開始痛添. 而且大家有無覺得. 第2胎好似仲擔心過第1胎 ? 因為可能知既野多左. 家陣識得驚下 ~

首頁

尾頁

跳至