自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆:真心請教!!會唔會比 11歲囡自己上同學仔家

唔會

子爵府

我都唔會比

男爵府

BK Milk勳章

引用:回覆 RSG媽媽 的帖子我家唔比睇劇 , 怕 D

原帖由 河馬 於 14-06-11 發表
回覆 RSG媽媽 的帖子

我家唔比睇劇 , 怕 D KISS 同床戲 , 怕佢以為上床 & KISS 係家常便飯 , 無所謂
其實而家女仔好早熟,你唔俾佢睇,其實佢返到學校d同學仔都會講,倒不如你同佢打定底先; 而且佢哋學校都開始講性教育,應該可以同佢哋講下女仔要點樣保護自己,免受傷害。

男爵府

BK Milk勳章

引用:我女14歲,到現時為止都不可以去同學屋企,

原帖由 lingbo0609 於 14-06-11 發表
我女14歲,到現時為止都不可以去同學屋企,只可以帶回家,女仔小心為上,我情願怪獸D,都承受唔起一件意外 ...
唔怪獸喎,好認同呀

男爵府

最好見過果家人,同埋知道人地屋企係邊度。
如果已經去咗就會去接佢時睇吓人地門口。

只知道對方家人是否全部正常。

男爵府

BK Milk勳章

引用:有朋友以前係社福機構做,佢話性侵通常都係

原帖由 Abbie_mimi 於 14-06-11 發表
有朋友以前係社福機構做,佢話性侵通常都係熟人做,尤其是上同學仔屋企而有呀哥既屬於高危,佢自己有兩個女 ...
我以前有個老師都曾經咁同我哋講,唔好以為熟人就唔怕,好多時係熟人做,而且唔好食人哋俾嘅嘢(驚對方會加料)。

iriswook  我細個屋企都係咁教  發表於 14-6-12 02:14

禁止訪問

大宅

BK Milk勳章

會唔會你地諗多左?我小學都有時上同學屋企玩,做功課!唔係你地想像中咁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

唔俾.

公爵府

大廚勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆 河馬 的帖子

唔會,我成日同佢地講唔知人地屋企有咩人唔知會發生咩事,我會好擔心所以唔可以,但屋企長者有時就暪住我比佢去

男爵府

BK Milk勳章

引用:會唔會你地諗多左?我小學都有時上同學屋企

原帖由 babiisiuyee 於 14-06-12 發表
會唔會你地諗多左?我小學都有時上同學屋企玩,做功課!唔係你地想像中咁

...
而家呢個年代唔同晒,資訊太發達,好多時佢哋接觸到不良資訊會一知半解,冇防避心,同埋唔識點應付,所以穩陣d會好d,免得事情發生咗就後悔莫及

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

大獲啦,睇完呢個post瞓唔著,第一次應承左比亞女呢個星期六去個女同學屋企整甜品,佢會抄曬同學電話比我,3個11歲同班女同學去其中一個屋企,當日屋企只得同學亞媽,因為亞女話六年級到7月就完,佢同同學仔想抽星期六幾個鍾玩下,又唔想3個周街行,考完試等學校又冇咩溫唔想去圖書館,所以就決定去最近嘅同學屋企整甜品,咁我比唔比佢去好,你地講完我好驚喎。。。

~大bb揍住兩個可愛的小bb~超辛苦但好富足^^~
~祝願每個人都有開心快樂既人生~
~記住甜酸苦辣是人生必須要走過的~

侯爵府

我唔會

珍珠宮

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我唔會比架

男爵府

熱血勳章

唔熟人地家長啲話,一定唔比!
學你話齋,人地咁啱唔見嘢就唔係咁好啦!
又唔知人地屋企有咩人係度

男爵府

熱血勳章

引用:大獲啦,睇完呢個post瞓唔著,第一次應承左

原帖由 oilamyoyo 於 14-06-12 發表
大獲啦,睇完呢個post瞓唔著,第一次應承左比亞女呢個星期六去個女同學屋企整甜品,佢會抄曬同學電話比我,3 ...
一大班同學仔的話,都安全啲嘅~
佢有冇whatsapp?
叫佢途中影下相send比你。

首頁

尾頁

跳至