懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 dolphinwhale 於 07-11-16 12:29 發表
Hi fre124124,

你有這些反應我覺得係好事, 即係bb無事,我無乜反應,反而有d怕...:cry:

但我無分秘物..你照左咪呀?

侯爵府

原文章由 royalbb 於 07-11-16 12:35 發表

我今年26歲﹐
老公都係大我一年咋!
嗚…我地兩個都好中意小朋友﹐
but…99怕我地搞唔掂囉!!

我大你2年..其實..最緊要係你地有哂計劃...唔好下下諗住.搵奶奶幫手...如果唔係..佢一定覺得唔好..

別墅

我今日做第一次產檢,見到BB約1cm及心跳150,閃下閃下,好開心:lol: 好感動呀!Thanks God!

侯爵府

原文章由 MicMicMandy 於 07-11-16 13:02 發表
我今日做第一次產檢,見到BB約1cm及心跳150,閃下閃下,好開心:lol: 好感動呀!Thanks God!

congratulation ~

你宜家係幾多週呀..? 我下星期先去睇醫生...希望快d聽到BB心跳

別墅

今天剛好到7wk 呀!大家一同努力啊!

複式洋房

嘩, 好開心呀
我下星期三覆診, 到時先啱啱6week, 你估見到bb 心跳未呢?

原文章由 MicMicMandy 於 07-11-16 15:08 發表

大宅

原文章由 MicMicMandy 於 07-11-16 13:02 發表

你依家幾週呀?我在剛過去的星期一去照未見到心跳,我好緊張呀!依家個b有1.46cm(5-6wk),是正常嗎?

大宅

好媽媽勳章

我要到下星期三(都係7w)至做第一次產檢, 請問你做u/s係唔係企肚皮上照架? 同埋醫生係點樣check bb心跳架? 謝謝回覆!

侯爵府

原文章由 MicMicMandy 於 07-11-16 15:08 發表

如無計錯.. 我今日都係剛好7wk 呀.. 你諗住去邊度生呀?

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

pigpig78 ,

have you started your annual leave?

why do you have to wait so long until mid-dec? waow, the checking will be several weeks later!!! if i were you, i'll go out of my mind!!!

oh, no, you've got flu? take care, and also take extra care with the blood discarge, it can be very serious.

i hope you and your bb healthy all the time!!!

原文章由 pigpig78 於 07-11-15 21:14 發表
vvcc

I haven't have any check yet.
I went to dr when I discover I am pregnant.
she only tell me how many I am and when is the expected due date.

will have to wait until mid-dec before the first chec ...

大宅

dolphinwhale ,

hi, 我地嚟度好歡迎新人加入架! 得閒上多啲嚟傾計啦!!!

懷孕係會多咗分泌物架, 但係如果小便刺痛或者分泌物又黃又綠就要小心, 因為可能患咗尿道炎, 要盡快睇醫生架, 如果唔係可能會危及小bb 架. 保重.:)

原文章由 dolphinwhale 於 07-11-16 09:44 發表
hi 各位,

我都係08年7月預產期呀, 而家就6wk1day,但身體都無什麼懷孕反應,要到26號先照第一次,而家好緊張,因為之前係5月試過4wk就..:-( ,希望今次無問題, 順順利利,因為我都試咗三年啦!你地有無人好似我咁,無乜大反 ...

大宅

fre124124 ,

我係揀咗法國, 但係其實由私家醫生個診所啲姑娘幫手book 房, 依家都唔知book 唔book 到, 聽聞6月份床位己爆晒, 好擔心......?-(

原文章由 fre124124 於 07-11-16 11:57 發表

我下星期四會見醫生...好緊張呀.. 我暫時未決定去邊度生...政府,私家都考慮緊...法國都係其中一個選擇.. ..如果去法國..我地可能係入面相見 haahaha

大宅

royalbb,

嘩, 你好厲害, 啱架啦!!

有仔趁嫩生, 到你湊大個b, 自己都仲後生.

我老公出年四張啦, 佢仲想生兩個, 真係好驚有排捱.....

原文章由 royalbb 於 07-11-16 12:35 發表

我今年26歲﹐
老公都係大我一年咋!
嗚…我地兩個都好中意小朋友﹐
but…99怕我地搞唔掂囉!!

大宅

講得冇錯,趁後生有能力真係快d諗下.到變高齡產婦又驚這驚那.

別墅

yickyick

我估1.46cm可能是指整個胎囊,一般BB要到7wk才剛好1cm

原文章由 yickyick 於 07-11-16 15:14 發表

你依家幾週呀?我在剛過去的星期一去照未見到心跳,我好緊張呀!依家個b有1.46cm(5-6wk),是正常嗎?

別墅

cacanov06

E生初時嘗試在肚皮照,但因我未有事情喝足夠水,所以什麼都看不到,後來便用陰道照就立即看見啦!

原文章由 cacanov06 於 07-11-16 15:22 發表
我要到下星期三(都係7w)至做第一次產檢, 請問你做u/s係唔係企肚皮上照架? 同埋醫生係點樣check bb心跳架? 謝謝回覆!

大宅

yickyick,

我上次5w5d 去照, 小b得0.3cm, 有心跳, 但佢既size真係好細,
希望佢長快啲啦.

原文章由 MicMicMandy 於 07-11-16 19:03 發表
yickyick

我估1.46cm可能是指整個胎囊,一般BB要到7wk才剛好1cm

首頁

尾頁

跳至