跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 yennie 於 08-1-24 06:56 AM 發表
因為搬.諗緊買唔買JUNIOR BED畀亞女
咁細女就可以用COT,唔使瞓MOSES BASKET(佢都5個月大LU,係時候要轉COT)
諗緊買EXTENTABLE BED定JUNIOR BED/COT BED好
唔知大家有無好提議呢? ...

我個仔e +自己瞓單人床!

男爵府

原文章由 KicoMami 於 08-1-24 02:21 PM 發表
不如我地搵日出來一齊聚下呀

好呀!我到時靜係帶個細!

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

好呀!!我又出!!:-P

原文章由 TSZYUI 於 08-1-24 16:53 發表

好呀!我到時靜係帶個細!

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 TSZYUI 於 08-1-24 16:50 發表

我個仔e +自己瞓單人床!

我想問下你,你個仔係瞓乜野床GA?
COT BED,JUNIOR BED 定係有得加長既床呀(IKEA有得賣,我都唔知買邊隻好)
咁我咁既情況,應該買咩床好呢?亞女仲瞓緊COT,自己一間房.細女就仲緊MOSES BASKET,同我地同房.我可能飛返黎之前試放埋細女入大女間房,唔知好唔好呢?
唔該晒!

我又想出....但諗都要遲D先...

大宅

不如新年後搵日出來呀, 你地邊日得閒呢

原文章由 leejoannelee 於 08-1-24 16:58 發表
好呀!!我又出!!:-P

大宅

畀面勳章

回覆 #11 yennie 的文章

珀麗灣好吖,啱曬你地外国返嘅住,我有個fd住個到貪空氣好,養狗又多地方散步

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

原文章由 yennie 於 08-1-24 21:20 發表

COT BED,JUNIOR BED 定係有得加長既床呀(IKEA有得賣,我都唔知買邊隻好)
咁我咁既情況,應該買咩床好呢?亞女仲瞓緊COT,自己一間房.細女就仲緊MOSES BASKET,同我地同房.我可能飛返黎 ...

My son is now 22 months old and we let him sleep in a toddler bed (not sure if it's equal to junior bed, a bit smaller than a twin bed). The mattress size is just the same of a normal size crib. Then, my 5 months old daughter slept in my son's old crib because the bassinet we used for her is only good for baby less than 15 lb. My son loves the toddler bed and he sometimes lays on it in daytime. However, one bad thing is that he can gets down from the bed on his own easily. One night, my hubby felt a hand touching him and he's shocked to see my son standing next to our bed (we have the 2 babies room in our bedroom) and it's 3am in the morning. Another night, he fell down from his bed since he usually make 360 degree turn when he's sleeping
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

大宅

原文章由 CONNIEQ 於 08-1-25 14:38 發表
珀麗灣好吖,啱曬你地外国返嘅住,我有個fd住個到貪空氣好,養狗又多地方散步

但係的士唔敢入好唔方便

大宅

原文章由 KicoMami 於 08-1-24 23:49 發表
不如新年後搵日出來呀, 你地邊日得閒呢

贊成

大宅

好媽媽勳章

helo~~初黎報道~~大家好~~

男爵府

原文章由 yennie 於 08-1-24 09:20 PM 發表

咁我咁既情況,應該買咩床好呢?亞女仲瞓緊COT,自己一間房.細女就仲緊MOSES BASKET,同我地同房.我可能飛返黎 ...

大人果d 囉....

男爵府

原文章由 color1988 於 08-1-29 07:02 PM 發表

hihi

大宅

原文章由 color1988 於 08-1-29 19:02 發表

歡迎~歡迎~

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 LOKLOK89 於 08-1-29 17:15 發表

但係的士唔敢入好唔方便

my hubby is a bit funny about kids sitting in a car without carseats. He already said I couldn't get a taxi with two girls on my own...so it's not a problem.

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 TSZYUI 於 08-1-30 01:42 發表

大人果d 囉....

WOW really?!
Francesca got in a cot bed now as removal company came to collect out stuff 2 days ago. Our house looks really empty. She seems fine with her new bed and her toys being taken away! I was amazed!
but anyway...I think I'll get her a junior bed once we got beck to HK.
Thanks!

大宅

:恭: :喜: :發: :財:
小朋友快高長大聽教聽話

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

原文章由 LOKLOK89 於 08-1-29 17:15 發表

但係的士唔敢入好唔方便

Why的士唔敢入珀麗灣?

王國長老

原文章由 yennie 於 08-2-1 21:44 發表

WOW really?!
Francesca got in a cot bed now as removal company came to collect out stuff 2 days ago. Our house looks really empty. She seems fine with her new bed and her toys being taken away! I wa ...

Hi Yennie,
When you physically move back to HK? For good? Do your hubby get a job in HK? I hope that my hubby is willing to go to HK with me but I know that it'll never happen. I would rather try to get used to live in USA instead.

大宅

原文章由 rose-mag 於 08-2-16 02:16 發表

因為係無煙城市唔准街車入

伯爵府

我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

原文章由 rose-mag 於 08-2-16 02:16 發表

街車入要預先登記,搞手續,好煩 !

首頁

尾頁

跳至