跳至

首頁
34567...14

尾頁

大宅

原文章由 Didi711 於 08-1-17 06:35 PM 發表
冇呀,我諗住自己做喎

我都諗過請個家務助理大掃除,但佢唔知頭唔知路,我又唔係有野做唔得閒,所以都係會自己攪返,其實大掃除都冇咩難度,最怕係個抽油煙機,次次洗親都要犧牲幾條布,幾塊百潔布,一對手套,仲要d油'痴'晒落洗碗盆

大宅

我而家開始慢慢做我都係自己攪掂.最怕就係抹窗成日都會介親.

大宅

我都係最怕洗抽油煙機,d油漬簡直頑固兼可惡 你地通常用咩去清洗d污漬呀 我就用活奇能強力去污劑,都好掂架,不過就好攻鼻,同一定要帶手套:)
原文章由 henryandjo 於 08-1-17 20:19 發表

我都諗過請個家務助理大掃除,但佢唔知頭唔知路,我又唔係有野做唔得閒,所以都係會自己攪返,其實大掃除都冇咩難度,最怕係個抽油煙機,次次洗親都要犧牲幾條布,幾塊百潔布,一對手套,仲要d油'痴'晒落洗碗盆 :chai ...

[ 本文章最後由 Didi711 於 08-1-18 19:16 編輯 ]
http://www.studio123.hk/onlinealbum/2008-02-15/oscar_fung.html

男爵府

回覆 #1 Didi711 的文章

點解呢排無媽咪上黎吹水呀 去哂邊樹

lu     lu[size=xx-large] 天賜泳銅

男爵府

畀面勳章

係到呀

男爵府

回覆 #1 包包b豬 的文章

近排無人上黎攪到我地個篇野去到後幾張 哈哈 係咪凍左所以懶左唔願打字呀

男爵府

回覆 #1 林仔 的文章

我依家先至見到d公仔唔同左哦 幾得意哦

大宅

hi:loveliness: !!我都係住俊宏軒 呀!
唔知我哋有無見過面呢 !!

大宅

我都住5座,我有個仔 &個女

原文章由 patmama 於 07-12-23 01:49 PM 發表
hi all,
我住俊宏軒5座,有一個8yrs 仔

大宅

上水係北區。
原文章由 林仔 於 08-1-15 04:46 PM 發表
hi 各位靚媽有野想請教你地 想問下上水 應該係邊個區呢 我想幫朋友問下租屋 因佢地依家一家3口租左上水唐樓得一間房仔 都成2000元多 頭先見到元朗個d都有成400呎都係2700元哦 如果我係bk應該按邊度可以搵度上水 ...

男爵府

回覆 #1 ericalam28 的文章

hi 我就住6座有個4歲好8厭的仔仔 有一個仲係肚裡要未出黎見得人 得2個月

男爵府

你地返屋企個時係6恩角出面 有無見到個個議員X國威呀 我見到佢有張海報話新年做清潔唔知佢係請人定係可以搵佢地介紹幫人屋企做清潔呢 係就好呀 因為出要搵人做清潔起碼成80蚊一鐘鐘仲要就黎過年可能仲貴 等聽日再8下先行去問下嘻嘻

大宅

我諗住自己做咋~嘩..天氣又凍咗好多呀,同個仔返學凍到呀,咁多位,著多件衫呀~
原文章由 林仔 於 08-1-24 18:30 發表
你地返屋企個時係6恩角出面 有無見到個個議員X國威呀 我見到佢有張海報話新年做清潔唔知佢係請人定係可以搵佢地介紹幫人屋企做清潔呢 係就好呀 因為出要搵人做清潔起碼成80蚊一鐘鐘仲要就黎過年可能仲貴 等聽日 ...
http://www.studio123.hk/onlinealbum/2008-02-15/oscar_fung.html

男爵府

就係因為真係凍左好多 屋企好多野都未做 見到個煮飯房個抽氣就想 次次好有衝動想做 但跟住就有心無力 因為我都係一個懶人:;pppp:

大宅

我都有兩位小朋友,一位7歲 (男)另一位4個月大 (女),佢哋每日做到我頭都大:tongue: 。
亞仔雖然返學(8:15am-5:30pm),但一返屋企要睇功課,沖涼&食飯...
亞女現在睡覺少左,仲唔得閒
現在全屋大大小小d老細都睡覺,我先可以耍吓電腦,等亞女12點餐奶 先至去睡。

原文章由 林仔 於 08-1-24 10:20 AM 發表
hi 我就住6座有個4歲好8厭的仔仔 有一個仲係肚裡要未出黎見得人 得2個月

大宅

我都好怕 ,所以今日我去左買d保暖貼,貼左身上,真你好鬼暖
,仲可以保持14小時。
亞仔明天返學,唔怕佢冷。

原文章由 林仔 於 08-1-24 09:02 PM 發表
就係因為真係凍左好多 屋企好多野都未做 見到個煮飯房個抽氣就想 次次好有衝動想做 但跟住就有心無力 因為我都係一個懶人:;pppp:

大宅

比d相你地睇下.
http://www.babyhome.com.tw/album.php?op=album&mid=156016&folderid=677451&mfid=0

大宅

天氣咁凍,都唔願郁呀 ,下禮拜暖番就可以郁手喇
原文章由 林仔 於 08-1-24 21:02 發表

男爵府

哇 好得意哦 係咪孖女黎架好可愛呀塊面個2舊肉仔真係好想咬一下

男爵府

我都等下個星期暖d先至再下決心做清潔 但係抹窗就一定等到年28先廢事又落雨攪到又要再抹過:tongue:

首頁
34567...14

尾頁

跳至