單親天地

跳至

首頁
34567...8

尾頁

男爵府

丫飛: 恭喜哂呀, 好好休息呀!
祝BB健健康康, 聰明伶俐!

無錯呀, 如果唔夠人奶, 個B會好易黃, 由其係BBB仔黃ge機會係比BB女高100倍, 不過如果補左奶粉又真係好易失敗餵唔到人奶

bump住先丫, bump ge 時候諗下bb, 由其係諗下佢d喊聲, 生理反應關係, 到上左奶一聽到bb喊, d奶會MUK出黎嫁

加油呀!

男爵府

http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=371344&extra=page%3D1

有時間睇下丫, 好有用, 由其係"猛長期"一定要睇, 因為好多人奶媽媽對"猛長期"無認識而放棄, 如果對"猛長期"有認識, 成功機會會大好多

男爵府

原文章由 kawai928 於 08-1-23 03:26 發表
丫飛,

公始公始~~
最緊要係母子平安!!

你個仔真係超級超樣衰醜8怪,正一老un茄呀~

你呀唔好讚個仔呀!!
d bb們真係超級小氣~

我個仔呢,由細到大飲奶都係超快...
但有時唔小心同人地講一講...哼... ...

咁攪笑既你個仔仔
我用AVENT手泵泵奶奶喇...
泵黎泵去D奶都係岩岩遮到個奶樽底少少- -"
唔知係我既問題定係奶泵...定係我泵既方法有問題"
同埋用AVENT個手泵係咪會"達達"聲架??
仲有呢奶泵前面塊膠洗唔洗拎出黎架??
因為甘奶奶個時個制撞到個樽口..
用手擠又唔知點整落個樽度..好似成日哂左D奶咁..[感覺]
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

紀錄:
大仔出世7磅半  大女出世6.9磅
二女出世6.7磅  三女出世6.1磅

男爵府

原文章由 eva1320 於 08-1-23 10:08 發表
丫飛: 恭喜哂呀, 好好休息呀!
祝BB健健康康, 聰明伶俐!

無錯呀, 如果唔夠人奶, 個B會好易黃, 由其係BBB仔黃ge機會係比BB女高100倍, 不過如果補左奶粉又真係好易失敗餵唔到人奶

bump住先丫, bump ge 時候諗下bb, 由 ...

係呀...不過呢...BUMP完又要烚過D野...
媽咪就辛苦D...為左BB要努力!"

親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

紀錄:

男爵府

原文章由 eva1320 於 08-1-23 10:17 發表
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=371344&extra=page%3D1

有時間睇下丫, 好有用, 由其係"猛長期"一定要睇, 因為好多人奶媽媽對"猛長期"無認識而放棄, 如果對"猛長期"有認識, 成功機會會大好多 ...

好...依家睇下先@@"

紀錄:

男爵府

丫飛 ,

我想問吓你, 上次威院內的情況可以嗎?
威院現在多唔多人呀, 我亞b今日到左預產期,
但佢現在都唔願出來, 我都驚佢重唔出來,
30/1 便要去催生.:-(:-(

[ 本文章最後由 hkgigi 於 08-1-23 15:22 編輯 ]

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

男爵府

我都係用Avent手泵, 係會有達達聲, 正常, 同埋D奶奶停留左係個頂度, 都係正常, 遲D上到奶時就會好好多, D奶直"寫", 就唔會留左係頂塊膠到LA

不過係未上奶, BB又未係身邊時, 都要照bump, bump 多D就會快D上奶, 到BB返左黎, 唔好理有無奶, 總之BB一喊就埋身餵, 咁就好快上到奶, 到D奶穏定後, 就舒服哂

有咩唔明上黎問丫, 我都餵過2個人奶B嫁, 開頭辛苦到都想放棄, 不過後來知道問題出後邊度, 就餵得好輕鬆lu

原文章由 丫飛 於 08-1-23 10:32 發表

咁攪笑既你個仔仔
我用AVENT手泵泵奶奶喇...
泵黎泵去D奶都係岩岩遮到個奶樽底少少- -"
唔知係我既問題定係奶泵...定係我泵既方法有問題"
同埋用AVENT個手泵係咪會"達達"聲架??
仲有呢奶泵前面塊膠洗唔洗拎出 ...

大宅

丫飛,

你好嗎...?見到你個bb好可愛呀 我想問下你威院係食咩奶粉嫁...我都係住上水嫁 你住係邊到嫁

男爵府

原文章由 hkgigi 於 08-1-23 15:20 發表
丫飛 ,

我想問吓你, 上次威院內的情況可以嗎?
威院現在多唔多人呀, 我亞b今日到左預產期,
但佢現在都唔願出來, 我都驚佢重唔出來,
30/1 便要去催生.:-(:-( ...

上次威院情況OK呀...
不過我上次7E病房同埋產後病房好多人!!"
但我出院個時就少左好多人喇..起碼1半以上!"
個時唔係大人唔夠床位呀..
係BB唔夠床位.. D姑娘話差D要用埋最舊款個隻BB床@@"
可能唔洗呢...唔好俾咁大壓力自己啦...
催生都唔係咩大問題丫!! 催生都唔係人地話特別辛苦!!
同普通人1樣之麻...! 我個次生完先發覺原來好多人都係催生架*

紀錄:

男爵府

原文章由 曲曲 於 08-1-23 15:52 發表
丫飛,
bb好醜樣呀(相反)

哈哈哈哈....佢依家塊面好多肉@@"

紀錄:

男爵府

原文章由 eva1320 於 08-1-23 17:54 發表
我都係用Avent手泵, 係會有達達聲, 正常, 同埋D奶奶停留左係個頂度, 都係正常, 遲D上到奶時就會好好多, D奶直"寫", 就唔會留左係頂塊膠到LA

不過係未上奶, BB又未係身邊時, 都要照bump, bump 多D就會快D上奶, 到BB ...

唔知點解我覺得個奶泵好似冇乜感覺...
因為個泵啜下啜下個乳頭咁- -" 好似唔得咁既...
可能我要加倍努力先得!!!!!!!!!!!!!!!!

紀錄:

男爵府

原文章由 小金豬 於 08-1-23 18:19 發表
你好嗎...?見到你個bb好可愛呀 我想問下你威院係食咩奶粉嫁...我都係住上水嫁 你住係邊到嫁

我住上水天平...你呢??
依家威院食緊美素力...我本身都諗住食呢隻...
佢12月到依家都係做緊美素力推廣"

紀錄:

大宅

原文章由 丫飛 於 08-1-23 22:16 發表

我住上水天平...你呢??
依家威院食緊美素力...我本身都諗住食呢隻...
佢12月到依家都係做緊美素力推廣"

我住個到要再坐小巴嫁....多謝你既回覆呀...你現在傷口點呀 埋得好嗎...記住要小心一點

男爵府

開頭係咁, 因為未上奶, 成日好似吸唔實個乳房咁, 不過avent係最好用ge揼黎嫁, 加油加油!

原文章由 丫飛 於 08-1-23 22:14 發表

唔知點解我覺得個奶泵好似冇乜感覺...
因為個泵啜下啜下個乳頭咁- -" 好似唔得咁既...
可能我要加倍努力先得!!!!!!!!!!!!!!!!

侯爵府

醒目開學勳章

恭喜樓主

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原文章由 丫飛 於 08-1-22 02:57 發表

我見到你張相好想食左佢- -"
佢7磅半..因為我有試順產架麻..
個醫生用吸盤吸到佢頭仔有1度損左..就要係兒科睇..
點知我出院個日醫生又話佢要照燈- -"
琴日照完燈又話要等個社工封信先出得院..
因為驚我細過啵..呢排 ...

你千其唔好食生冷野呀...
d雪糕,氣水,果汁,生果,豆漿等等寒涼野都唔好食呀..
仲有你開刀,蝦,牛,egg,都唔好食,驚發炎呀..
我都係開刀ga..而家兩個幾月仲有d痛呢.:-(

仲有如果你沖涼要沬乾淨d水,唔好比個傷口濕..
我果陣就係唔小心,冇整乾..攪到發炎,不過好彩好少事,食d擴生素就冇事...

你logo係你黎??真係幾細個wor..

男爵府

原文章由 小金豬 於 08-1-23 22:50 發表

我住個到要再坐小巴嫁....多謝你既回覆呀...你現在傷口點呀 埋得好嗎...記住要小心一點

傷口應該OK掛@@"
上次就拆左線差少少未埋哂口..
約左個姑娘今日上黎洗傷口...
依家等緊佢電話囉...
我行路都慢慢慢慢行....出去探B又驚俾人撞親啵..
真係萬事小心...

紀錄:

男爵府

原文章由 eva1320 於 08-1-23 22:58 發表
開頭係咁, 因為未上奶, 成日好似吸唔實個乳房咁, 不過avent係最好用ge揼黎嫁, 加油加油!

係最好用@@"
咁真係我有問題喇...
要努力努力努力...!!!

紀錄:

男爵府

原文章由 我愛Corina 於 08-1-24 05:34 發表

你千其唔好食生冷野呀...
d雪糕,氣水,果汁,生果,豆漿等等寒涼野都唔好食呀..
仲有你開刀,蝦,牛,egg,都唔好食,驚發炎呀..
我都係開刀ga..而家兩個幾月仲有d痛呢.:-(

仲有如果你沖涼要沬乾淨d水,唔好比個傷口濕..
...

你講個D全部都冇食...XD
連飲水都要飲米水呀...好彩唔係難飲都幾好飲^^"
唔知開刀幾耐先會行返正常人咁快呢@@"
依家行路好辛苦...腰又赤赤痛啵"
我唔敢沖涼呀...我怕整到個傷口發炎...
我都係抹上身同埋沖洗下身..沖下身都要極度小心!
張相係我黎架...不過同依家唔同哂樣架喇...
依家個樣真係呢......我自己都唔敢影相- -"
除左同個B影就唔同..1個人就NO LA!!!

紀錄:

首頁
34567...8

尾頁

跳至