夫婦情感

跳至

首頁
34567...10

尾頁

別墅

如果比佢地入屋,我怕唔單止要貼晒所有包括(bb住院),最怕財務公司都揾上門

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 玩具勳章 親子王國15週年勳章

睬佢都傻啦,咩嚟到門口唔理佢都唔得,佢夠嚟埋香港生埋仔啦,佢自己亞媽都可以唔埋,你做咩要幫佢理啫,呢d所謂朋友真係唔要得,自己老婆去人地屋企坐月都諗得出,仲要係夾硬嚟嗰隻,佢都有病架!!

大宅

我想知, 你屋企有看監, 唔比佢上樓羅! 我可以想像到到時唔只你一家三口住, 重要加埋佢一家3口= 6個人住!! 你都講佢本身屋企細, 佢自己瞓碌間床!! 你屋企大甘多, 又要陪老婆, 又要陪BB, 你要諗下係養埋佢一家, 包奶粉, 尿片, 補品+ 生活用品.... 佢到時無錢, 直接叫個女人係你地面前一哭,二閙, 三上吊都似...
而且佢老婆見你地好景過佢老公甘多, 唔知d大陸女人諗咩...

子爵府

原文章由 Melody_Che 於 08-3-3 12:16 發表
我想知, 你屋企有看監, 唔比佢上樓羅! 我可以想像到到時唔只你一家三口住, 重要加埋佢一家3口= 6個人住!! 你都講佢本身屋企細, 佢自己瞓碌間床!! 你屋企大甘多, 又要陪老婆, 又要陪BB, 你要諗下係養埋佢一家, 包奶粉 ...

哇! 面皮成尺厚.

子爵府

1. 無$$米生.

2. 無$$米來hk生.

3. 一陣生左報你個地址, 醫管局追數, 大耳隆追數, 一概去你個地址找他們.

祝你好運 !!

男爵府

小心上得床嚟軒被衿.....唔好引狼入空:;pppp: :;pppp:

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

唔想咁直接同佢講咪借你99or你媽咪過橋,話老人家唔鐘意有人上你家坐月,因為我睇過d topic話去人地屋企坐月會令屋企d男人唔好,你屋企有冇神位?有神位梗家唔可以係你home坐月
總之千祈唔好比佢入屋,你老公個朋友面皮真厚
執子之手,與子偕老~

大宅

原文章由 anita_yps 於 08-2-29 20:03 發表
點解咁都可以諗得出同講得出, 我地同c6個fd, A係住同一區, 行去佢HOME都係15-30mins, 佢今日打俾c6同佢講, 叫c6斜佢大6個wife黎我地home坐月, 話佢同佢父母住公屋, 一屋得一個房係佢父母訓, 間屋又細, 冇地方喎..... ...

物d人甘都得 ?-( 就算系朋友都無理由啦, 加上佢自己父母有屋企, 細 d 甘點, 個大肚婆系佢地新抱, 點迫都會迫得住啦, 你老公個 fd 真系好意思開口, 好彩你老公退左佢.

複式洋房

結果已經一面倒,
全部路過的媽咪都say : NO.
包括我在內.
但都好想知樓主幾個月後發展如何,
佢個fd A結果仲有無問你地借$出院,
佢老婆有無去你屋企坐月,
可否幾個月後告知呢?

[ 本文章最後由 asd1234 於 08-3-3 16:33 編輯 ]

大宅

原文章由 anita_yps 於 08-2-29 21:55 發表
我老公因為日頭做緊野先講左小小, 岩岩打左俾我同返, 其實係佢個fd 阿A個阿媽好唔中意佢wife, 因為佢wife係係髮廊做而識既, a媽覺得A's wife唔三唔4, 不嬲都唔認佢做媳婦, 加上佢home真係好細, A都係冇房訓, 係廳放 ...

嘩 ~ 物人黎家, 企向人地問口都得, 甘你要 cheap 到如此地埗, 我就 call 999 lor. 條友以為去到你門口, 睇死你地唔會唔開門.

最緊要你老公同你一致呀 ! 唔好心軟, 後果好嚴重 !

侯爵府

如果佢真係夠彊係你屋企門口等,報警囉,仲好,以後唔洗再同呢d人有聯繫,唔洗煩,呢d人冇fd做都唔恨啦

侯爵府

2024年龍年勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我c6今日同A講得好清楚, 話NO, 就算係佢自己家姐黎, 都要考慮下, 更何況同A's wife唔熟。A聽完既反應我地本來以為佢會破口大罵, 點知......佢話: 我叫我阿媽同你講.....

我C6都O晒嘴, 冇野呀!??? 又關A媽事!?

A媽一聽就話: 你咪幫下佢囉。
C6話: 阿伯母, 你係佢阿媽, 乜唔係你幫咩, 一個係你個仔, 一個係你新抱, 一個係你個孫喎。
A媽: 而家一代親, 2代疏, 我已經湊大個仔, 佢個仔我唔理架啦, 話之佢地訓街。
C6: 我更加幫唔到, 我又有老婆同女要理, 就算輪都未輪到我幫啦。
A媽: (開始發火) 1日都係你呀, 攪到佢咁。
C6: 又關我事!?
A媽: 你唔咁早結婚生仔, 佢就唔會咁早姑婚生仔啦, 佢見到你咁咪又學你囉。
C6: 下....咁得有得懶我呀???
A媽: 咩唔係呀, 果時都叫佢唔好同個大6妹一齊, 佢又唔聽, 你做FD都唔勸佢, 你就好啦, 結婚又買樓, 仲生埋個女, A就慘啦, 俾個大6妹滾晒D $, 我老左都唔知靠邊個。
C6: 伯母, 我有野做, 下次再傾啦。

之後收左佢線, 再打俾我講返, 我聽到眼都突, 有其母必有其子, 係岩既。

大宅

Share

侯爵府

你c6同你真係太好人,比我佢死緊,我唔一連串粗口插落佢到我跟佢姓呀,真係聽到火滾,叫你c6答佢,係呀,我早結婚,但我叻仔,有車有樓,有老婆有女,唔似你個仔咁,咁折墜.

子爵府

真係無奇不有....(你個SUBJECT 非常貼題)

如果你今次肯比佢響你屋企坐月...我肯定你有大把手尾跟...

A媽咁都可以賴你老公...之後阿A & 阿A仔有D咩事..好與唔好都可以賴你....

3思3思....

珍珠宮

畀面勳章

真係臭坑出臭草,咁既人都有

子爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 玩具勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 anita_yps 於 08-3-3 17:03 發表
我c6今日同A講得好清楚, 話NO, 就算係佢自己家姐黎, 都要考慮下, 更何況同A's wife唔熟。A聽完既反應我地本來以為佢會破口大罵, 點知......佢話: 我叫我阿媽同你講.....

我C6都O晒嘴, 冇野呀!??? 又關A媽事!?

A媽 ...

嘩!佢亞媽係咪顛架,人地結婚生仔你個仔就要結婚生仔架咩,都打横嚟講都,佢自己個仔同孫都可以唔理,你更加唔駛理佢地,佢真係嚟你屋企的話,你咪報警囉,叫你先生咪鬼聽佢電話添呀!

禁止訪問

伯爵府

熱血金章 大廚勳章

趁依家樓價okay快啲賣樓搬把啦,唔係生咗都有排煩呀

大宅

佢兩母子搽左無賴膏呀~~~o甘無賴既

首頁
34567...10

尾頁

跳至