夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

好好的例子,mind,冇野好得過同媽媽一齊生活!

原文章由 wanabe 於 08-3-14 14:07 發表
changeyourmind,

想同你share一下我作為一個過來人嘅感受:

我細個時, 父母都因為一d問題而要分開. 果段時間, 我爸爸已經離開咗屋企, 我成日都見到我媽咪好傷心, 發脾氣, 有時會掉低我一個人走咗出街 (我當時大約8 ...

大宅

原文章由 changeyourmind 於 08-3-13 23:11 發表
我知他很需要我, 我又真的不捨得他.....
但如果我真的要送他到別處..過的生活會好過現在一百倍...前程更是好過現在的話...
sorry..我現在很亂....

出 trip 左一星期, 原來 mind 在考慮送個仔仔走, 哎......
mind, 龍床不如狗窩. 希望你明白你個仔真真正正需要物野. 而你亦好需要仔仔在你身邊的, right ? 既然甘多 bk mummy 唔認同你想法, 甘你真系三思呀, take care !

大宅

原文章由 changeyourmind 於 08-3-13 04:25 發表
唉....又不能入睡......
阿仔一直錫我, care我, 我係心知..他愈對我好, 我愈..痛恨自己....
...現在有時候都不敢面對佢, 因為自已沒有給他兌現誠諾.....我經常自責, 咒罵自已...感到自已好無用, 是廢人
根本無資格有 ...

mind,唔好成日話自己唔系一個好媽媽, 講系無用, 你要去做好一個好媽媽先對得住你老公 & 仔仔. never give up ! if u think u can, u can !

男爵府

mind,

早排我喺另一個topic 講過我細個時既事,唔知妳有冇睇到?

我細個時因為父母要揾食,所以我由手抱幾個月大開始,到我小學畢業係由我外婆一手湊大既! 我外婆好鍚我,我由細到大都冇寄人籬下既感覺,我仲好慶幸依世人有兩個媽媽 - 我媽咪+我外婆!

當時我有既物質係眾多小朋友裡面最好既! 我好比心機讀書,成績好好,年年攞好多獎,老師又鍚我...我應該係一個無憂無慮既小朋友! 但妳知唔知我由幼稚園開始比人蝦到小學畢業? 小朋友小氣容易妒忌,佢地一有野唔妥我or 睇唔順眼,就會攻擊我話我係孤兒,冇人要我冇人理我咁...我反駁話我有父母既,佢地會話:我都冇見過~ 如果妳有父母,點解佢地唔同妳一齊住? 我當時真係唔識點答班咁pk 既小朋友!

果時我好少見父母,佢地好少放假,雖然佢地一放假或者我放假,佢地就會返去外婆度探我,或者接我同佢地住幾個星期...但每次分開我都喊到收唔到聲~ 我老師同我媽咪講:妳個女係好叻! 但佢冇咗小朋友應該有既童真......之前topic 有bk 媽咪問我 - 我咁少同父母相處有冇遺憾? 我可以話妳知,我一d都冇怪過父母~ 我明白以前時代生活唔同而家...但遺憾我可以話妳知 - 非常!

at the end of the day 始終點做都係由妳自己決定! 不過希望妳真係再三唸清唸楚 - 有d野做咗,之後如果後悔都未必有得返轉頭......

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

見到你而家有出post就安心啦
之前我真係驚你會做傻事
你要振作呀

首頁

尾頁

跳至