在職全職

跳至

首頁
34567...23

尾頁

大宅

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

Good Morning all!

ok.. let's talk in detail at noon!

別墅

原文章由 lswkaren 於 08-4-25 09:00 發表
Yes, it is not long term... let us share my experience later on.

Looking forward to seeing u two soon.

Karen, 張新相好得意呀! 好似識坐咁!!

大宅

差唔多啦! 佢都有六個月....學緊坐.

原文章由 dcandrl 於 08-4-25 10:04 發表

Looking forward to seeing u two soon.

Karen, 張新相好得意呀! 好似識坐咁!!

大宅

lei lei lei... It's that one la. I like this profile photo! he...

大宅

hehehe, 多謝哂!

原文章由 BBbaba.. 於 08-4-25 11:29 發表
lei lei lei... It's that one la. I like this profile photo! he...

別墅

回覆 #82 dcandrl 的文章

you may try the creme Vendome

http://www.mamannbebe.com

大宅

dcandrl,

So envy you have a good maid. & felt that you have a 幸福 family.

I am not, I feel 好辛苦, 對我老公好失望!!

別墅

回覆 #87 BBbaba.. 的文章

點解你會話 "對我老公好失望"? He'll help to take care the baby, he's already a good BaBa la.
我老公唔係好似你覺得咁架....... 佢係唔會幫手湊bb, 佢話好怕bb喊, 佢番屋企只會玩電腦! 佢其實係一個怕小朋友既爸爸, 你話點算!!!
至於 my maid, 我真係好好彩搵到一個幫到我手的工人, 所以我都對佢好好嚟回報佢.

你要努力呀! 工人下個月到左之後一切回順好多, 因為多一雙手 (一對有用既手) 係好好多的.

別墅

我都係海港城返工, 我bb是07, 10月出世, 我又入來傾下先~

大宅

因為佢重來唔會買奶粉(除咗我出院的第一罐)、尿片、BB衫、B B 用品... 次次都係我買。 有時覺得好似我一個人賺錢湊大個仔!

最近乜都加, 人工加好少, 所以有感慨嘆!

連工人嘅支出, 我哋都未傾好, 其實佢連傾都唔傾!

別墅

回覆 #90 BBbaba.. 的文章

不過你一個人可以攪掂晒所有支出都好叻呀! 我要覺得自己好叻!
我公司仲未知加幾多, 因為我地係7月先加人工既, 有排等.
你可唔可以pm 你email我, 我想請你投票比我bb. Thanks.
我要瞓喇! good night, 明天要早d起身同亞b上山頂玩, 要帶佢多d出去見人, 希望可以改善見到陌生人就喊.

別墅

原文章由 catcat_mama 於 08-4-26 23:32 發表
我都係海港城返工, 我bb是07, 10月出世, 我又入來傾下先~

嘩好呀! 原來好多媽咪係海港城, 你係第幾座??

大宅

唔叻! 其實女人都係唔叻好! 幸福D!

你PM 條Link 比我投票啦!

玩得開心D啦!

原文章由 dcandrl 於 08-4-27 00:31 發表
不過你一個人可以攪掂晒所有支出都好叻呀! 我要覺得自己好叻!
你可唔可以pm 你email我, 我想請你投票比我bb. Thanks.
我要瞓喇! good night, 明天要早d ...

大宅

Welcome! catcat_mama ~

原文章由 catcat_mama 於 08-4-26 23:32 發表

大宅

Hi, thank you. 等我去搵下先.

原文章由 dcandrl 於 08-4-25 15:08 發表
you may try the creme Vendome

http://www.mamannbebe.com

大宅

Hi Dcandrl,

你pm俾我, 我又投票俾你BB仔先....

咁咪好囉, 出多街, 見多d人, 被人"聊"下自己個BB都"過引".. .
你有好啦, 都叫做有得加, 我成年都無加過啦, 上年仲話今年唔加tim, 真失望..

原文章由 dcandrl 於 08-4-27 00:31 發表
我要瞓喇! good night, 明天要早d ...

別墅

去完街街返黎啦, 不過要聽日先知佢點, 因為今晚佢好睏, 瞓左喇! 我係山頂見到袁靚靚同張志霖仲有個仔, 都幾好樣架!
我pm左條link比你地, 唔該晒, 每日可以投票5次!
不過係街見到個個bb都大隻同精靈過我小b!

大宅

收到嚟! 我會家啦.
個啲bb可能大個d呢. 唔好比較..我成日話我既啊媽, 佢成日攞我個b同人比較, 真係比佢激死..mouth:

原文章由 dcandrl 於 08-4-27 21:58 發表
去完街街返黎啦, 不過要聽日先知佢點, 因為今晚佢好睏, 瞓左喇! 我係山頂見到袁靚靚同張志霖仲有個仔, 都幾好樣架!
我pm左條link比你地, 唔該晒, 每日可以投票5次!
不過係街見到個個bb都大隻同精靈過我小b! ...

大宅

Hi BBbaba,

同佢傾多啲你既感想, 同講俾佢知你想佢點樣, 你唔係鐵人, 一個家要大家一齊做...可能又一年發生既事, 大家要慢慢識應, 有時間可以同我哋傾...no problem & wellcome.

原文章由 BBbaba.. 於 08-4-27 00:09 發表
因為佢重來唔會買奶粉(除咗我出院的第一罐)、尿片、BB衫、B B 用品... 次次都係我買。 有時覺得好似我一個人賺錢湊大個仔!

最近乜都加, 人工加好少, 所以有感慨嘆!

連工人嘅支出, 我哋都未傾好, 其實佢連傾都 ...

大宅

Hi Catcat mama,

Wellcome, 咁橋!

首頁
34567...23

尾頁

跳至