自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 熱情火火 於 08-3-26 00:15 發表

你好叻呀, 我英文唔好都係估估下, invisalign/invasgin, 我都係唔識, 不過驚佢以為我地唔理佢, 佢會好hurt kar ma!!

從物質上來講, 我都覺得鋼鐵類緊係勁d, 不過從美學上咁透明膠一定令好多, 不過會貴好多 ...

其實我係睇住書先識點串d字

不過佢呢條問題,已經問超過5次 平均2-3個月又黎問過
我試過post invisalign公司網址叫佢睇,乜資料都有啦!咪又一樣..............

子爵府

好媽媽勳章

勁呀

原文章由 熱情火火 於 08-3-26 00:19 發表
http://i4.photobucket.com/albums/y103/karenalee/niki.bmp

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 nikinokb 於 08-3-25 21:21 發表
MIMI:

我量左喇,,我兩隻門牙,
1隻1隻計,露出黎黎計,即見倒白色位計起,
每隻打直長1.4CM,打橫長1CM,
打橫兩隻門牙有2CM....

如果有人隻牙大過我隻牙...請告知
等我無甘傷心.........

...

我頭先度左啦, 門牙打直1.1cm, 打橫0.9cm!!
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

伯爵府

原文章由 熱情火火 於 08-3-25 23:36 發表

咁真係好bor, 我做左果個fd又係聽到話永久先做!!

我自己個牙科姑娘fd就當然講埋個萬一我知je, 叫我唔係真係咁差, 都唔好無la la 磨細d牙!!

哦, 咁梗係無嘢就唔好攪 d 牙啦, 始終都係自已 d 真牙最好, 如果遇到早個排新聞個個女牙醫幫你攪得唔好, 真係得不常失, 真係唔駛錢咩, 家陣整親都要過萬啦, 個陣我整都無左成個日本團0既錢, 真係肉痛到我死呀

大宅

原文章由 政軒媽媽 於 08-3-25 16:48 發表
請問如果我對門牙笠咗牙套, 可唔可以箍牙呢?

請問有無人知呀?

大宅

小朋友就好啦!唔使切,都可以喬正到倒及牙 ... [/quote]
Dear beverly@mimi

小朋友點樣唔使切都可以喬正倒及牙?
幾歲去做?

[ 本文章最後由 gogo2000 於 08-3-26 10:55 編輯 ]

複式洋房

原文章由 熱情火火 於 08-3-26 00:19 發表
http://i4.photobucket.com/albums/y103/karenalee/niki.bmp

嘩! 真係醜女大翻身...

複式洋房

原文章由 alik 於 08-3-25 23:21 發表

我十幾年前已經箍完喇. 我用fixed那種, 係用唔到牙線架, 其實那個時期普通刷牙加漱口水都ok. 如果你想乾淨d, oral-b有d尖頭刷係for箍牙用.

你係咪用鋼線加d粒粒嗰隻,聽人講頭一個月會俾d粒粒界到口腔裏d肉,好痛...仲攪到無胃口食嘢添!

伯爵府

牛年勳章

原文章由 lazyflplazy 於 08-3-26 11:50 發表

你係咪用鋼線加d粒粒嗰隻,聽人講頭一個月會俾d粒粒界到口腔裏d肉,好痛...仲攪到無胃口食嘢添!

係呀
我見d人話因為咁 , 會瘦左好多呀

我亦見有人講過醫生話如果d牙唔應响食野既話 , 最好唔好'cool'喎

見到你地咁講 , 'cool'完會變靚好多 , 我真係好想去呀
如果比我中左頭獎 , 我即刻去呀
仁德厚澤載福慧輝炫矢志盛風華

男爵府

原文章由 lazyflplazy 於 08-3-25 00:58 發表
年齡唔係問題,最緊要係醫生話有得箍,箍完靚返晒...

我23歲cool
我本身兔仔牙、又少少肥
cool o左14個月 (不過我搵專科,係貴d,但快d)
依家面型都有唔同,順便減埋肥tim
自信心有晒 (當初因為失戀、俾人嫌棄)
一年半快過ga jar
我讚成你cool
我o個度好多都30幾歲先cool
想cool,就真係要把握時間

男爵府

原文章由 beverly@mim 於 08-3-26 00:08 發表

我估係啦 不過佢串錯字(invasgin),應該係invisalign

但我聽過話不適合要脫牙的病人用,唔知係咪呢?

yes!!!只係o岩好情況好微輕、少少唔齊o既人用
而且都好貴
6-8萬

公爵府

原文章由 lazyflplazy 於 08-3-26 11:50 發表

我無俾d粒粒畀損喎, 每次覆完牙醫臨走時佢會問你有無覺得俾嘢刮住唔舒服, 有佢會幫你屈到無刮到先俾你走. 同埋佢會俾d軟身既腊你架, 如果你覺得d粒粒刮到牙肉, 可以剪一粒腊出來貼在綱粒上的.

無胃口食嘢反而係因為箍牙時既張力, 令到你覺得痛, 尤其是每次覆診完後一個禮拜最犀利. 係每一下咀嚼都痛, 令你會唔想食嘢.

洋房

Support too...靚D.

原文章由 juicypig 於 08-3-25 10:33 AM 發表
箍啦, 唔駛諗喇, 靚係最緊要

男爵府

原文章由 alik 於 08-3-26 14:53 發表

無胃口食嘢反而係因為箍牙時既張力, 令到你覺得痛, 尤其是每次覆診完後一個禮拜最犀利. 係每一下咀嚼都痛, 令你會唔想食嘢.

totally agree
o個時120 lbs
我第一個月箍牙時,瘦o左10磅
因為牙軟,冇胃口,只想食粥呀、飲果汁
14個月拆箍時,我95磅 tim

男爵府

原文章由 sf123456 於 08-3-26 15:28 發表
Support too...靚D.

agree

首頁

尾頁

跳至