自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Sumyeema1 發表於 14-12-5 11:55
其實,大家生活在唔同城市,要求唔同……

睇唔過眼,就扣頂怪獸帽子,有D……
用怪獸家長做題目,吸引多D人睇嘛。

呢篇野寫俾某網媒交稿的,順便share過來BK。

水晶宮

引用:Quote:原帖由 yamaneko 於 14-12-05 發表認

原帖由 longlokma 於 14-12-05 發表
香港就係自從有直資先變成咁
Agree!

子爵府

引用:太過以片蓋全,每樣拎最extreme例子講D,你

原帖由 Popo01 於 14-12-06 發表
太過以片蓋全,每樣拎最extreme例子講D,你是否那些朋友的子女?真的清楚人地怎教子女?個人認為經常批評人 ...
我都識人係咁,成日話人怪獸,但而家去揾幼稚園全軍覆沒,才臨急抱佛腳番playgroup
我女當時一歲去playgroup仲比佢話我怪獸,又話我女可憐,跟本係去玩我都費事教精佢

子爵府

回覆:怪獸家長見聞錄

香港的爸爸是不可能沒有菲傭印傭姐姐陪同下,獨自一人帶小孩子去街。
👆👆👆👆👆極度認同

子爵府

河水不犯井水,人地點教仔女,其實都冇問題,最緊要大家互相尊重

珍珠宮

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

hevangel 發表於 14-12-9 02:30
回覆 Queenie_0012 的帖子

你咁講,大把人冇工人添啦。

又關" 大把人冇工人" 事?
不過無謂深究啦~

AND 我都無話你個題目,
你咁講, 我先知, 原來你起個題目係要"CATCHY點" 先"吸引到咁多眼球"
哦~~ 依家明啦.
我又點會知你出個咁O既題目, 係要黎咁用O者~
不過好內容應該自然有更多人支持.

各人有各人取向O者.
你講你見到O既現象, 我講我見到O既. 就係咁.
無話反對你見到O既唔係事實.
當然, 你係樓主, 你當然可以鍾意邊D言論, 唔鍾意邊D言論,

我路過啫, 呢度係公海, 公海見到UP兩句, 無咩所謂,
其實我都唔記得自己覆過呢個POST~

不過, 你今次講:
" 有班本地家長白痴....."
佢地同你取向唔同O者, 可能未能盡善,
你本意係要教精人喇, 咁好好 .
但我諗, 大家有學歷品德, 出口話人 "白痴" ? 言過喇.

水晶宮

我都係大意睇左樓主講乜就算, 因克多字
文中有D POINT我都認同既, 就係愈來愈怪獸, 學校同家長都係,
不過我自己就唔係囉, 最少我地一家幾口連埋老人家去旅行唔會有姐姐跟,
平時都係無講姐姐, 阿囝去IN 學校唔整咩profile,
我都有去IN咩名校或者屋村學校都有,
兩類學校都有收同REJECT...
樓主講果D都有點極端, 最少我身邊唔多覺有呢D

首頁

尾頁

跳至