夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆:eg86 的帖子

男爵府

DHA勳章

回覆:老公從來都冇欣賞過我幫佢生咗對孖仔! (好長)

其實講真,bb係自己親生既,就算係個老公當初唔想生都好,都生左啦、我唔明點解其他jm要話樓主囉!

子爵府

Poo得好勳章

咁佢唔想要生,都就你生,其實好多男人唔生連精都唔會放

大宅

冇人叫你成份糧俾C6啫,你自己傻啫。

水晶宮

畀面勳章

自編自導自演一樁戲

大宅

回覆:lwylwck 的帖子

條路係你自己簡。。。。。一開始你就簡錯人,呢個男人可以滿足你的要求(結婚生子女)但缺乏情趣也對你關懷不足。。。有時候人要知足感恩,唔好下下同其他人比較,人無圓美

侯爵府

引用:尋晚, 我細佬的第二個仔出世, 佢係facebook

原帖由 lwylwck 於 15-01-06 發表
尋晚, 我細佬的第二個仔出世, 佢係facebook度post咗張相, 標題為「媽媽送給爸爸的第二份禮物」, 睇到後實在 ...
你自己都覺得自己攞黎啦,
點解生完2個仔話係幫老公生?2個仔係你架麻,點解自己成份糧比老公,你自己keep丫麻

伯爵府

引用:尋晚, 我細佬的第二個仔出世, 佢係facebook

原帖由 lwylwck 於 15-01-06 發表
尋晚, 我細佬的第二個仔出世, 佢係facebook度post咗張相, 標題為「媽媽送給爸爸的第二份禮物」, 睇到後實在 ...
86/2110

老公從來都冇欣賞過我幫佢生咗對孖仔! 

只睇題目,我第一樣諗到係 \"點解係幫\"?

瑪瑙宮

bk2013 發表於 15-1-8 07:37
你自己都覺得自己攞黎啦,
點解生完2個仔話係幫老公生?2個仔係你架麻,點解自己成份糧比老公,你自己keep ...
佢唔係比老公, 係入落聯名戶口.

伯爵府

明白你好辛苦,但有時你都要唸返轉頭,當初係你想生,佢雖然係BB爸爸,但你都要負上最大責任,生之前唔係預咗係咁架咩? 你都知佢唔想生BB,佢當時有佢想法, 而家你唯有頂硬上, 唔好埋怨, 向好方面唸, 加油!

琥珀宮

引用:其實講真,bb係自己親生既,就算係個老公當

原帖由 Leeleelau 於 15-01-08 發表
其實講真,bb係自己親生既,就算係個老公當初唔想生都好,都生左啦、我唔明點解其他jm要話樓主囉!

...
因為大家唔明樓主點明要話個老公唔感激老婆「幫老公」生咗兩個老公原本唔想要既仔!

公爵府

我同樓主都似似地,結婚一齊儲錢 (從唔覺得係問題,好多人係咁),禮金雖然係老公俾哂(但都冇樓主老公自己俾果份咁多),婚後家庭開支我俾多啲(咁我人工真係高啲),生完個女又陀多個老公冇讚我冇多謝我(係我想生多啲),結咗婚都好少送禮物俾我,但有時睇男人未必睇表面呢啲,講真,有錢都留返俾小朋友用啦,你仲要打孖,幼稚園興趣班,衣食住行,都好甘㗎!最緊要個男人錫唔錫自己,錫唔錫仔女,顧唔顧家,既然當然佢冇咩錢你都願意嫁佢,梗有佢值得你欣賞的地方!

男爵府

樓主不要只懂埋怨,生B前你都好清楚你老公是不想要
小朋友的,是你堅持要生,他都配合你,是你應該要多謝
老公才對.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

生仔對佢黎講係負累, 咁點叫佢去多謝你? 你真係"幫" 佢一把.

伯爵府

BK Milk勳章

如果佢本身唔鍾意小朋友,係你自己想要,
咁就似係佢幫你生左個仔多過你幫佢生左個仔多啲。

不過點都好,將專注力放喺對仔仔身上,唔好放眼喺C6身上,
冇期望冇失望,仔仔大個會知道媽咪辛苦湊大佢地! 加油!

大宅

樓主黎BK想呻下, 點知D回覆都係反批評樓主佔多數, 都幾灰

翡翠宮

樓主:

我明白你的感受~

但人比人,比死人,唔好同人比較,自己會開心d,雖然我知好難~

同埋,你要改變一下幫老公生左對孖仔,佢要多謝同感激你呢個諗法,因為呢個諗法只會令你更唔開心~

我從來都唔覺得自己係幫老公生仔,個女我都有份,而且我唔想生無人逼到我,況且我當年恨生bb恨到出汁,所以唔講得上幫老公生仔,反而我會覺得無我老公,我就無呢個咁可愛的女女~

如果你老公唔想要,你仲要打孖黎,我係你老公真係想哭囉,打孖上喎,講笑咩!!

再講,有d男人好遲鈍,你唔講佢唔知你想點,我老公就係乜都要我畫公仔畫出腸的人,如果我唔講佢真係可以一舊飯咁,以前激死我唔少細胞架!!

好似我想要的野,我要開聲叫佢送比我,我想食乜野,我會開聲叫佢買比我食~

大宅

育兒性格勳章

咪咁蠢啦,個D曬老公送禮物,好多時係自己死lur, 半夾錢,甚至自己買,心靈空虛而show off,認真便輸了。幸福唔駛成日囇呢D,因為咁而唔開心好無謂,況且係你一廂情願生,同老公投訴都唔合理啦。想要試下嗲下佢。

珍珠宮

我都幫我c6 生左一個仔,陀住多一個b, 但佢都從來冇送野多謝我,但我又真係唔介意

送手袋鑽介我寧願佢留底啲錢幫手養小朋友

如佢買比我,我仲想鬧鬼佢晒錢tim

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

成件事個感覺好似係你想結婚

你想生仔

而呢個男人只係配合你

首頁

尾頁

跳至