婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

回覆:wingwong1102 的帖子

我媽有我屋企鎖匙,佢煲左湯成日想攞上黎,我同佢講一定要通知我,怕隻c6唔著衫通屋走,講完佢就唔敢隨便上黎

別墅

回覆:99俾c6鬧走了

我阿爸又係有我key, 日日入來,不緊要,有客人來,叫爸唔好入來仲講埋原因,成班朋友嘻嘻哈哈打邊爐,無lala有人開門,咪問:咦咪叫你唔好入來law!
crazy, 發脾氣,dim ar, 你有朋友我唔黎得呀?

大宅

引用:我阿爸又係有我key,+日日入來,不緊要,有

原帖由 ecml 於 15-04-18 發表
我阿爸又係有我key, 日日入來,不緊要,有客人來,叫爸唔好入來仲講埋原因,成班朋友嘻嘻哈哈打邊爐,無lal ...
他是惱羞成怒吧

別墅

引用:Quote:Jessicalws 發表於 15-4-8 11:47 點

原帖由 ivory0915 於 15-04-08 發表
啲 99 以為個仔屋企 = 自己後花園
係啦,99當正係後花園,自出自入,仲要親我同c6唔在家時,帶埋d親戚朋友上黎探bb,煩到爆。

公爵府

引用:上一代人好似唔係好識私隱係咩 我同我c老訓

原帖由 yhdcn 於 15-04-09 發表
上一代人好似唔係好識私隱係咩
我同我c老訓緊
我99都照開房門入開
同意,上一代唔知咩係私隱,公道啲 ,我99係咁,我自己阿媽都係,只係自己阿媽我唔介意啫!我99睇我埋身餵奶我勁唔like,佢覺得我媽睇得佢都睇得(其實我覺得佢只有權睇佢個仔,應該叫佢個仔除衫俾佢睇),下場當然係佢個仔俾我鬧爆,母債子還!

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

feifei_baby 發表於 15-4-18 09:47
同意,上一代唔知咩係私隱,公道啲 ,我99係咁,我自己阿媽都係,只係自己阿媽我唔介意啫!我99睇我埋身餵 ...
exactly,完全痴孖根,我小朋友細個時,要埋身餵奶,所以我計啱時間就要走,佢叫我就咁餵就得啦,佢 (+62) 有咩未見過 . . . bra bra bar (下刪一千字) . . . . 痴線 ga,仲要同隔離屋講我 "懶緊張" ~
"女" 人做牛做 "馬" => 媽

別墅

carryman 發表於 15-4-10 11:40
你老公真好,我老公就唔會,當佢媽係寶
我老公如果比99 打 都應該不會避個種,可能會擔心番99 對手會不會痛,好羨慕,有夫如此 夫復何求?

男爵府

我們都覺問題不大,你老公因為你反應過敏,很難收拾的殘局。

大宅

99好頑強的,而且佢也不會嬲c6,我好感謝c6肯出聲,沒有坐視個老婆俾佢老母侵犯私隱,家下又唔係唔俾佢上黎,想佢上黎之前通知屋主啫,好難咩?

大宅

引用:我們都覺問題不大,你老公因為你反應過敏,

原帖由 dlee_ca 於 15-04-18 發表
我們都覺問題不大,你老公因為你反應過敏,很難收拾的殘局。
我份人無咁open的,開房俾99撞正我覺得問題好大

子爵府

回覆:wingwong1102 的帖子

唉!都唔有點解d老人家咁冇交帶!我搬近亞媽方便凑仔,但星期六日我地自己凑番。可能實在太近(10mins walk),咁如果佢放假期間掛住個孫或上黎坐下當然冇問題,但佢次次上黎都唔單聲,雖然係晏晝時間同埋會按鐘,但我覺得係尊重問題,就算我自己一個住我都覺得上黎前要通知聲囉,何況有我老公喺度,就算唔係搞緊野,都比個心理準備丫!初初搬黎真係好鬼驚,亞媽呢頭上完又到亞爸攞d野黎,好冇安全感,唔知幾時有人喺門外,而家好左,因為少左上黎
其實自己亞媽應該我出聲(老公一直冇表示不滿的)但其實真係好難講出口,唔係因為佢幫我凑仔,係佢地講極都唔會明,因為佢地跟本覺得冇問題!

大宅

feifei_baby 發表於 15-4-18 09:47
同意,上一代唔知咩係私隱,公道啲 ,我99係咁,我自己阿媽都係,只係自己阿媽我唔介意啫!我99睇我埋身餵 ...
所以忍左11個月 我終於忍唔住爆左我99
現在我地同一間屋住 但0交流

男爵府

瞓得好勳章

你c6真好~起碼知道咁係吾岩要出聲~我發覺好多99真係好不知所謂~做左咁多年人~都重係咁吾識人~鍾意自出自入~吾好以為你個仔間屋你就可以咁~人地都有私穩~一講起呢D我都超忟

大宅

引用:Quote:feifei_baby+發表於+15-4-18+09:47+

原帖由 ivory0915 於 15-04-18 發表
exactly,完全痴孖根,我小朋友細個時,要埋身餵奶,所以我計啱時間就要走,佢叫我就咁餵就得啦,佢 (+62) ...
依樣野完全超過我的底缐了,自己對奶點可以俾99睇?唔俾睇仲要俾佢怪返轉頭?叫佢個仔俾外父睇下先啦,外父有咩未見過?

首頁

尾頁

跳至