婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

引用:你地希望將來自己子同心抱點對自己

原帖由 sunshine0613 於 15-05-16 發表
你地希望將來自己子同心抱點對自己?
唔係我想第日新抱點對我,而家就要點對99,兩件事無關係

水晶宮

引用:你99衰乜?

原帖由 Pat68 於 15-05-16 發表
你99衰乜?
衰麻煩,好唔識做,成日想控制人,以前對佢冇嘜野佢就咩都要理,我買牙簽都要俾佢鵝,話我唔識買,要喺邊到買先靚,講一次咪算囉,把口唔收,要無限loop, 係咁話邊有人喺日本城買牙簽架,邊好撩架,d料都唔靚,蠢人先去嗰到買等等,唔出聲佢一直um你,出聲佢都唔收聲,要爆佢先收聲跟住黑面之後打俾佢個女話我唔尊重佢,然後姑奶就揾我老公話我咁對佢阿媽,而家要黑面我99先唔敢同我講野,咁先冇咁煩

別墅

回覆:我覺得我好小氣

係咪個個6299都係咁,我基本上個個星期日都奉獻左比佢地,6299姑仔3個一早嚟我屋企打等,跟住去飲下午茶,煮埋食埋晚飯先走! 次次飲茶,我6299總要製造機會帶走我女話同佢落去行下攞位先,99有位入就擺個孫坐自己隔離(好彩仲識留番另一邊比我,因佢跟本唔識餵! )又好鐘意咩都比我女食,話咩都比佢試下,又係用佢筷子餵食,我女食晒佢口水尾!(真係好睇唔過眼) 有次仲好笑去美心快餐,我餵我女食緊湯意,夾起左一碗仔,佢係咁夾一啖佢嘅茄汁焗意落個碗到話溝下有啲味,果下我o晒咀無問我一嘢擺落我女碗仔到,個重點係佢話自己有感冒,而果碟嘢我見到佢已經開始食左2啖,我即刻話99你唔係唔舒服咩?唔洗分比我女,佢跟手話佢都未食過碟嘢唔驚喎!(果刻我心諗係咪無記性到咁?then只死忍費是嗌交,唯有希望阿女無因為咁傳染)
我62就次次出街明明我抱緊個女,佢都走埋嚟搶抱,係咁弟手叫我女跟佢,我女無反應就係咁用糖呀,去公園玩呢啲理由氹佢,真係好鬼煩!
我6299對我無咩嘢,但自從有阿女之後,佢地嘅行為真係好忔我憎,好唔想見,但我有時都會掉轉諗如果用我媽對筷子餵我女我會唔會咁唔順氣呢?又真係唔會,所以自問人都係自私。。。到而家我都未同6299炒過一穫,忍讓下老公好做啲!唉!。。。

侯爵府

引用:Quote:原帖由+sunshine0613+於+15-05-16+發

原帖由 貧窮媽媽 於 15-05-17 發表
唔係我想第日新抱點對我,而家就要點對99,兩件事無關係
當然不是2回事,有樣嘢叫身教。
有d JM 舉的6299不好有實例支持重還可以接受。
但更多係雙重標準,自己阿爸阿媽做沒有問題,老公阿爸阿媽做便千古罪人。

男爵府

回覆:我覺得我好小氣

你同奶奶關係緊張所以你會唔鍾意。我同奶奶幾好所以我都好樂意俾個女佢同老爺夾住照顧,咁我同老公就可以他他條條食飯傾下偈。

水晶宮

引用:係咪個個6299都係咁,我基本上個個星期日都

原帖由 whyivy 於 15-05-17 發表
係咪個個6299都係咁,我基本上個個星期日都奉獻左比佢地,6299姑仔3個一早嚟我屋企打等,跟住去飲下午茶, ...
我接受唔到99用佢筷子餵我個仔,所以每次佢咁做我都會出聲話佢,我62都係成日想引我個仔俾佢抱,我都唔會俾,好彩阿仔都唔so佢,我62係煙剷,出街食飯食食下都要出去食煙嗰d, 所以我唔會俾佢抱阿仔

水晶宮

引用:Quote:原帖由 貧窮媽媽 於 15-05-17 發表唔

原帖由 sunshine0613 於 15-05-17 發表
當然不是2回事,有樣嘢叫身教。
有d JM 舉的6299不好有實例支持重還可以接受。
但更多係雙重標準,自己阿爸 ...
我99做新抱時都冇99,我阿媽做新抱時同99關係好過親生母女,結果我咪又係同99搞成咁,身教係會令我改變我自己初初點諗,會想真係當佢哋係父母,但耐左真係做唔出,就算你想點努力做個好新抱,都要同個99夾至得架

水晶宮

引用:你同奶奶關係緊張所以你會唔鍾意。我同奶奶

原帖由 VickyCY 於 15-05-17 發表
你同奶奶關係緊張所以你會唔鍾意。我同奶奶幾好所以我都好樂意俾個女佢同老爺夾住照顧,咁我同老公就可以他 ...
上次食飯我99想俾天婦羅我阿仔食,又話叫罐可樂佢飲,我仔先兩歲,所以就算關係好我都唔會俾99幫我餵飯

男爵府

回覆:貧窮媽媽 的帖子

食野呢方面我老公仲堅過我,佢會ban 自己阿媽唔使我出聲,佢媽媽響我地面前會問可唔可以食先餵。所以老公識處理,婆媳關係就差好遠。

水晶宮

引用:食野呢方面我老公仲堅過我,佢會ban 自己阿

食野呢方面我老公仲堅過我,佢會ban 自己阿媽唔使我出聲,佢媽媽響我地面前會問可唔可以食先餵。所以老公識 ...
咁你99會問會聽就已經好唔同,我99唔會問,你要睇實佢,話唔俾佢仲會襯你冇望佢就想即塞俾我阿仔食,又會係咁話點解唔食得,其實食得啦無限loop

男爵府

可唔可以叫老公出頭呀?佢做醜人好過你做。

水晶宮

引用:可唔可以叫老公出頭呀?佢做醜人好過你做。

可唔可以叫老公出頭呀?佢做醜人好過你做。
佢會出聲既,但有時我老公望唔到就會我出聲,老公唔係下下望實,得我會牛咁眼咁睇實

大宅

我明白你感受!我都同6699住!距地好煩又唔聽人講,要人聽距套!我仔4個月話比湯飲,又話要一定要買學行車……超多說話聽,吵架吵到連自己都覺得連自己都覺得好討厭,距地系永遠唔會聽我地講……但又系親友面前講d事情扭曲曬講中又有大吹到甘大……好彩距地系有反工,如果唔系我真系挨唔到走左好耐……不過挨多几個月我就自己樓^O^可以離開距地!小見為秒

水晶宮

引用:我明白你感受!我都同6699住!距地好煩又唔

原帖由 番薯bb 於 15-05-19 發表
我明白你感受!我都同6699住!距地好煩又唔聽人講,要人聽距套!我仔4個月話比湯飲,又話要一定要買學行車… ...
係呀!真係同我6299一樣呀!學行車真係講到阿仔識行先唔鵝我,日日都話學行車學行車,煩到死,但同佢哋住過之後我同老公搬左,有比較就覺得日子過得好幸福

大宅

所以我好期待遲d搬走👆✌✌

大宅

學行車一樣飯到我仔大都中講緊←_←我地買野比仔,例如買衫甘,成日話甘大件一系就話都唔靚……煩到呢←_←咩都都關距事!咩都可以比距挑剔……頂唔順……一吵架就話我老公幫我唔幫距……又話你睇下你大日你仔甘對你你會點……大佬,我6699有3個仔由細到大只理大和細仔,唔理我老公……好過份!

首頁

尾頁

跳至