自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

引用:Quote:mother904+發表於+15-5-22+00:02+曹

原帖由 d_yeong 於 15-05-22 發表
也祝吳鎮宇大哥新電影票房大賣!呢句顯得佢暗示SAM哥係因為有電影上先會提呢件事, GARY真係好小家囉....... ...
我有like到曹格老婆個fb,發現佢老婆有post啲旅行相係同爸爸去哪兒既地方一樣蒙古,斐濟,好似仲有個楊威住水雲間個度。
如果真係跟埋去,都唔知個節目有幾成是真

大宅

冬兒.. 發表於 15-5-22 00:20
佢講到係feyman自己整親,之後身邊小朋友被屈咁
如果如佢所講, 點解其他小朋友比人話係推Feynman時, d爸爸包括sam gor都幫手澄清唯獨d人話係Joe推時就無爸爸出聲, 加上佢個仔連自己妹妹都咁大力推落地, 只係覺得佢咁樣講好無品, 句句有骨仲此地無銀三百兩囉, 睇到微博d人係咁鬧佢先平衡番d

子爵府

引用:Quote:greenpea 發表於 15-5-22 09:31 個人

原帖由 mother904 於 15-05-22 發表
我會咁睇,sam gor一向都情緒控制得麻麻,但個仔搞到永久視力受損,其實即等如永久傷殘,做父母的又點會唔 ...
電視台申明話佢地不是不聞不問,係未收到費曼視力受損鑒定報告同醫療收據先做唔到嘢喎
正常保險公司都系要有以上單據先可以作實做嘢嘅嘛,咁樣睇來電視台好似又冇錯咁

珍珠宮

虎到金來勳章 減齡達人勳章 認識瑞士牛牛第二回 好媽媽勳章 睛靈勳章

引用:Quote:Wick122+發表於+15-5-22+00:23+我睇

原帖由 Rain@bi 於 15-05-22 發表
曹格個女,好烦囉,又扭計,又哭哭鬧鬧...
佢係入面最細架嘛,又係孻女,可能嗲d

公爵府

引用:Quote:原帖由+mother904+於+15-05-22+發表

原帖由 momo06 於 15-05-22 發表
大6網上瘋傳系姐姐推的,如果系真距重甘講野,甘距唔止個樣唔好睇,個内心更……

...

子爵府

mozzarellaB 發表於 15-5-22 11:18
我有like到曹格老婆個fb,發現佢老婆有post啲旅行相係同爸爸去哪兒既地方一樣蒙古,斐濟,好 ...
斐濟所有好媽媽都有跟去...但無出鏡

講真佢好幾集到最後都有媽媽SURPRISE出現, 我真係覺得完全唔係爸爸去哪兒囉?!

子爵府

我反而覺得曹格改變好大,做爸爸做得幾好,自問我自己小朋友咁細個,一定冇佢哋咁乖

男爵府

回覆 mother904 的帖子

曹格自己係小三上位,老婆個時有男朋友,做左第三者2年成功踢走正印,難得唔怕丑係節目度講出黎,中話當時接受唔到要成日車老婆去正印屋企好辛苦,好彩老婆最後都選左自己
加埋之前d醉酒打人事件,一向認爲曹格人品有問題

nieualma    發表於 15-5-22 15:09

侯爵府

引用:Quote:pingu_k 發表於 15-5-22 10:00 其實

原帖由 mother904 於 15-05-22 發表
大陸人對照顧小朋友既危機意識一向都唔重,工作人員又以拍攝排第一

不過,比較起內地小朋友,好似第一季既 ...
都係,不過仔咁樣由艇仔夾硬爬上岸,就算手腳靈活,都好易出事

子爵府

其實第二輯既小朋友乖過第一輯

翡翠宮

畀面勳章

陳曦 發表於 15-5-22 11:31
電視台申明話佢地不是不聞不問,係未收到費曼視力受損鑒定報告同醫療收據先做唔到嘢喎
正常保險公司都系 ...
我覺得係溝通問題
日日是好日

公爵府

BK Milk勳章

引用:Quote:mother904 發表於 15-5-22 00:02 曹

原帖由 chingmandy0705 於 15-05-22 發表
曹格為人一向有問題,希望佢果兩個小朋友唔會俾佢帶壞
佢結左婚之後我覺得已經改左好多,起碼做番個好爸爸好老公。

子爵府

Rubik 發表於 15-5-22 11:07
有冇睇哂全套爸爸2?

佢個女頭幾集冇喊,係去到後段發生咗d事先次次喊
請問係發生左d咩事所以次次喊? 想八下。

珍珠宮

引用:Quote:Rubik+發表於+15-5-22+11:07+有冇睇

原帖由 guigui82 於 15-05-22 發表
請問係發生左d咩事所以次次喊? 想八下。
有次野人個集佢老豆扮野人,跟住佢嚇親覺得佢老豆唔要佢,大約咁上下,之後佢就集集一出任務就喊,喊唔停,覺得要同佢老豆分開

珊瑚宮

環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 guigui82 於 15-05-22 發表請

原帖由 Rubik 於 15-05-22 發表
有次野人個集佢老豆扮野人,跟住佢嚇親覺得佢老豆唔要佢,大約咁上下,之後佢就集集一出任務就喊,喊唔停, ...
我睇這節目都學到野,講真,一開頭好憎姐姐,後來唔憎,第一集都會鍾意某一個小朋友多點。但原來每個小朋友都係自己,不需要個個一樣倒模咁回應對答反應,咁人有不同性格,在不同的錯誤中學習,無人一出世就係聖人,曳,惡,自私,有咩所謂,成人和父母就係要幫助佢哋成長。
全部請乖乖去做,一式一模,仲有咩好睇,成年人又如何反思呢?
所以我覺得睇晒咁多集都仲覺得小朋友喊係差的人,唔成熟。小朋友就係咩都唔識至啱嘛,所以節目中各位爸爸都知包容好重要。

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

首頁

尾頁

跳至