自由講場

跳至

首頁
34567...18

尾頁

珍珠宮

DoReMi媽媽 發表於 15-6-12 21:41
我去海港城joyce 又OK喎! 我買兩個洗面機刷之嘛! 幾舊水, 啲sales態度都OK。 ...
心態不同結果也不同

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

bull2015 發表於 15-6-12 22:55
心態不同,結果也不同。
係ga, 我喺香港買嘢真係冇乜hard feeling(touch wood), 當然啦, 有啲好出名嘅我就唔會特登去幫襯, 就如珍尼X奇, 出晒名的, 我唔會買啦!

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+HoneyDewDew+於+15-06-12+發

伯爵府

引用:班sales淨係認得講普通話的係客,唔放講廣

原帖由 chan_chi_mun 於 15-06-12 發表
班sales淨係認得講普通話的係客,唔放講廣東話的人在眼內吖嘛,我們香港人有眼睇嘅,受夠白眼啦,而家講普 ...
其實都係風水輪流轉,好景果陣班sal es出16,17個月糧,咁唔好景果陣就要捱嫁啦。

象牙宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

D衫咁貴,要真係好鍾意先會買

子爵府

引用:Quote:原帖由 chan_chi_mun 於 15-06-12 發

原帖由 tonghomama 於 15-06-12 發表
真系替你覺得慘, 原來比人狗眼過! 怪不得講嘢咁mean 加一竹竿話晒所有sales 啦! 明嘅!

...
所有點評我第一個回覆的jm都比人狗眼過,大家都同意我咁講,即係我的經歷唔係單一事件亦唔係個別sales的問題囉

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 tonghomama 於 15-06-12 發表

男爵府

引用:網購真係搶咗唔少生意

原帖由 calcal 於 15-06-12 發表
網購真係搶咗唔少生意

珍珠宮

引用:唔覺喎我前幾日去完葵涌廣場好多人,我仲買

原帖由 lunglungbb 於 15-06-12 發表
唔覺喎
我前幾日去完葵涌廣場好多人,我仲買左2千幾元。我唔鐘意淘寶,我要摸件衫質地。淘寶直家都唔平,不 ...
係呀
其實有d小店質素唔錯
淘寶我唔會買貴衫

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:連卡佛可能真係做慣大客啦!我陪個fd去dixr

原帖由 _kapo 於 15-06-12 發表
連卡佛可能真係做慣大客啦!
我陪個fd去dixr買唇膏,個ba企正正喺隔離監視我地,每試完一隻色放返去個架度 ...
我去呢間Dixr又ok喎, 上次我只係買支保濕mask, 個女仔揾完一輪無貨主動叫我留電話話有貨打比我, 跟住行過上3樓shop買又無, 職員幫我打去連根拔到問,我話啱先問完上嚟, 唔洗啦, 佢好好人幫我打去尖沙咀sogo問到有, 仲幫我留埋貨, 我相信係個別人嘅態度, 唔係個個都咁衰嘅

子爵府

回覆 MATLOVEWIN 的帖子

無辦法, 身同感受, 早二日行尖沙咀沙sa 一見到唔系遊客即黑面掉頭走, 想入去行下睇有咩買姐, 唔招呼唔緊要自己睇仲好, 但黑面+掉頭走............行到入第三行個個都系咁, 又唔多客, 你地想點..............一見到d sales 咁都無心機睇野即走啦

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 tonghomama 於 15-06-12 發表

原帖由 chan_chi_mun 於 15-06-12 發表
所有點評我第一個回覆的jm都比人狗眼過,大家都同意我咁講,即係我的經歷唔係單一事件亦唔係個別sales的問 ...
我都試過
果時自由行仲好旺
果d化妝姐姐仔黑口黑面唔理我
叫我自己睇
問佢野好晦氣
轉個身笑哂口去服務大媽
跟出跟入

但金鐘pp既ba超好
冇黑面
唔會一見自由行就唔理你

hot_babe    發表於 15-6-13 02:23

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 chan_chi_mun 於 15-06-12 發

原帖由 aliensss2008 於 15-06-13 發表
我都試過
果時自由行仲好旺
果d化妝姐姐仔黑口黑面唔理我
sogo 最

子爵府

回覆:零售時裝真係靜到嘔!

講真我真係好小行街買衫, 一係網購 一係去旅行時大手入貨著一季

大宅

回覆:bull2015 的帖子

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

我有朋友開舖賣衫鞋的。她說好多香港人 睇完試完 就上淘寶搵相近的款,每日招呼不少呢啲客。

唔係有心買,就去人哋舖頭玩一輪的人多的是。

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

sales 好同衰我都遇過。中環sxsa.我幫人搵支新出架保濕。一入到去無人理我都算。甘我自己睇都ok。睇左陣。有個行埋黎問我要咩 。我米講個牌子俾佢聽囉。佢大大聲:哦。x 天 lau da (佢讀錯個牌子名搞到好似我讀錯甘)無播。自己擰轉面sale b6。不過都有好多好好sales

男爵府

2018復活節勳章

lunglungbb 發表於 15-6-12 21:15
唔覺喎
我前幾日去完葵涌廣場好多人,我仲買左2千幾元。我唔鐘意淘寶,我要摸件衫質地。淘寶直家都唔平,不 ...
我同你見解一樣,買野講心情,當然想即買即着,不用等寄貨,而且一般消費買衫買鞋,使乜拘泥一佰几拾,左格價右格價,成个C6款

男爵府

2018復活節勳章

ning.. 發表於 15-6-13 00:20
我有朋友開舖賣衫鞋的。她說好多香港人 睇完試完 就上淘寶搵相近的款,每日招呼不少呢啲客。

唔係有心買, ...
咁cheap,下下算盡,賺佢一佰几拾,真辛苦

男爵府

香港d sales 普遍服務態度都算係咁,行細商場都好少見黑面,齋睇唔買都冇事,不過最近係台灣一個經歷令我幾難忘,我想買氣裙隔日著,佢拎左件新既俾我但皺,我話我要display 果件得啦,佢就話咁我幫你熨下佢咪得囉好快之ma! 雖然只係一個好小舉動但我覺得好貼心,如果有機會我都會再幫襯佢,生意難做係事實,唔係得你一行難做,不如諗下有冇d 咩可以做留住班熟客,用個腦諗下點生存。實店一定可以生存因為唔係人人識淘寶,好多人鐘意自己睇親手摸過先得,各有供求,樓主與其係度呻不如積極d 諗下點改變啦

bull2015    發表於 15-6-13 09:12

首頁
34567...18

尾頁

跳至