自由講場

跳至

首頁
34567...9

尾頁

珍珠宮

引用:我都去完泰國。BTS, 個個都好守秩序,得香

原帖由 cffw 於 15-08-02 發表
我都去完泰國。
BTS, 個個都好守秩序,得香港人打尖,推人同講粗口叫人行快d。無論响車廂响街都係聽到好大 ...
算喇,等呢個 post 沉底吧,不想比其他會員用來閙交,我睇過另一個 post, 支持港人,閙我們不團結,哈哈!不過,我開呢個 post 是我眼見的,如果為閙而鬧,我覺得勁冇意思!

不過多謝你也講出你所見的!

珍珠宮

引用:我都去完泰國。BTS,+個個都好守秩序,得香

我都去完泰國。
BTS, 個個都好守秩序,得香港人打尖,推人同講粗口叫人行快d。無論响車廂响街都係聽到好大 ...

伯爵府

上次日本返香港, 2個香港人為放行理响到嘈
嘈完之後2個廿幾30歲GE女人同個阿媽全程除左食野未停過講野
我帶左HEADPHONE都聽到, 超討厭
唔係唔比你講. 但講得細聲D唔好嘈到人啦

琥珀宮

回覆:身處泰國,香港人啲質素。。。。。。

去旅行都好怕遇上香港人,講嘢大聲,心急衝衝衝,唔守規矩。

機場行李輸送帶外,地上寫手推車不可越過條線,都往往見人將手推車推過條線不特止,仲要推到掂住條輸送帶外圍,中年,後生都見咁做,泰國就寫英文啫,香港寫中文啦!

近年去泰國都多數揀少大陸,香港6星酒店,就算有香港人,質素都比較高,好似今次7月住呢間咁,相安無事,和平寧靜。

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+cffw+於+15-08-02+發表我都去

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:哦+咁佢地有無隨地痞+同痾屎痾尿+? +

原帖由 triplek 於 15-08-02 發表

咁佢地有無隨地痞 同痾屎痾尿 ?
樓主呢個舖主要討論大聲講野,粗口周圍飛,點解係要拉埋人地痾屎痾尿黎講 你真係覺得成日提住大6人d 屎屎尿尿就真係可以提升返港人質素 如果個個都係咁自欺欺人,唔去面對問題,香港應該都好快可以玩完啦

MsBusy    發表於 15-8-6 20:28
cissie    發表於 15-8-4 07:28

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+cffw+於+15-08-02+發表我都去

原帖由 sarali 於 15-08-02 發表
算喇,等呢個 post 沉底吧,不想比其他會員用來閙交,我睇過另一個 post, 支持港人,閙我們不團結,哈哈! ...
樓主,睇返d 回應其實都有好多人認同你架。呢到自由講場人地講咩無所謂,最緊要我地自己知自己講咩就得,睇留意就知邊d 人接受唔到現實啦

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 sarali 於 15-08-02 發表算喇

我唔係想撩交鬧,就係因為愛香港人,希望大家做好d嘛。
樓主,不要灰心,其實出咩post都預俾人話,自由講塲 ...
多謝!

大宅

去旅行 真系最驚 D 港人

有次坐飛機 有空姐甪英文 問前面港人 想食乜

甘個位 女人 就用英文 一輪咀 喪講點觧唔講 廣東話問佢 食乜 , 系唔系歧視佢, 點知其他空姐過來幫手, 先發現空姐系日本人

scheong    發表於 15-8-2 13:59

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:Quote:原帖由 cffw 於 15-08-02 發表我都去

算喇,等呢個 post 沉底吧,不想比其他會員用來閙交,我睇過另一個 post, 支持港人,閙我們不團結,哈哈! ...
算啦,話某d香港人無品,就一定係打手,大陸人扮香港人分化香港,佢地睇唔到自己地方有唔好嘅人㗎

公爵府

子爵府

香港人就係時時次住人地聽唔明佢地講咩,去到邊嘈到邊

大宅

上星期去左bkk,去到paragon地下行到好累想坐底,冇位坐見好多人買左野食食野都係企旁包括家長陪同既小朋友,但見到有個香港人將佢買到既戰利品平排放係櫈上,1個人霸左4個位,我同佢講我話袋唔洗坐放返位黎,佢扮唔識聽,但跟住佢啲朋友返黎同佢大大聲講廣東話,呢種人真有質素

禁止訪問

男爵府

參加美食之x, 有個香港男人打尖搶食,好恐怖

水晶宮

其實香港人去到第二國家比人感覺係好大陸人少少,真係少少咋自從日本book民宿甩底,大鬧新加坡,台灣等位過龍又大鬧,真失禮

珍珠宮

環保接龍勳章

引用:由於自由行,需要經常坐地鐡,啲人都好有禮

由於自由行,需要經常坐地鐡,啲人都好有禮貌,不會你推我批踭,就算人多都不覺辛苦,今晚吃完晚飯坐地鐡返 ...
昨晚我地由泰國回港,幾天行程最嘈係b6人及香港人

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

男爵府

引用:去泰國嘅時候,尤其去餐廳,好多時最嘈都係

原帖由 milulu 於 15-08-02 發表
去泰國嘅時候,尤其去餐廳,好多時最嘈都係香港人

大宅

真係好睇父母質素
依家好多都好冇家教, 父母唔教
唔係大6人, 係一口流利廣東話
反而之前搭地鐵, 媽媽講野唔正
教得個女好好

伯爵府

開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章