自由講場

跳至

首頁
34567...22

尾頁

珍珠宮

回覆:騙樓騙局

超賤。

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

呢個年頭最好唔好接陌生電話,真係接左然後知道真係唔識既人來電就扮聽唔到,根住講:喂!喂!聽唔到,大聲D丫!然後收線!

伯爵府

引用:無意中係fb 睇到人share 依間呃人公司睇曬

原帖由 123ivy 於 15-08-29 發表

無意中係fb 睇到人share 依間呃人公司
push

男爵府

子爵府

Ken wong之前比人打肯定呢單啦

大宅

引用:睇到嗰幾個所謂嘅年輕金融才俊不斷炫富,簡

原帖由 Pig太 於 15-08-29 發表
睇到嗰幾個所謂嘅年輕金融才俊不斷炫富,簡直不知所謂
俊個屁...個個都勁MK.記完面都照幫襯佢地個投資果啲人真係....

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

up

水晶宮

日推夜又推

男爵府

我呢幾日係勞工處同各大網睇工,發現佢地仲有係好多招聘網請人,仲要係嚟緊既天水圍招聘日即場可見工,大家小心喇!

123ivy    發表於 15-8-31 01:31

珍珠宮

Up

大宅

係,睇完勁嬲

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

佢地走法律漏洞,債仔簽晒野,無佢符,我都有同事領咗野,唔係亞伯,30 出頭 only,呻佢話清卡數,簽晒野之後話有 (唔知20定30萬) 手續費,我同事唔還,佢地 send 晒啲追數 message 去 all department head (personnel . . . etc) 度,報警係無用的,警方話無野可做。
"女" 人做牛做 "馬" => 媽

公爵府

ivory0915 發表於 15-8-30 19:16
佢地走法律漏洞,債仔簽晒野,無佢符,我都有同事領咗野,唔係亞伯,30 出頭 only,呻佢話清卡數,簽晒野之後話有 (唔知20定30萬) 手續費,我同事唔還,佢地 send 晒啲追數 message 去 all department head (personnel . . . etc) 度,報警係無用的,警方話無野可做。
如果被呃既係警司大口阿媽, 唔報警,警方都大把野可做。
because you only see what you want to see
事實往往是殘酷的
它不會總是按照你所希望的方式發展

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

brainmum 發表於 15-8-30 19:35
如果被呃既係警司大口阿媽, 唔報警,警方都大把野可做。
係報咗警,當事人自己報咗警,公司又報咗警,2 位差人上公司,係差人大佬話佢(同事)簽晒 document,無野可做。
"女" 人做牛做 "馬" => 媽

公爵府

ivory0915 發表於 15-8-30 19:44
係報咗警,當事人自己報咗警,公司又報咗警,2 位差人上公司,係差人大佬話佢(同事)簽晒 document,無野可 ...

當然啦, 當事人無財無勢報咗警係無用

警司既親人同朋友就唔同啦, 佢地會找人跟蹤,
跟住就暗地裡搵黑社會
because you only see what you want to see
事實往往是殘酷的
它不會總是按照你所希望的方式發展

大宅

呢啲人真係勁PK

123ivy    發表於 15-8-31 01:31

男爵府

引用:呢個年頭最好唔好接陌生電話,真係接左然後

原帖由 yuyueng 於 15-08-30 發表
呢個年頭最好唔好接陌生電話,真係接左然後知道真係唔識既人來電就扮聽唔到,根住講:喂!喂!聽唔到,大聲 ...
唉 以前聽依D電話, 只以為他們想找生意, 只覺滋擾, 我都會有禮收線, 但現在知道原來他們成班係呃人Pk 人渣 , 真好惱! 我真係好憎D周圍呃人嘅pk. 再聽依D電話一定唔客氣!

都係個句, 做埋咁多傷天害理嘅事, 我信他們一定會好快有報應

++++++++++++++++++++++++++++++
地球不只是屬於人類的,請大家尊重各生物生命!
++++++++++++++++++++++++++++++
不滿地產霸權,但同樣討厭文革式既批鬥手段,兩者同樣可耻!

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

引用:我呢幾日係勞工處同各大網睇工,發現佢地仲

原帖由 boey 於 15-08-30 發表
我呢幾日係勞工處同各大網睇工,發現佢地仲有係好多招聘網請人,仲要係嚟緊既天水圍招聘日即場可見工,大家 ...

侯爵府

回覆:123ivy 的帖子

呢d 推多點 等多點人知道係好

因為中招 報警唔受理 太多人亦唔比屋企人知

這班人 厄完人錢 買車買樓 等天收

男爵府

引用:呢d+推多點+等多點人知道係好因為中招+報警

原帖由 濼晴 於 15-08-31 發表
呢d 推多點 等多點人知道係好

因為中招 報警唔受理 太多人亦唔比屋企人知

地球不只是屬於人類的,請大家尊重各生物生命!
不滿地產霸權,但同樣討厭文革式既批鬥手段,兩者同樣可耻!

首頁
34567...22

尾頁

跳至