潮流時尚

跳至

首頁
34567...97

尾頁

複式洋房

嘩...我尋日去左啦....不過下午放工等埋朋友...成3點幾先去到....行到7點幾都行唔晒...我諗一半都未有..佢地都關門啦....好多鋪頭都話清貨做埋尋日咋.....之後做秋冬啦...有d仲5、6點已經轉牌唔做零售...好彩尋日去左咋.....
不過d野真係好ok呀.....我買左3件50蚊既衫同埋1條99蚊既裙.....好正....
我諗第日有時間都有星期六下午去行下。
各位姊妹,下次big sales早d通知聲...我一定閒日拎假去

原文章由 HIMMAMA3 於 08-7-13 14:02 發表
Many thanks!!I already went to there yesterday and
bought many clothes.
It's really very cheap.

珍珠宮

我都話冇花冇假,係真係好平好扺o架la!!!
我估佢地真係清得7788之後,o甘就真係好快會轉番批發賣新o既秋冬貨la!!!到時只可以係年尾先去買得la!!!

[ 本文章最後由 wai001 於 08-7-13 17:48 編輯 ]
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

成香港四周維咩都加價la, 但香工d貨依然都好扺買!!!好值得買wow!!!

原文章由 bigchicken6 於 08-7-10 19:02 發表
I went there 2 days ago. Things are good but not as cheap as before. I bought a few Korean tops, around $70 each. I saw a boutique in Yuen Long selling $230 each!!! Ha!

I also bought a pair of high ...
我有個寶貝仔仔,人人都話佢靚仔! 仔仔好奀皮,除了食,睡和返學,日日由早到晚都要玩過不停! 我老公,仔仔和我一家3口,非常幸福!!!

珍珠宮

今年過年前歲晚果日,我試過去香工,有d鋪好似擺到好似地攤o甘,買到d貨只係$10件!!!

別墅

原文章由 moniking 於 08-7-10 14:56 發表

多謝報料, 希望我有時間去啦.

我已于星期六去完仲買左好多衫裙, 因為只能抽峴3個鍾時間出去行街, 交通已用了1.5小時, 只有1,5小時買野. 實在很葱忙, 人又多又迫, 行了3條行, 將睇得上眼的都沒有考慮太多. 由 30元至150元, 最後用了 1200元買了16件衫.

珍珠宮

It is really that "用around去旺角花園街買衫o既價錢,而係買到再比旺角花園街靚d o既日韓款o既貨,好正又靚ka!!!

原文章由 wai001 於 08-7-12 11:32 發表
你地去香工買o野可以放心,因為香工d衫靚過旺角花園街d貨式好多o架,好多款真係都好靚o架,同埋最緊要係好鬼扺law!!!
你用around去旺角花園街買衫o既價錢,而係買到再比旺角花園街靚d o既貨,真係好happy o架!!! ...

珍珠宮

平時你地係商場d boutique 仔,見到靚過花園街d貨,好多時佢地係在香工入d批發貨攞出去而賣零售law!!!

***所以,我而家絕少在商場d boutique 仔賣衫la,無謂俾d 商場boutique 仔賺o甘多la!!!
你地話係定唔係???

[ 本文章最後由 wai001 於 08-7-14 10:02 編輯 ]

別墅

原文章由 wai001 於 08-7-14 09:58 發表
平時你地係商場d boutique 仔,見到靚過花園街d貨,好多時佢地係在香工入d批發貨攞出去而賣零售law!!!

***所以,我而家絕少在商場d boutique 仔賣衫la,無謂俾d 商場boutique 仔賺o甘多la!!!
你地話係定唔係??? ...

樓主,
若果平時去, 仲會唔會有平價呢? 定係佢知你係零售會開價高d, 同出面 boutique 差不多??

珍珠宮

若果你想平時去,o甘就一定要逢星期六10:30am to 6:30pm 去行啦,不過會超多人,仲多人過旺角花園街wow!!!
香工d貨普通都係一百幾十,冇可能貴過出面d boutique架,傻人!!!
出面d boutique,閒閒地賣百幾至二百幾三百蚊la!!!

原文章由 moniking 於 08-7-14 10:17 發表
樓主,
若果平時去, 仲會唔會有平價呢? 定係佢知你係零售會開價高d, 同出面 boutique 差不多??

珍珠宮

其實我近幾年都冇咩係d商場幫襯d boutique 仔啦,只係得閒會去商場d boutique 仔逛下,睇下人地流行咩款law,而只係逢減價先去香工掃下平貨,真係年中慳番唔少,可以留番d錢買d貴d正d o既護膚品wow!!!

男爵府

星期六我都有去, 用左$400買左8件 , 不過款式比上個月少左好多, 但價錢低左D; 我會每個月行一次香工, 因為真係非常抵, 如果外面舖頭平時用$400可能只買到2件, 但香工可以好盡情買都唔會OVER BUDGET

大宅

我想問而家仲有無減價呀??我想呢幾日去呀??唔該晒......

珍珠宮

都仲有減價o既,多數減到大約7月尾8月初左右o甘,不過買唔買到合心水o既野,就要睇下你好唔好彩la!!!

原文章由 mercysheep 於 08-7-14 15:03 發表
我想問而家仲有無減價呀??我想呢幾日去呀??唔該晒......

[ 本文章最後由 wai001 於 08-7-14 17:01 編輯 ]

珍珠宮

係law,我都話真係好扺個law!!!

原文章由 mymelody2003 於 08-7-14 13:54 發表
星期六我都有去, 用左$400買左8件 , 不過款式比上個月少左好多, 但價錢低左D; 我會每個月行一次香工, 因為真係非常抵, 如果外面舖頭平時用$400可能只買到2件, 但香工可以好盡情買都唔會OVER BUDGET ...

[ 本文章最後由 wai001 於 08-7-14 16:33 編輯 ]

大宅

唔該晒你呀....等我搵日下午放假去睇睇先.....

原文章由 wai001 於 08-7-14 16:29 發表
都仲有減價o既,多數減到大約7月尾8月初左右o甘,不過買唔買合心水o既野,就要睇下你好唔好彩la!!!

大宅

我今日行了二個鐘, 買了10多件衫, 由來$50-$150滿載而歸好滿足

原文章由 mercysheep 於 08-7-14 16:45 發表
唔該晒你呀....等我搵日下午放假去睇睇先.....

珍珠宮

Hi 各位,
係咪如我所講,係咪去過香工買o野o既,覺得好happy,好正哩???

原文章由 Race 於 08-7-14 21:44 發表
我今日行了二個鐘, 買了10多件衫, 由來$50-$150滿載而歸好滿足

珍珠宮

我post 出黎,其實係在香港這個通貨膨脹o甘勁o既時候,分享一下買平o野o既心得,而減少各位bk 姊妹o既荷包o既負擔o者!!!

大宅

樓主,

我想今日lunch 去買鞋(普通涼鞋款就o.k.無咩要求嫁),請問仲有無特價同邊間抵買?Thanks!

珍珠宮

其實我覺得,衣著方面唔駛買o甘貴law, 因為我有d親戚係做merchandiser, 佢話d衫在工廠mass production 出o黎,根本佢地d成本就係好平,而只係因為有d係有出名o既brand,所以要勁賺好多law!!!

所以,計我話,衣著平一平都冇所謂,最緊要著出o黎OK靚,唔太差就得la,但係其他方面,好似護膚品/化妝品同做facial / treatments o甘,就一定唔可以貪平而慳la,話晒係要用係塊面上面,如果出o左問題,o甘就慘la !!!

[ 本文章最後由 wai001 於 08-7-15 09:40 編輯 ]

首頁
34567...97

尾頁

跳至